Podsoustružování, ševingování. Podsoustružování provádí se u tvarových fréz, závitníků větších průměrů a delších nástrojů vyžaduje se stálá geometrie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektrochemické obrábění, chemické obrábění
Advertisements

Frézování drážek ve šroubovici - test
Frézování drážek ve šroubovici
Frézování ozubených kol
Elektrochemické obrábění, chemické obrábění - test.
Výroba tvarových ploch Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
Ultrazvukové obrábění, obrábění paprskem vody - test.
Nekonvenční technologie – závěrečný test. Nekonvenční technologie – závěrečný test Nekonvenční technologie – závěrečný test A tepelném zpracování (kalení,
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 39 Anotace.
Konstrukce CNC strojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Technologie Teorie obrábění I. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 38 Anotace.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada31 AnotaceDrážkový.
Elektroerozívní metody obrábění. jev založený na odebírání částic povrchových vrstev materiálů úběr materiálu je vyvolán periodicky se opakujícími elektrickými.
Elektroerozívní metody obrábění - test. Elektroerozívní metody obrábění - test Elektroerozívní metody obrábění - test A tam, kde chceme dosáhnout vysoké.
Frézování drážek, tvarových ploch, pomocí UDP - test.
Broušení na plocho a na kulato - test. Broušení na plocho a na kulato - test Broušení na plocho a na kulato - test A ● k dosažení vysoké geometrické přesnosti,
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 38 Anotace.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 31 Anotace.
VY_32_INOVACE_10_4_11.
VY_32_INOVACE_10_4_10.
Stavebnicové stroje VY_32_INOVACE_39_793
Vrtání, vyhrubování, vystružování děr na soustruhu
Teorie soustružení - test
Frézování ozubených kol, drážek ve šroubovici - test
Ultrazvukové obrábění, obrábění paprskem vody
Základy soustružení.
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Yvona Záhorovská
VYBRANÉ ROVINNÉ KŘIVKY Epicykloida, hypocykloida,
Teorie soustružení - základní pojmy
Stroje a zařízení – části a mechanismy strojů
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická Autor: Mácha Jaroslav
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická Autor: Mácha Jaroslav
Elektrochemické obrábění, chemické obrábění
Hoblování a obrážení.
Frézování drážek ve šroubovici
Strojní obrábění dřeva a dřevních materiálů
Obrábění paprskem plasmy, laseru
Strojní zařízení – Zhutňování
Edgecam.
CZ.1.07/1.5.00/ SOUSTRUŽENÍ.
VY_32_INOVACE_10_4_07.
Dokončovací práce - broušení na plocho
Perové spoje 2 VY_32_INOVACE_22_439
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Rovnání a ohýbání.
Obráběcí CNC centra VY_32_INOVACE_39_794
Frézování drážek ve šroubovici
Strojní obrábění – Praktická úloha 5
Statické mechanické zkoušky tvrdosti
PILOVÁNÍ VY_32_INOVACE_15_290
Chemicko-tepelné zpracování - test
Řemenové převody VY_32_INOVACE_31_ 619
Měření v dílenské praxi
Strojní obrábění – Praktická úloha 3.
Frézky rovinné a speciální
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Broušení rotačních tvarových ploch
Broušení Schéma broušení Je dokončovací způsob obrábění.
Soustružení Definice soustružení Schéma soustružení
Určení řezných podmínek a strojního času vrtání a vyvrtávání
VY_52_INOVACE_I–04–08 Název a adresa školy:
VY_52_INOVACE_I–03–03 Název a adresa školy:
Lapování Patří mezi dokončovací způsoby obrábění, kdy k úběru materiálu dochází působením volného brusiva rozptýleného v kapalině nebo brusné pastě, dodávaného.
VY_52_INOVACE_I–04–10 Název a adresa školy:
Teorie obrábění Obrábění je způsob výroby, při kterém konečný tvar výrobku získáme oddělením přebytečného materiálu v podobě třísky. Obrábění spočívá v.
VY_52_INOVACE_I–04–05 Název a adresa školy:
Technologie Teorie obrábění.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Bc. Martin Šindelář SPŠ Na Třebešíně 2299
Transkript prezentace:

Podsoustružování, ševingování

Podsoustružování provádí se u tvarových fréz, závitníků větších průměrů a delších nástrojů vyžaduje se stálá geometrie břitu i při několikanásobném přebroušení obrobek vykonává otáčivý pohyb řezná rychlost je velmi malá 1-8 m/min

Podsoustružování, ševingování po osoustružení zubu se rychle vrací zpět a začíná soustružit další zub velikost nástrojového úhlu je dána hloubkou podsoustružování Podsoustružování nástroj vykonává přímočarý pohyb vratný, kolmý k ose obrábění.

Podsoustružování, ševingování Podsoustružování fréza má boky zubu zakřivené do tvaru Archimédovy spirály, obrábíme tedy hřbetní plochu nástroje podsoustružování (podtáčení) provádíme na podsoustružovacích soustruzích

Podsoustružování, ševingování Ševingování jedná se o dokončovací metodu obrábění tepelně nezpracovaných ozubených kol. ševingovacím nástrojem je ozubené kolo na jehož bocích jsou drážky pro vytvoření řezných hran a odvod třísek

Podsoustružování, ševingování Ševingování při práci tvoří nástroj s obrobkem záběr dvou různoběžných kol dochází k vzájemnému skluzu a odebírání drobných částic materiálu

Podsoustružování, ševingování Ševingování Dosažitelný stupeň přesnosti – až IT3 při drsnosti povrchu 0,8  m. Výhody : jednoduché, nízké výrobní – strojní časy proti broušení je ševingování podstatně rychlejší a levnější. Nevýhody: drahý nástroj použitelný jen pro měkká ozubená kola

Použité zdroje: KOCMAN, Karel. Technologické procesy obrábění. Vyd. 1. Brno: Akademické nakladatelství CERM, 2011, 330 s. ISBN KOCMAN, Karel a Jaroslav PROKOP. Výrobní technologie II: [obrábění]. Brno: CERM, 2002, 83 s. Učební texty vysokých škol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství). ISBN KARAFIÁTOVÁ, Stanislava a Ivo LANGER. Nekonvenční technologie: [učebnice]. 1. vyd. Havlíčkův Brod: Fragment, 1998, 164 s. Učebnice pro odborné školy (Fragment). ISBN DILLINGER, Josef. Moderní strojírenství pro školu i praxi: obráběcí stroje a jejich programování. Vyd. 1. Praha: Europa-Sobotáles, 2007, 608 s. ISBN