Letadla. Letadlo je stroj schopný létat v atmosféře nezávisle na zemském povrchu.Letadlo využívá vztlaku díky kterému může létat. Schéma obtékání křídla.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč se tělesa zahřívají při tření?
Advertisements

Vstup USA do války.
Vzhůru do vzduchu Pozdrav Představení se O čem bude prezentace.
Báseň Charles R. Swindoll.
AIRBUS A380 Zvuk Myš, Enter.
JUMBO Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen Letadla udivují mnoho lidí na plážích, protože létají těsně nad hlavami několik sekund před.
Svatý Martin je jeden z ostrovů Nizozemských Antil. Jeho území je rozděleno mezi státy Francie a Nizozemské království. Leží v jižní části Karibského.
Letecká doprava.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Parní lokomotiva A její konstruktéři.
Proudový motor Izakovičová Pavla Mančíková Lucie Pálková Tereza
ODPOROVÁ SÍLA …a související jevy.
Michal Lukášek Michal Lukášek 8.A Michal Lukášek.
Dělení PTÁKŮ Podle způsobu pohybu: LETCI mají duté kosti přední končetiny – křídla, jsou schopny letu tělo kryto prachovým a obrysovým peřím, které.
Automatizace řízení letového provozu Jakub Kolář SPŠ Stavební Liberec.
Manta obrovská Kateřina Fidlerová 2014.
TEPELNÉ MOTORY 3 Reaktivní motory.
Letecká doprava Petr Volný Třída: DLO1 Vedoucí práce: Mária Jozová
Atmosférické fronty.
FYZIKA ZEMSKÉ ATMOSFÉRY 3
Letadla společnosti BOEING
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhPohyb tělesa.
Letadla 2. světové války Druhá světová válka začala v září roku 1939 německým vpádem do Polska a skončila v srpnu roku 1945 americkým atomovým bombardováním.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhPlyny TémaProudění.
Letecká doprava. + rychlost, úroveň, služby - cena?, střední a dlouhé vzdálenosti nahradila mezikontinentální lodní d. celý svět v dosahu 24 hodin.
Slouží k přemísťování lidí, zboží, surovin a informací
Boeing 787 Dreamliner.
Proudění vzduchu.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_178_rychlost-projektová úloha Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká.
Rychlost těles.
Spojené Arabské Perla luxusu, skvelých pláží, teplého more a arabského sveta. Emirát y.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa, západní Evropa,
Me 262 Dějepis Vít Řezáč, 6.A.
JET STREAM Tryskové proudění Tereza Kohoutková GÚ PřF MU 2008.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 18.
Francie Itálie Z.ScheerJ.Růžička O3.B Franciex Itálie Rozloha: km² Rozloha: km² Obyvatel: Obyvatel: Náboženství:
Airbus A380 vs. Boeing 747 Airbus A380, Největší dopravní letadlo na světě. Boeing 747, Druhé největší dopravní letadlo na světě.
VY_32_INOVACE_11 Podnebí Ameriky - pracovní list
ŠVÝCARSKO ŠVÝCARSKÁ KONFEDERACE. MAPA ŠVÝCARSKA VELIKOST OBYVATELSTVO Ve Švýcarsku žije kolem 8, 40 milionu obyvatel. 96. Stát na světě podle počtu obyvatel.
PROUDĚNÍ VZDUCHU Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_19_29.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Dějepis Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa ZROD LETECTVÍ V současnosti si nedokážeme fungování světa bez letadel vůbec.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
K oběhu vody dochází hlavně díky sluneční energii. Voda se vypařuje z oceánů, vodních toků a nádrží, ze zemského povrchu a z rostlin. Droboučké kapičky.
Daniel Milde, ggg Co je to paraglide? Paraglide, neboli padákový kluzák, je bezmotorové letadlo těžší vzduchu, které je konstruováno maximálně.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_09 TÉMA: VYNÁLEZY.
Znečištění vzduchu dopravou
Kypr Jakub Jenšovský.
Název: Historie motocyklů Autor: Mgr. Jaromír Kittel
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
Vypracoval: Tomáš Svrčina
PŘÍRODNÍ (KRAJINNÁ) SFÉRA ZEMĚ
VESMÍR 2 VY_32_INOVACE_XVII-C-06.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zpracoval: Martin Dobr Vedoucí práce: Mgr. Jarmila Kulíšková
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA BLATNÁ, OKR
Technologie a řízení letecké dopravy: 1
VY_52_INOVACE_19_ Živá a neživá příroda
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
Proudění vzduchu.
Počátky letectví Jakub Janík.
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
Boeing Dreamliner.
Nadzvuková veřejná letecká doprava
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Transkript prezentace:

Letadla

Letadlo je stroj schopný létat v atmosféře nezávisle na zemském povrchu.Letadlo využívá vztlaku díky kterému může létat. Schéma obtékání křídla vzduchem 

Ano byl to Wright flyer

Postupn ě se však letadla zdokonalovaly. Začaly se pou ž ívat siln ě jší motory a zdokonalovala se aerodynamičnost. Boeing 707 P-51D Mustang

Concorde byl (dosud je) nejrychlejší dopravní letoun na světě. Dosahoval rychlost až 2 Machy. Concorde 102

Je to airbus a380 je dlouhý 72,7m a rozpětí krídel téměř 80m. Airbus a380

Záleží na typu. Některé můžou létat 4000km a některé zase 15000km Boeing ER (14.600km) Boeing (5.660km)

Je mnoho výrobců letadel. Některé jsou méně známé, některé zase hodně. Jednou z největších leteckých společností je Boeing(USA) a Airbus(francie,Velká Británie) dále pak Tupolev, Iliushin,Fokker,Antonov atd…. Boeing ERAirbus a

Tupolev-154M Iliushin-62M Antonov 124 „Ruslan“Fokker 100

Je snad nejkrásnější druh létání.Nezatěžuje se tím příroda a je to levné.Díky teplým vzdušným proudům se doba letu může pohybovat i okolo 10-30hodin Závěsný kluzák

Zde přistávají a odlétají letadla Praha-Ruzyně

hráli důležitou roli v 1. světové válce, 2. sv. válce,vietnamské válce,a korejské. Jsou vybaveny výkonnými radary,raketami dlouhého i krátkého doletu,kulomety a kanony. Některé supermoderní stíhačky mají prvky stealth

F15-Eagle P-47 Thunderbolt

su-27 Jas-39 Gripen curtiss- Jenny L-159 Alca

Většinou simulují reálné podmínky pro létání Microsoft flight simulator Heroes over Europa

Zajímavé přistání na ostrově St. Maarten