IDENTITA VE VIRTUÁLNÍM PROSTŘEDÍ Ján Franko, Petra Schenk, Daniel Zadák, Miroslava Byrtusová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AUKRO – TRENDY V PODVODECH
Advertisements

Role vztahu v pomáhajících profesích Prezentace v předmětu PORADENSTVÍ VE VZDĚLÁVÁNÍ.
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
Iluze a realita virtuálních přátelství klíč k sociálním problémům PhDr. Vojtěch Bednář
Propagace a reklama na facebooku
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Bezpečnost na internetu. V širším smyslu do této oblasti náleží také ochrana před úniky nevhodných osobních informací, například, manipulace s lidmi na.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
 Projekt E-Bezpečí je celorepublikový projekt zaměřený na prevenci, vzdělávání, výzkum, intervenci a osvětu spojenou rizikovým chováním na internetu.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
Název: Co nám hrozí na internetu
Základní informace o bezpečnosti na internetu +práce se soubory PREVIEW VYUČOVACÍHO PROJEKTU.
NETOLISMUS V ČR se hovoří o 10% hráčů.
INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
Elektronická komunikace
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Internet.
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Nebezpečí na Internetu
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_419.
Agrese v počítačovém světě Autor: David Provazník.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Internet v knihovně pro děti a mládež
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
Kyberšikana Radka Blažková.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ KATEDRA PSYCHOLOGIE
Kyberšikana Cyberbulling.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
Pro vlastní bezpečnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
On-line Hry Hana Smolanová.
Kyberšikana.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
závislost na internetu
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Dagmar Weisbauerová Co je to MMORPG?  Massive(ly)-Multiplayer Online Role- Playing Game  Neboli :Hromadná Online hra na hrdiny  Po č íta č.
DRAMATERAPIE VY_52_INOVACE_ února 2014
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Bezpečný.
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
Bezpečnost na Internetu. Jsi digitální domorodec? Digital natives – digitální domorodci – věková skupina lidí, kteří se v digitálním, internetovém, světě.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
Internet Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_14_Internet Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
KDYŽ SLOVA NESTAČÍ... DOPIS x Natálie Fialová Anna Hrdinová Gabriela Jordánová Lenka Phamová Anna Přítulová.
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Inf Elektronická komunikace
N. J. Křížková, A. Mikulenková, R. Pajlíková
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Filmová realita.
E-learning Matej Marček.
Úloha Internetu v živote školáka ...
Bezpečnosť na internete
Elektronické bankovníctvo
Bezpečnosť na internete
Počítač a zamestnanie Jozef Bubanec, II. D.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
Transkript prezentace:

IDENTITA VE VIRTUÁLNÍM PROSTŘEDÍ Ján Franko, Petra Schenk, Daniel Zadák, Miroslava Byrtusová

OBSAH PREZENTACE IDENTITA VIRTUÁLNE PROSTREDIE (REALITA) VIRTUÁLNÍ SVĚTY SPECIFIKA VIRUÁLNÍHO PROSTŘEDÍ HRY HODNOTA VIRTUÁLNÍCH VĚCÍ EMOCE A VZTAHY VE VIRTUÁLNÍM PROSTŘEDÍ KRÁDEŽ IDENTITY

IDENTITA Sú to naše roly, či už slobodne zvolené, alebo pridelené životom. VIRTUÁLNA REALITA Simulácia reálneho alebo vymysleného prostredia. Svet, ktorý nie je skutočný a fyzicky neexistuje. Spojenie dvoch slov s opačným významom (virtual - niečo fiktívne, neskutočné a real - skutočný) Dva základné účely : vzdelávanie a zábava

FORMY IDENTITY Elektronický vs. virtuálny Záznamy o človeku – virtuálna ale nie elektronická forma identity Chat, sociálne siete a online PC hry – virtuálna elektronická forma identity

CHAT & SOCIÁLNE SIETE Ponúkajú osobnosti, aby menila identitu prostredníctvom zmeny veku, pohlavia, minulosti či vzhľadu. Prostredníctvom sociálnych sietí dokážu ľudia zmeniť svoj vrodený status, (pohlavie, rod, rasa) ktorý v reálnom svete nedokážu ani ovplyvniť, ani zmeniť. Mnohí majú obavy ukázať svoju skutočnú identitu a preto sa snažia dosiahnuť novú, zidealizovanú. Facebook, Google+, Twitter, Skype, ICQ, Second Life...

