Funkce sinus (8). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POZNÁMKY ve formátu PDF
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Goniometrické funkce Sinus Nutný doprovodný komentář učitele.
Goniometrické funkce Sinus ostrého úhlu
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
TRIGONOMETRIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Goniometrické funkce Kotangens Nutný doprovodný komentář učitele.
INVERZNÍ FUNKCE Mgr. Zdeňka Hudcová TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Funkce sinus a cosinus Autor: Mgr. Petr Vanický.
Goniometrické funkce funkce tangens a kotangens
Goniometrické funkce Kotangens ostrého úhlu
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Pravoúhlý trojúhelník
ANALYTICKÁ GEOMETRIE SOUŘADNICE Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Goniometrické funkce funkce sinus
TROJÚHELNÍK ROVNORAMENNÝ
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tato prezentace.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tato prezentace.
Matematický milionář Foto: autor
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:9. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Goniometrické funkce autor.
1 GONIOMETRICKÉ FUNKCE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Goniometrické funkce Sinus Nutný doprovodný komentář učitele.
DEFINICE GONIOMETRICKÝCH FUNKCÍ
Stupňová a oblouková míra (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_M_09 Goniometrické funkce - kosinus Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Stavba, funkce a typy EKOSYSTÉMŮ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
CorelDRAW – práce s textem (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
FINANČNÍ GRAMOTNOST PENÍZE BANKOVKY. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTI Úvod do předmětu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Goniometrie jako oblast matematiky (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Rozdíly rastrové a vektorové grafiky (01). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Tangens a kotangens v pravoúhlém trojúhelníku (5).
HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTI Majetek domácnosti. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Rastrová grafika (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Goniometrické rovnice (1) (17). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Funkce tangens (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Datové typy MS Access (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Funkce a jejich vlastnosti
PRAVOÚHLÉHO TROJÚHELNÍKU
Inverzní funkce k funkcím goniometrickým (2)
CorelDRAW – vlastnosti objektů
Grafická úprava formuláře
HTML (II) (3).
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
CorelDRAW – práce s rastrovou grafikou
Goniometrické funkce Sinus Nutný doprovodný komentář učitele.
Goniometrické funkce funkce kosinus
SINUS OSTRÉHO ÚHLU PRAVOÚHLÉHO TROJÚHELNÍKU
Goniometrické funkce Kotangens Nutný doprovodný komentář učitele.
Goniometrické funkce Kosinus Nutný doprovodný komentář učitele.
Matematika – 7.ročník VY_32_INOVACE_
Graf a vlastnosti funkce
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Konstrukce pravoúhlého trojúhelníku pomocí Thaletovy kružnice,
CorelDRAW – tvarování křivek
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Goniometrické funkce v pravoúhlém trojúhelníku
Vztahy mezi goniometrickými funkcemi
TROJÚHELNÍK ROVNORAMENNÝ
Matematický milionář Foto: autor
Funkce kotangens (11).
Funkce a jejich vlastnosti
Goniometrické funkce Kotangens Nutný doprovodný komentář učitele.
Goniometrické funkce Kotangens Nutný doprovodný komentář učitele.
Výuka matematiky v 21. století na středních školách technického směru
Transkript prezentace:

Funkce sinus (8)

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené, Janské Lázně, Obchodní 282 Tento projekt je financován Evropskou unií – Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Autor:Richard Fiedler Předmět:Matematika

Obsah Sinus v pravoúhlém trojúhelníku (1)1 Sinus v pravoúhlém trojúhelníku (2)2 Sinus jako funkce (1)3 Sinus jako funkce (2)4 Sinus jako funkce (3)5 Sinus jako funkce (4)6 Definice na jednotkové kružnici (1)7 Definice na jednotkové kružnici (2)8 Definice na jednotkové kružnici (3)9 Definice na jednotkové kružnici (4)10

Sinus v pravoúhlém trojúhelníku (1) 1 Sinus definuje vztah mezi úhlem v trojúhelníku a poměrem protilehlé odvěsny a přepony.

2 Sinus v pravoúhlém trojúhelníku (2)

Sinus jako funkce (1) 3 V pravoúhlém trojúhelníku je omezení úhlové velikosti intervalem (0°; 90°). Jaké hodnoty bude mít sinus pro úhly vně tohoto intervalu?

Sinus jako funkce (2) 4

Sinus jako funkce (3) 5

Sinus jako funkce (4) 6 Je to lichá funkce → pro x platí f(-x) = -f(x) Graf liché funkce je středově souměrný podle počátku soustavy souřadnic.

Definice na jednotkové kružnici (1) 7

Definice na jednotkové kružnici (2) 8

Definice na jednotkové kružnici (3) 9

Definice na jednotkové kružnici (4) 10

sinus.html Použité zdroje