125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitní knihovna v Břevništi
Advertisements

Setkání knihovnic/knihovníků a starostek/starostů okresu Vsetín MVK Vsetín.
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Knihovny Zlínského kraje v roce 2013 Seminář pracovníků profesionálních knihoven Zlínského kraje , Kroměříž.
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
Veřejné informační služby poskytované prostřednictvím Internetu Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí n okres Ústí nad Orlicí - MěK Ústí nad Orlicí s reg.
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Tvorba výměnných fondů, jejich cirkulace a distribuce Definice závazného standardu výkonového ukazatele pro práci s výměnnými fondy Struktura výkonového.
Naše knihovna se nachází v objektu Obecního úřadu Roubanina.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Seminář knihoven okresu Vsetín MVK Vsetín, Trendy rozvoje knihoven ve Zlínském kraji se zaměřením na malé knihovny.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Aneb důvod, proč chodit do Městské knihovny v Praze !
PTaČ. Spolupracující organizace Zapojené školy Pojem čtenářské gramotnosti ve škole Učitelé chápou čtenářskou gramotnost především jako dovednost dekódovat.
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
M ÍSTNÍ KNIHOVNA P ASOHLÁVKY Knihovnice Alena Kratochvílová
Městská knihovna v Orlové. Současnost Období 60. až 90. let Období 20. až 50. let Obecná veřejná knihovna Čtenářský spolek Historie knihovny.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Knihovna střední průmyslové školy chemické Stav knihovny Masarykovy střední školy chemické v Praze 1 Umístění Umístění: větší kabinet (českého jazyka)
Knihovny muzeí a galerií Zlínského kraje zpráva o činnosti Iveta Mátlová Slovácké muzeum v Uherském Hradišti XXX. seminář knihovníků muzeí a galerií Národní.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Problematika oddělení pro dospělé čtenáře” v rámci projektu „Blíže k sobě i knihám – místo knihoven ve sjednocené Evropě Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
 knihovny se výrazně podílejí na snížení dopadu digitální propasti (digital divide), který existuje mezi těmi, kteří mají, a těmi, kteří nemají přístup.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
Elektronické knihy v Masarykově veřejné knihovně Mgr. Jana Machalová Praha, NTK,
Zajištění regionálních funkcí formou objednávky knihovnických služeb PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše se sídlem ve Zlíně.
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů a knihovníků Zlín – PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše.
Knihovna v obci Rohov. Místní knihovna ROHOV Adresa: Hlavní 180, Rohov Adresa: Hlavní 180, Rohov Knihovník: Markéta Kretková a Adéla Komárková.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
Současný stav regionálních funkcí v ČR Knihovnická dílna 2006 Praha, 7. dubna 2006.
Čtenáři a čtení v ČR (2007) společný projekt Ústavu pro českou literaturu AV ČR, v. v. i., a Národní knihovny ČR s finanční podporou Ministerstva kultury.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Středočeská vědecká knihovna Kladno představujeme.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Týden knihoven až 7. října Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR.
Návrh Projektu „Čteme prarodičům“
Fungující knihovna v obci přepych nebo výhoda ?. Knihovna poskytuje veřejné služby v oblasti : kultury celoživotního vzdělávání informací.
(inspiromat) Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm Pavel Zajíc
EUROCENTRUM LIBEREC Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
POČET OBSLUHOVANÝCH KNIHOVEN POČET METODIKŮ 25,78 (PK: 23,18) 25,46 (PK: 22,06) 24,53 (PK 21,53) Počet metodických návštěv 936 (1,35;
Služby knihoven knihovnám v roce Regionální služby  Knihovna BBB v Uh. Hradišti je pověřenou knihovnou z hlediska RF  Knihovna BBB zajišťuje výkon.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ S KNIHOVNOU MANŽELŮ TOMANOVÝCH ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM Dana Súlovcová.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
C O JSME PRO V ÁS PŘIPRAVILI ? H ISTORIE OBCE V ŠENORY V DOKUMENTECH A FOTOGRAFIÍCH Výstava je umístěna v budově Státního okresního archivu Praha-západ.
Veřejné knihovny - místa mezigeneračního setkávání PhDr. Ivana Štrossová Krajská knihovna Vysočiny Jihlava, 31.března 2011.
Městská knihovna Sezemice Sezemice. Nejžádanější žánry v knihovně Romány historické Romance Detektivky Thrillery,horory, sci-fi Naučná literatura Dětská.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Knihovnické systémy. Knihovnické systémy Kombinovaná forma výuky PhDr. Miloslava Faitová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni tel.
Knihovna Kroměřížska Odborný seminář
Základní informace Škola: Gymnázium a SOŠ Jaroměř, P12
Čtenářsky podnětné prostředí
Ústavu botaniky a zoologie
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
PORADA RF Holasovice
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Školní knihovny součástí krajského systému knihoven (?)
Pedagogická knihovna.
Transkript prezentace:

