Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Veronika Škutová Typy projektů ve specifickém cíli 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Animace škol (šablony). Termíny Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK) Avízo výzvy – duben 2016 První výzva (vlna) – květen 2016 Právní.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 19. výzva IROP Blok I. (obce) Technika pro IZS.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 25. výzva IROP „KNIHOVNY“ Praha.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
SC 2.4 IROP „Vzdělávání“ Průhonice. IROP INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní osa 1 - Infrastruktura Konkurenceschopné, dostupné.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
IROP předpokládaná podoba implementace.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Jednání pracovní skupiny/regionálního kolegia pro cestovní ruch Možnosti čerpání prostředků na podporu rozvoje CR 12. září 2016.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Seminář pro SC 2.3 Rozvoj infrastruktury pro poskytování zdravotních služeb a péče o zdraví Průběžná.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
seminář pro žadatele k 10. výzvě IROP „kybernetická bezpečnost“
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj Praha, 23. listopadu 2016.
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Národní program podpory cestovního ruchu
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Podpora dopravní infrastruktury z fondů EU
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Podpora školství v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Úřad práce České republiky
Role Úřadu Regionální rady
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Ministerstvo pro místní rozvoj Centrum regionálního rozvoje
SC 3.3 Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Pavla Bártíková
Představení CRR Seminář k SC 1.1 Ing. Petr Šústal, MPA
SC 3.3 IROP - dokumenty územního rozvoje se zaměřením na územní studie krajiny Praha Mgr. Ondřej Pešek.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 5 MAS.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 1 MAS.
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 4 MAS.
Transkript prezentace:

Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková

Státní příspěvková organizace zřízená zákonem č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje, a řízená Ministerstvem pro místní rozvoj ČR. Zprostředkující subjekt pro vybrané operační programy - nyní: Integrovaný regionální operační program ( ) - v minulosti: ( ) předvstupní programy (PHARE, ISPA, SAPARD) ( ) Společný regionální operační program, OP JPD2 ( ) Integrovaný operační program, OP Technická pomoc Kontrolní subjekt pro operační přeshraniční programy - nyní - Cíl 2, v minulém období - Cíl 3 Hostitelská organizace pro pracoviště Enterprise Europe Network poradenství pro malé a střední podnikatele Centrum pro regionální rozvoj České republiky

Integrovaný regionální operační program (IROP) Zprostředkující subjekt konzultace příjem a hodnocení žádostí o podporu administrace změn, zpráv o realizaci, zpráv o udržitelnosti kontroly na místě, kontroly žádostí o platbu zpracování podkladů pro certifikaci Řídící orgán poskytovatel dotace řízení programu příprava výzev a pravidel pro žadatele a příjemce

Centrum pro regionální rozvoj České republiky Síť poboček pro IROP - v každém krajském městě, celkem 13 kanceláří Centra. Sídlo centrály – U Nákladového nádraží 3144/4, Praha 3.

Oddělení pro Středočeský kraj U Nákladového nádraží 3144/4, Praha 3 - Strašnice

Vedoucí oddělení – Bc. Dana Čechová Pracovník pro absorpční kapacitu - do předložení žádosti o podporu kontakt pro Středočeský kraj: Mgr. Adéla Hájková tel: , Specialisté pro vybrané SC – aktuální kontakty k dispozici na webových stránkách CRR Od zaregistrování žádosti v IS KP14+ bude k žádosti o podporu přiřazený manažer projektu, kontakty na něj budou žadateli zaslány depeší přes monitorovací systém. Poskytování informací

Aktuality -nově vyhlášené výzvy -informace z poboček Kalendář akcí: -krajské semináře k aktuálním výzvám Centrum pro regionální rozvoj České republiky

Aktuality a veškeré informace a dokumenty k IROP naleznete na: Integrovaný regionální operační program

Cílem IROP je umožnění vyváženého rozvoje území, zlepšení veřejných služeb a veřejné správy a zajištění udržitelného rozvoje v obcích, městech a regionech Cíle bude dosaženo snižováním územních rozdílů, zkvalitněním infrastruktury a posílením konkurenceschopnosti v regionech. Dále pak posílením veřejných služeb, zaměstnanosti a podpory vzdělanosti, jako jednoho z pilířů zvyšování kvality života obyvatel, a posílením institucionální kapacity veřejné správy K dosažení cíle si stanovil IROP prioritní osy: Integrovaný regionální operační program

Prioritní osa 3 – Instituce SC 3.1 Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictví SC 3.2 Zvyšování efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systémů SC 3.3 Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje Integrovaný regionální operační program

Cíl: zachovat, ochránit a rozvíjet potenciál kulturního dědictví a využít ho k vyváženému rozvoji území Alokace: 425 mil. EUR (EFRR, cca 9 % celkové alokace IROP) cca 13 mld. Kč včetně národního kofinancování Aktivity: a)Revitalizace souboru vybraných památek b)Zefektivnění ochrany a využívání sbírkových fondů a jejich zpřístupnění (muzea) c)Zefektivnění ochrany a využívání knihovních fondů a jejich zpřístupnění (knihovny) SPECIFICKÝ CÍL 3.1: Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictví

Integrovaný regionální operační program Pravidla pro žadatele a příjemce základní informační materiál pro žadatele při přípravě projektů a pro příjemce při realizaci projektů Obecná pravidla pro žadatele a příjemce závazná pro všechny specifické cíle a výzvy upravují hodnocení a výběr projektů, realizaci projektů, zadávání zakázek, veřejnou podporu, účetnictví, archivaci, publicitu, monitorování projektů, změny v projektech, nesrovnalosti, financování, udržitelnost, námitky a stížnosti, kontroly a audity a další Specifická pravidla pro žadatele a příjemce pro každou výzvu samostatný dokument upravují podporované aktivity, způsobilé výdaje, hodnoticí kritéria, povinné přílohy a další uvedeny u každé výzvy

VÝZVY v oblasti kulturního dědictví Výzvy pro individuální projekty 13. výzva - Revitalizace vybraných památek I. 21. výzva - Muzea 25. výzva - Knihovny 52. výzva - Revitalizace vybraných památek II. Výzvy pro integrované projekty 41. výzva „Kulturní dědictví“ - integrované projekty IPRÚ 48. výzva „Kulturní dědictví“ - integrované projekty ITI 55. výzva Kulturní dědictví - integrované projekty CLLD

Přehled vyhlášených výzev v SC 3.1 IROP ČísloNázev výzvyVyhlášení 13.Revitalizace vybraných památek I. – kolová, ukončená11/ Muzea – kolová, ukončená2/ Knihovny – průběžná3/ Kulturní dědictví (IPRÚ) – průběžná7/ Kulturní dědictví (ITI) – průběžná8/ Revitalizace vybraných památek II. – kolová9/2016

PŘEHLED PŘEDLOŽENÝCH PROJEKTŮ 13. VÝZVA REVITALIZACE VYBRANÝCH PAMÁTEK počet předložených projektů: 63 (za 3,737 mld. Kč, alokace výzvy 3 mld. Kč) počet zamítnutých projektů: 20, probíhá ex-ante kontrola: 14 projektů 21. VÝZVA MUZEA počet předložených projektů: 42 (za 1,959 mld. Kč, alokace výzvy 2,115 mld. Kč) probíhá věcné hodnocení: 17 projektů 25. VÝZVA KNIHOVNY (průběžná výzva do 12/2017) počet předložených projektů: 1 (za 18 mil. Kč, alokace výzvy 935 mil)

Děkuji vám za pozornost