Analýza zainteresovaných stran MAP vzdělávání pro ORP Hořice Ustavující setkání Řídícího výboru MAP vzdělávání pro ORP Hořice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Advertisements

PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
1. Jednání řídícího výboru MAP ORP Prachatice , MěÚ Prachatice.
Strana 1 První zasedání Řídícího výboru k projektu ZPRACOVNÍNÍ MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU PRO ORP ODRY 27. dubna 2016 Datum:
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
MAP Trutnovsko Základní informace , Havlovice MAP Trutnovsko.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
MAP – Místní akční plán ORP RK
Strategické řízení a plánování
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
2. jednání řídícího výboru
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Od MAP I k MAP II v Plzeňském kraji
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Model intenzivní podpory
Intenzivní podpora škol
I. Setkání se starosty obcí
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

Analýza zainteresovaných stran MAP vzdělávání pro ORP Hořice Ustavující setkání Řídícího výboru MAP vzdělávání pro ORP Hořice

Zainteresované strany (stakeholders)

Zainteresované strany – kdo to je?  Osoba/organizace, která je aktivně zapojená do projektu nebo  Osoba/organizace, jejíž zájmy mohou být ovlivněny realizací projektu nebo jeho výsledkem  Často také může ovlivnit průběh nebo výsledky projektu

Proč děláme tuto analýzu? Cílem této analýzy je posouzení tohoto ovlivnění a naplánování strategie pro jednání se zainteresovanými stranami.  zvýšení šancí projektu na úspěch  řízení očekávání zainteresovaných stran  aktivní péče o dotčené organizace/osoby

Proces analýzy 1.Identifikace 2.Prioritizace 3.Pochopení 4.Přístup k zainteresovaným stranám 5.Komunikační plán 6.Monitorování

Identifikace - Graf okolí projektu

Prioritizace Řídící výbor Dotační orgán

Pochopení I. Řídící výbor Dotační orgán

Pochopení II. Řídící výbor Dotační orgán

Přístup k zainteresovaným stranám Obecný přístup – co dělat 1. Návrh akcí 2. Sestavení komunikačního plánu

Obecný přístup – co dělat Poskytovat informace Důsledně dohlížet a řídit Sledovat s minimálním úsilím Udržovat spokojenost Sleduje a zajímá se o projekt? Míra vlivu na projekt

Analýza zainteresovaných stran shrnutí 1.Graf okolí projektu 2.Prioritizace (zájem x vliv) 3.Pochopení (přístup – A/P x postoj +/-) 4.Prioritizace + Pochopení 5.Návrh akcí 6.Komunikační plán a jeho aktualizace

Sestavení komunikačního plánu pro projekt  Definovat zainteresované osoby  Zařazení do kvadrantů (zajímá x vliv; aktivní/pasivní, negativní/pozitivní postoj)  Výsledkem je komunikační plán

Návrh akcí ZISOčekávání/kritéria úspěchu Důležitost jeho podpory projektu Zapojení do projektuStrategie přístupuJaké Akce/kdo/kdy ORP obecná očekávání ve zkvalitnění vzdělávání na území ORP, pozitivní vnímání projektu, možnost spolupráce v územních, zviditelnění v území, naplnění požadavků voličů VYSOKÁuživatel výstupů projektuUdržet "ZVAP" pravidelné informace o realizaci, tiskové zprávy MŠMT splnění cílů a přínosů projektu, dodržení nastavených podmínek dle metodiky, naplnění indikátorů, realizace a udržitelnost projektu dle pravidel dotace VYSOKÁ poskytuje dotaci, dohlíží na dodržování pravidel dotace Udržet "ZVAP" Monitorovací zprávy, Oznámení o změně, konzultace a prověřování informací Vedení MAS naplnění indikátorů, realizace a udržitelnost projektu dle pravidel dotace, dosažení přínosu VYSOKÁpříjemce dotaceUdržet "ZVAP" Pravidelné informační schůzky s PM, důkladné vysvětlení pravidel dotace, projednání změn Vedení škol zájem na zvyšování funkčnosti a ekonomičnosti vzdělávací instituce, získání finančních prostředků na vybavení a vzdělávání, nastavení spolupráce, sdílení zkušeností, pozitivní zviditelnění školy VYSOKÁ příjemci výstupů, šiřitelé myšlenky, hybatelé, navrhovatelé konkrétních kroků Udržet "ZVAP" Zapojit do ŘV, pravidelné informace o realizaci, Poznámka: strategie uvádí zkratku přístupu a pochopení projektu, např. ZVAP, což znamená "Zajímá - Vysoký vliv - