Ocenění knihovníci a knihovnice jičínského regionu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Setkání knihovnic/knihovníků a starostek/starostů okresu Vsetín MVK Vsetín.
Advertisements

CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU
Besedy pro veřejnost a návštěvníky Knihovny Václava Štecha ve Slaném.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Seminář knihoven okresu Vsetín MVK Vsetín, Trendy rozvoje knihoven ve Zlínském kraji se zaměřením na malé knihovny.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Veřejné knihovny v regionu Blansko a Boskovice – proměny a srovnání Setkání starostů a knihovníků okresu Blansko
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva.
Zpráva o činnosti SKIP 08 Východní Čechy za rok 2010 Bc.Kateřina Hubertová Valná hromada SKIP Městská knihovna nové Město nad Metují.
Co to je, když se řekne „komunitní role“ aneb Knihovna v malé obci Tábor, červen 2009 Zlata Houšková.
M ÍSTNÍ KNIHOVNA P ASOHLÁVKY Knihovnice Alena Kratochvílová
Služby badatelům - uživatelům muzejních knihoven již 3. workshop pro seminář knihovníků muzeí a galerií.
Bratrská jednota baptistů
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
V ROŽNOVĚ SI NASLOUCHÁME
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
Tisková konference Knihovny v pavučině spolupráce Jindřichův Hradec Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu DEMA, a.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
3. Vzdělávání knihovníků, semináře, porady Pardubice Zuzana Hájková Zlata Houšková.
Spolupráce, která přináší plody
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
Knihovna v obci Rohov. Místní knihovna ROHOV Adresa: Hlavní 180, Rohov Adresa: Hlavní 180, Rohov Knihovník: Markéta Kretková a Adéla Komárková.
Komunitní a otevřená škola
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
KNIHOVNA MIKROREGIONU Jindřichovice pod Smrkem Městská knihovna v Praze 20. dubna 2005 Petr Pávek, starosta obce Jindřichovice pod Smrkem – Lucie Vlková,
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
Žákovský parlament. Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Regionální funkce v Jihomoravském kraji 2005 – 2015 Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Knihovna Jiřího Mahena v Brně
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm „Město v mé paměti“ Marcela Slížková.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Manuscriptorium Evropská digitální knihovna historických fondů.
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
Aktivní senior v České Skalici.
Aktuální informace o stavu
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
SOUTĚŽ VESNICE ROKU v Královéhradeckém kraji v roce Setkání orp
Michal Šperling - EUREDIS
  Autor: Mgr. Pavla Jeníková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
SmoČR a senioři v obcích
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Transkript prezentace:

Ocenění knihovníci a knihovnice jičínského regionu

Knihovnice roku 2009 Mgr. Lidmila Košťálová pracovala ve sféře veřejných knihoven od roku Začínala v Městské knihovně v Nové Pace ( ), dále působila v Hořicích ( ) a od roku 1985 do roku 2009 byla ředitelkou Knihovny Václava Čtvrtka v Jičíně.

Knihovnice roku 2009 Miroslava Vaňková se vrátila do své rodné obce Libuň v okrese Jičín v době odchodu do důchodu a od roku 1997 převzala starost o obecní knihovnu.

Knihovnice roku 2010 Dana Vágenknechtová působila v Místní knihovně Třtěnice v okrese Jičín od roku 1968, vedla kroniku obce, připravovala rozhlasové relace, nástěnné noviny a přispívá do regionálního tisku.

Knihovník roku 2011 Oldřich Suchoradský se před více než čtyřiceti lety jako mladý učitel matematiky a fyziky přestěhoval do Mlýnce u Kopidlna v okrese Jičín a od roku 1980 se stará o místní knihovnu. Během té doby knihovnu několikrát přestěhoval, zcela přebudoval a rozšířil knižní fond.

Knihovník roku 2012 Zdeněk Prchal byl knihovníkem od roku 1974 do roku Do své knihovny v Lukavci u Hořic dojížděl většinou na kole ze svého bydliště v obci Černín. Jeho velkou zálibou je okrasná zahrada plná zajímavých jehličnanů. Pan knihovník má na svém kontě i bohatou publikační činnost, v posledních letech vydal šest obsáhlejších publikací s regionální tematikou.

Knihovník roku 2013 Petr Pavel je původním povoláním technolog a knihovně v Bělé u Pecky se ve svém volném čase věnuje už od roku Kromě toho má za sebou i profesionální působení v knihovnictví, a to v knihovně městyse Pecka. Zájem pana Pavla o historii, kronikářství a region se projevuje v kulturních pořadech, které ve své knihovně organizuje, jako například předčítání z obecní kroniky nebo vzpomínková setkání seniorů.

Knihovnice roku 2014 Libuše Strouhalová převzala péči o knihovnu v obci Skuřina na Jičínsku v roce Knihovna ve Skuřině je umístěna v rekonstruovaném obecním domku. Paní Strouhalová pořádá každý měsíc veřejné čtení tematicky zaměřené na historii či pověsti regionu, sama je také kronikářkou obce.

Knihovnice roku 2015 Dana Michlová pracuje v knihovnách po celý svůj pracovní život. Po mateřské dovolené v září 1981 nastoupila na pozici metodičky. Podílela se na zdárném přechodu okresní knihovny na městskou a s tím spojené změně ve spolupráci s vesnickými knihovnami. Vůči dobrovolným knihovníkům vystupuje jako profesionál, vždy dokáže poradit i podpořit, je k nim přátelská a vstřícná.

Knihovnice roku 2015 Jitka Šidáková vede knihovnu v Sobčicích od roku 2000.Paní Jitka Šidáková má krásný vztah k lidem, hlavně k dětem. Pravidelně každý rok v knihovně proběhne pasování prvňáčků na čtenáře knihovny. Věnuje se i studentům, kterým pomocí MVS obstarává studijní literaturu. Starším spoluobčanům zajišťuje donáškovou službu. Aktivně se podílí na kulturním dění v obci.

Další ocenění

Cena českých knihovníků 2013 Alena Pospíšilová Jako knihovnice působí od roku Začátkem roku 2012 se společně s bývalou spolužačkou ujímá vedení malé Obecní knihovny v Libošovicích a čile zde organizuje místní kulturní a vzdělávací aktivity. Podílela se i na přejmenování knihovny na Knihovnu Antonína Bocha Libošovice Udělovaná Svazem knihovníků a informačních pracovníků ČR

Knihovna roku 2011 Královéhradeckého kraje Cena Ministerstva kultury - Knihovna roku Zvláštní ocenění a diplom Městská knihovna v Miletíně, okr. Jičín paní knihovnice Alena Erbanová Velmi pěkná, prostorná a moderně vybavená knihovna s bezbariérovým přístupem, kvalitním aktuálním fondem a velmi dobrým technologickým vybavením je umístěná v centru obce v rekonstruovaném domě určeném kulturnímu a komunitnímu životu obyvatel. Knihovna je přirozeným a mimořádně kultivovaným centrem obce.

Všem oceněným gratulujeme