Předložky s, z Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření RočníkNižší.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
S- / SE- , Z- / ZE- , VZ- S / SE, Z / ZE
Advertisements

Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P3_1.15 Tematická oblast: Práce se slovníky a Pravidly českého pravopisu Psaní velkých písmen II Typ: DUM - kombinovaný.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
Předložky s, z Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_131, 7. sada, ČJ2
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření30.
Spojovací výrazy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Květen 2013
Vyplňování jednoduchých tiskopisů Zpracovala: Mgr
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření6.
Podstatná jména - opakování Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Září 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření27.
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Přídavná jména tvořená příponou -ský
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Vyjmenovaná slova – hledejte vetřelce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pravopis vesele i vážně Datum vytvoření26.
Pravopisné toulky Prahou Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření24. 8.
VY_32_INOVACE_CAJKOVA.JAZCES. 06 Pravopisné jevy Zájmeno :mě-mně, s sebou, sebou, Předložky s - z.
Pravopisné lovy beze zbraní Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření21.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
Starověký Řím Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAntika Datum vytvoření RočníkPrvní ročník gymnázia.
Pravopis ů, ú Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření RočníkNižší.
Kmitání s nenulovou počáteční fází - úlohy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA – Kmitání, vlnění a.
Obvod trojúhelníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2. ročník.
Oběhová soustava pásnic a měkkýšů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Biologie - biologie živočichů Datum.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a.
Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření RočníkNižší ročníky.
Pravopis S / Z. Pravidla psaní předpony s Směr dohromady - sejít se, shon, sjet, sjednotit, sblížit se... Směr shora dolů, z porchu pryč - slízat, setřít,
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Soustava trávicí – měkkýši a kroužkovci Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Biologie – biologie živočichů.
Užití Pythagorovy věty Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_18_Slovní.
Skupiny bě/bje, vě/vje, pě, mě/mně Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření9.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor : Mgr. Jitka Kolářová Název : VY_32_INOVACE_ČJ Vzdělávací obor: Jazyk a jazyková komunikace Téma.
Práce s kruhovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Předpony s, z, vz Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pravopis vesele i vážně Datum vytvoření
Typy oběhových soustav a srdcí Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Biologie - biologie živočichů Datum vytvoření1.
Řečtí filozofové Tematická oblast Antika Datum vytvoření Ročník
Pravopisná překvapení
Výpočty ve statistice – test k procvičení
Konstrukce lichoběžníku
Řečtí historikové Tematická oblast Antika Datum vytvoření Ročník
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Pravopis S / Z.
Pravopis ve výkladních skříních
Diagramy - opakování Tematická oblast
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Člověk Tematická oblast
Obrázky – vlastní tvorba
Konstrukce trojúhelníku II
Nervová soustava nižších obratlovců
Úroky - samostatná práce
Užití aritmetického průměru ve slovních úlohách
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Absolutní a relativní četnost
PŘEDLOŽKY Z (ZE), S (SE) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z metodického portálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní systém a dělení barev
Předložky.
Statistika - opakovací test k procvičení
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Pravopis v lidové moudrosti
PŘEDLOŽKY Z (ZE), S (SE) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z metodického portálu
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Digitální učební materiál
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Němčina pro 8. třídu. Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.8.A.05_privlastnovaci_zajmena_po_predlozce_se_3_a_.
Název vzdělávacího materiálu
VY_32_INOVACE_ČJ.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk.
Mgr. Lenka Vrzáňová Větná stavba října 2011
Transkript prezentace:

Předložky s, z Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření RočníkNižší ročníky osmiletého gymnázia Stručný obsahPrezentace obsahuje úkoly určené k procvičení předložek s a z. Způsob využitíDoporučuje se postupně procházet s žáky jednotlivé úkoly (spojovačky, vyřazování, doplňování), po cvičení následuje řešení. Strana čtyři obsahuje vysvětlení učiva. AutorMgr. Martina Svízelová KódVY_32_INOVACE_14_CSVI13

Kdy se jedná o předložku a kdy o předponu? Přepište správně. zkrátitsesebouseskokshořetsjezdzměstaznovuzpoleznás

Řešení 1 zkrátitse sebouseskokshořetsjezdz městaznovuz polez nás

Učivo Předložky s, se se pojí se 7. pádem. s bratrem, s penězi, s radostí Předložky s, se se pojí také s 2. pádem ve významu z povrchu pryč. setřel prach se stolu Předložka s se pojí i se 4. pádem (pouze v knižních výrazech). být s to, kdo s koho Předložky z, ze se pojí s 2. pádem. z půdy, setřel prach ze stolu, vyndal sešit ze zásuvky Co to znamená?

Odpověď být s to být s to splnit úkol Co to znamená? být schopen

Doplň s, se, z, ze kniha __ obrázky mluvil __ pódia pracoval __ radostí jeden __ nich chléb __ máslem vstát __ židle milovat __ celého srdce jako __ vln kdo __ koho __ keře na keř vyšel __ málem spadnout __ stromu pochází __ Olomouce nejsem __ to

Řešení 2 kniha s obrázky mluvil z pódia pracoval s radostí jeden z nich chléb s máslem vstát ze židle milovat z celého srdce jako z vln kdo s koho z keře na keř vyšel s málem spadnout ze stromu pochází z Olomouce nejsem s to

Oprav chyby Sklízela se stolu. Zacházej opatrně z ostrým nožem. S Ještědu je pěkný víhlet. Herec odešel z jeviště. Zpadl mu kámen se srdce. Dívali se z rozhledny. Vzal mu vítr s plahet. Z vípravy se vrátil z prázdnou.Petr studuje s viznamenáním. Vkvětnu přilétají vlaštovky z Jihu.

Řešení 3 Sklízela se/ze stolu. Zacházej opatrně s ostrým nožem. Z Ještědu je pěkný výhled. Herec odešel z jeviště. Spadl mu kámen ze srdce. Dívali se z rozhledny. Vzal mu vítr z plachet. Z výpravy se vrátil s prázdnou. Petr studuje s vyznamenáním. V květnu přilétají vlaštovky z jihu.

Vytvoř báseň s předložkou z/s S mamkou, taťkou, Eliškou vydal bych se za liškou, s Pavlem, Petrem, Janem byl bych vždy svým pánem, z testu, slohu, písemky nenosím nikdy čtverky, z kroužku, sportu, ze školy nosím vždycky pochvaly.

Pramen HARTMANNOVÁ, V. a kol. Pravidla českého pravopisu. 5. vyd. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, ISBN