125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce

Dobrá knihovna v místě je nejlepší investice do budoucnosti a vlastní infrastruktury obce Obecní dům

 Rok 1889 – první zmínka o knihovně  Zakladatel pan Matula (učitel)  62 svazků

 Rok knihovník p. František Švarc č. p. 52 Budova radnice

 Rok 1925 – 1965 (40 let) - knihovník p. Josef Petrů nejstarší  Rok knihovník p. Václav Buriánek č. p. 92  Posléze byli knihovníky manželé Irena a Josef Petrů z č. p. 77  Budova obecní knihovny a mateřské školy

 Od roku 2009 je knihovnicí paní Marie Mikulová č. p. 108  V roce 2011 knihovnice úspěšně absolvovala kurz knihovnického minima Osvědčení knihovnického minima

 Od roku 2006 sídlila obecní knihovna v budově hasičské zbrojnice Budova Hasičské zbrojnice Prostory bývalé knihovny

 V roce 2012 se knihovnice Marie Mikulová umístila na 3. místě v rámci „Soutěže o nejlepšího knihovníka okresu Zlín“

 Obecní knihovna standardy splňuje již několik let

 Obecní knihovnu zřizuje Obec Loučka.  Obecní knihovna Loučka je součástí Knihovnického střediska Městské knihovny Slavičín.  Knihovna Slavičín slouží naší knihovně jako metodické a poradní centrum.  Od r vykonává tyto činnosti na základě Smlouvy o poskytování regionálních knihovnických služeb v rámci regionálních funkcí, uzavřené mezi Krajskou knihovnou Františka Bartoše ve Zlíně a Městem Slavičín

 Poskytovat informační zdroje a služby různého druhu, které se týkají:  Vzdělávání  Informací  Osobního rozvoje  Rekreace  Využití volného času

 cca 2900 knižních titulů (dětskou literaturu, poezii, beletrii, doporučenou četbu pro střední školy, odbornou literaturu, regionální literaturu)  Periodika – ABC, KVĚTY, INSTINKT, BIBLIO, BÍLÉ KARPATY

 Informační a poradní centrum  Půjčování knih ZDARMA  Veřejný internet ZDARMA  Pomoc s obsluhou internetu,vyhledávání různých informací na internetu, v knížkách a časopisech  Výměnné soubory, které v rámci regionálních služeb zapůjčuje Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně  Elektronický katalog (on-line katalog)  Donášková služba imobilním občanům  Tisk z dokumentu Word

 V posledních letech byly prostory knihovny používány také pro setkávání členek modlitebního společenství

 Každý rok oceňujeme v knihovně naše nové prvňáčky „Pasování na čtenáře“ Pamětní list

 Registrovaných čtenářů je 65  Z toho je 51 čtenářů do 15-ti let  Ročně se vypůjčí asi 1500 knih  Bezplatný internet využívá týdně v průměru asi pět osob

 Čtení s dětmi z MŠ

 Beseda se školáky v knihovně

Pondělí14:00 – 17:00 hodin Středa14:00 – 17:00 hodin Po domluvě je možná návštěva knihovny i mimo půjčovní dobu. Tel

„V knize najdeš moudrost, poučení i zábavu, s knihou můžeš prožít i dobrodružnou výpravu. Proto si knihy važ, čti a měj ji stále rád, potom bude kniha tvůj věrný kamarád“