Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE_Z.8.A.06_prirodni_pomery_cr_typy_chranenych_uz emi_v_cr_opakovani_uciva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněná území v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Advertisements

Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ ČR 8. ročník
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.09 Téma: Přírodní podmínky ČR.
Chráněná území České republiky
Přírodní poměry Zpracovala: Jana Pomikáčková
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Ochrana přírody ČR.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Královéhradecký kraj Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
Česká republika Ochrana přírody a krajiny
Ochrana přírody v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Národní park České Švýcarsko (2000) Krkonošský národní park (1963) Národní park Podyjí (1991) Národní park Šumava (1991)
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.15_prirodni_pomery_cr_test Ročník: osmý.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE_Z.8.A.13_prirodni_pomery_ cr_zivotni_prostredi
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A. 24_hospodarstvi_cr Ročník: osmý Vzdělávací.
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_309_ČR ochrana přírody Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.04_prirodni pomery_cr_typy_chranenych_uzemi_v_cr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_06 TEMA:
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE_Z.8.A.34_regiony_ceske_republiky_IX Ročník: osmý.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE_Z.8.A.18_hospodarstvi_cr_II Ročník: osmý Vzdělávací.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.07_prirodni_pomery_cr_povrch Ročník: osmý.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – PODZEMNÍ VODY
Česká republika - opakování VY_32_Inovace_20KR-7
17 ZÁKON O OCHRANĚ PŘÍRODY A KRAJINY
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
Mgr. Jindřich Láska, s využitím publikace internetových stránek
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
PŘÍRODNÍ ZDROJE ČR – NEROSTNÉ SUROVINY
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
SITUACE V PROTEKTORÁTU
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
Historické památky Zlínského kraje
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
VY_32_INOVACE_Vac_III_06 Ochrana přírody a krajiny
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Ochrana krajiny a přírody ČR
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – POHRANIČNÍ POHOŘÍ, PODNEBÍ
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ D.7.A.08_velka_morava Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
Česká republika Ochrana přírody ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
zpracovaný v rámci projektu
VY_52_INOVACE_18_Ochrana rozmanitosti přírody - učební text
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – TEST
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE_Z.8.A.06_prirodni_pomery_cr_typy_chranenych_uz emi_v_cr_opakovani_uciva Ročník: osmý Vzdělávací oblast: ČLOVĚK A PŘÍRODA Předmět: ZEMĚPIS Název: PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – TYPY CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ V ČR - OPAKOVÁNÍ UČIVA Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: PRIMA ŠKOLA PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – TYPY CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ V ČR – OPAKOVÁNÍ UČIVA

ANOTACE Zeměpis 8. ročník Upevnění učiva o chráněných územích v ČR formou práce s textem

Dnes si vyměníte se svou vyučující role. V následujícím textu si zopakujete, co jste se naučili o chráněných územích. Text je ale nějaký popletený a místy i nepravdivý a dnes bude na vás, abyste chyby opravili.

ÚKOL Připravte si své pracovní listy Dobře pročtěte text a podtrhněte chybné údaje Vyznačte je i v textu na projektoru a pokud to půjde, ústně chyby opravte

TEXT Naším největším národním parkem je Jurský park, který se nachází v Polabí. Chráněná krajinná oblast České středohoří je sopečného původu a nachází se v našem kraji. Přírodní rezervace Ratibořické údolí je známá díky knize Náš dědek Josef. V národním parku Krkonoše se nachází naše nejvyšší hora, Sněžka. Měří 2602m. Z oken naší školy vidíme hory Milešovku a Sedlo. Obě patří mezi přírodní rezervace. V národním parku Šumava je nutné řešit problémy se škodlivým kůrovcem. Na Moravě se nachází národní park Podyjí a biosférická rezervace Horní Morava.

SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ 1.Naším největším národním parkem je Jurský park, který se nachází v Polabí. Chráněná krajinná oblast České středohoří je sopečného původu a nachází se v našem kraji. Přírodní rezervace Ratibořické údolí je známá díky knize 2.Náš dědek Josef. V národním parku Krkonoše se nachází naše nejvyšší hora, Sněžka. Měří m. Z oken naší školy vidíme hory Milešovku a Sedlo. Obě patří mezi přírodní rezervace. V národním parku Šumava je nutné řešit problémy se škodlivým kůrovcem. Na Moravě se nachází národní park Podyjí a biosférická rezervace 4. Horní Morava. 1. naprostý nesmysl 2. Babička m 4. Dolní Morava

DONŮV TEST Chráněná území se objevují i ve slavných českých filmech. Prohlédněte si následující snímek a pak vyřešte test!!! Tak to jsem na vás zvědavý!!!

PANSKÁ SKÁLA (U KAMENICKÉHO ŠENOVA)

Národní přírodní památka Panská skála se objevila ve filmu: a) Tři oříšky pro Popelku b) Pyšná princezna c) Princezna ze mlejna

PYŠNÁ PRINCEZNA

METODICKÝ NÁVOD Cílem obsahu prezentace je zopakování a upevnění některých pojmů z předešlé hodiny Pro žáky jsou připraveny pracovní listy s textem; pracují s ním samostatně Správné řešení pak vyznačí na projektoru Za opravu jednoho jevu můžeme udělit např. + ( za pět + dávám1) „Donův test!“ je oddechová záležitost Na další hodinu si může někdo o Panské skále připravit referát Klíčová slova: národní park, přírodní rezervace, chráněná krajinná oblast, biosférická rezervace; České středohoří, Ratibořické údolí, Šumava, Krkonoše, Milešovka, Sedlo, Sněžka, Podyjí, Dolní Morava Inovace: opakování formou samostatné práce, práce na interaktivní tabuli, výuka zábavnou formou

POUŽITÉ ZDROJE Sn.č. 3,7 – foto: soukromý archiv autorky Sn.č.8 – Uvedené zdroje [ 2011 – 11 – 03]. Dostupné pod licencí Creative Commons na www: Mirek Sn.č.10 – Uvedené zdroje [2011 – 11 – 03]. Dostupné na www: Jan Konvalinka ( by filmovamista.cz)