1 Kvalita prověřená časem. 2 Národní soustava kvalifikací v praxi Třineckých železáren Ivo Žižka Třinec

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Advertisements

Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
POVOLÁNÍ V OBLASTI OSTRAHA MAJETKU A OSOB
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Setkání se členy Svazu obchodu a.
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W2a Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Národní soustava kvalifikací v aktivitách Úřadu práce ČR.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Konference projektu KRUH
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
Implementace NSK do personální praxe Stálá konference předsedů SR, Eva Novotná Tým PR NSK 2.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
Národní soustava kvalifikací (NSK). Co je to NSK? Národní soustava kvalifikací (NSK) je pružný a praktický nástroj, který nabízí vedle školní docházky.
Dalším vzděláváním k uspokojení požadavků zaměstnavatelů a k uplatnění na trhu práce Celoživotní učení - Kroměříž, Projekt je spolufinancován.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
Organizační struktura
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
NSK z pohledu IT a další možnosti……. AQUASOFT,
1 Vzpomínky starého zbrojnoše Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Personální plán pro podnikatelský plán
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
2. BLOK Zákon o uznávání – nástroj propojení PV a DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ (NSK) Hlavní cíl Umožnit občanům, aby jim mohly být uznávány skutečné znalosti a dovednosti, bez ohledu na to, jakou cestou.
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Aktuální vývoj v oblasti vzdělávání dospělých Konference k 10. výročí evropského programu Grundtvig 9. září 2010 Praha, Hotel President.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Druhy DV a strategické směry Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna Rekvalifikace a dílčí kvalifikace ; Monika Pokorná.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
UPLATNITELNOST A PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ INOVATIVNÍMI METODAMI Projekty Národního ústavu pro vzdělávání Jana Bydžovská KONFERENCE SOŠ TŘINECKÝCH.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
DUÁLNÍ SPOLUPRÁCE SOŠ TŽ - TŽ Třinec Mgr. Aleš Adamus
Organizační struktura
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Setkání kariérových poradců
Transkript prezentace:

1 Kvalita prověřená časem

2 Národní soustava kvalifikací v praxi Třineckých železáren Ivo Žižka Třinec

3 Kvalita prověřená časem Problémy výrobních firem na trhu práce  Nedostatek zájemců o práci s požadovanou kvalifikací.  Absence některých oborů v nabídce vzdělávání SŠ.  Kvalifikační nekompatibilita pracovní síly na trhu práce a požadavků firem.  Nutnost dovzdělávat nebo rekvalifikovat stávající zaměstnance.

4 Kvalita prověřená časem Národní soustava kvalifikací  Platforma pro získávání a uznávání kvalifikačních předpokladů pro výkon stanovených činností.  Umožňuje získat kvalifikační předpoklady pro výkon konkrétních činností bez nutnosti absolvování celého učebního oboru.  Vhodnou kombinací více profesních kvalifikací může fakticky alternovat celý učební obor.  Je vhodným prostředkem v oblastech, v nichž zcela nebo regionálně neexistuje odpovídající oborová nabídka vzdělání.

5 Kvalita prověřená časem Národní soustava kvalifikací a TŽ  Aktivní spolupráce TŽ na tvorbě a revizích jednotlivých profesních kvalifikací v gesci Sektorové rady pro hutnictví, slévárenství a kovárenství.  Cílem je maximální sladění požadavků obecného vymezení jednotlivých profesních kvalifikací na jedné straně a specifických požadavků výrobní praxe na straně druhé.  Účast TŽ na Regionální sektorové dohodě pro MSK v oblasti zpracovatelského průmyslu.

6 Kvalita prověřená časem Národní soustava kvalifikací v praxi TŽ  Od rozhodnuto o zavedení profesních kvalifikací jakožto alternativního kvalifikačního požadavku u vybraných plánovaných míst na provozech  Výroba železa a oceli,  Válcovna předvalků a hrubých profilů,  Válcovna drátů a jemných profilů a  Válcovna trub.  Vytvořena Pravidla pro stanovení profesních kvalifikací v popisech plánovaných míst.  Profesní kvalifikace se týkají profesí v CZ-ISCO 5 až 9  Aktuálně cca 200 plánovaných míst.

7 Kvalita prověřená časem Spolupráce s autorizovanou osobou  Autorizovanou osobou ověřující a uznávající získanou kvalifikaci je pro Třinecké železárny Střední odborná škola Třineckých železáren (SOŠ TŽ).  Dle potřeby TŽ zajišťuje SOŠ TŽ:  přípravné kurzy (včetně vytvoření studijních materiálů),  autorizované zkoušky.  Do kurzů jsou v současné době zařazováni především zaměstnanci TŽ s jiným výučním oborem, kteří již mají určitou praxi v dané požadované činnosti.  Autorizovanou zkoušku získalo dosud 171 zaměstnanců TŽ.

8 Kvalita prověřená časem Spolupráce s autorizovanou osobou  V současné době má SOŠ TŽ autorizaci pro profesní kvalifikace:  H Hutník přípravář vsázky aglomerace  H Hutník tavič oceli  H Hutník vysokopecař  H Hutník tažec kovů  H Hutník valcíř kovů  H Tavič  H Koksař obsluha baterií  H Koksař obsluhu chemické části koksovny  H Zámečník  H Montér slaboproudých metal. sítí  E Výpomoc při přípravě pokrmů

9 Kvalita prověřená časem Hlavní přínosy Národní soustavy kvalifikací  Alternativní možnost získat kvalifikační předpoklady pro výkon konkrétních činností.  Existence jednotných kvalifikačních standardů.  Alternativa za neexistující oborovou nabídku vzdělání.  Jednodušší možnost zvyšování kvalifikační úrovně stávajících zaměstnanců.  Nástroj pro zvyšování flexibility pracovního prhu a pracovní síly (zejména v „nedostatkových“ oborech).

10 Kvalita prověřená časem Děkuji za pozornost. Otázky?