PC HRY Vznik žánru MMORPG, čo je skratka od Massive Multiplayer On-line Role Playing Game. Prvé tri pojmy hovoria o spôsobe hrania, teda po internete, v masívnych počtoch. Role Playing Game znamená hra, v ktorej hráte nejakú rolu(postavu). Väčšina RPG hier má fantasy tematiku, vaša virtuálna identita už nemusí byť človek. Tento fakt posúva hranice v porovnaní s chatom o úroveň vyššie. World of Warcraft, Counter Strike...

VIRTUÁLNÍ SVĚTY

SPECIFIKA VIRTUÁLNÍHO PROSTŘEDÍ

prostředí bez zábran větší otevřenost redukce úzkosti sexuální narážky možnost lži a přetvářky

SPECIFIKA VIRTUÁLNÍHO PROSTŘEDÍ Prostředí odreagování a zábavy Prostředí vzdělávání Prostředí štěstí

DEMOGRAFIE HRÁČŮ 25 % teenageři 50 % pracuje na plný úvazek 36 % je ženatých 22 % má děti Týdně stráví hraním 22 hodin v průměru, bez ohledu na to, do jaké věkové skupiny patří

TYPY HRÁČŮ Hráči, kteří hrají kvůli sociálnímu komponentu Hráči, kteří hrají pro pocit dosažení nějakého úspěchu Hráči, kteří rádi objevují a užívají si příběh, který jim hra nabízí

POZITIVA HRANÍ Jedním z kladů je určitě studium cizího jazyka jelikož jedinec je denně vystavován velkému množství textu v cizím jazyce. Další z věcí které se můžeme „naučit“, pro nás z ekonomického hlediska nejdůležitější, je leadership neboli schopnost vést lidi.

HODNOTA VIRTUÁLNÍCH VĚCÍ

EMOCE A VZTAHY VE VIRTUÁLNÍM PROSTŘEDÍ VE VIRTUÁLNÍM PROSTŘEDÍ

PŘÁTELSTVÍ A LÁSKA Realita Tendence hodnotit lépe fyzicky zdatnější jedince, jsou pro nás šťastnější, sociálně přizpůsobivější, zdatnější… Fyzicky neatraktivní jedinci jsou tímto hendikepovaní

Jak lidé ve virtuálním prostředí získávají přátelé? Kritéria podle Wallaceové: Blízkost Komplementární vztahy Spirála: ty mě máš rád, já mám rád tebe, ty mě máš rád víc Humor Míra sebe-odhalení – míra intimity

AGRESIVITA Samotná technologie Útok vůči naší osobě Iluze anonymity frustraceagrese Co podněcuje agresi?

PROJEVAGRESE PROJEV AGRESE Výhoda spontánního vyjádření emocí Verbální Útok na webové stránky Viry

KRÁDEŽ IDENTITY BEZPEČNOST NA INTERNETU OFF-LINE SVĚT Zabezpečení auta Pojištění domu Ochrana důležitých dokumentů ON-LINE SVĚT Bezpečnost na Internetu???

PHISHING - PŘÍKLAD Originální přihlašovací formulář České spořitelny, a.s. Podvržený přihlašovací formulář (liší se URL adresou a absencí certifikátu)

JAKÉ INFROMACE JE DOBRÉ CHRÁNIT ? Přihlašovací údaje ke službám operujícím s finančními prostředky Osobní ID Přihlašovací údaje ke komunikačním službám Hesla obecně ové adresy Reálná adresa

NIGERIJSKÉ DOPISY druh podvodu, kdy se podvodník snaží vylákat ze své oběti peníze pod různorodými záminkami - veškerá komunikace však probíhá na dálku přes dopisy nebo y a k přímému kontaktu mezi podvodníkem a obětí vůbec nedojde

DĚKUJEME ZA POZORNOST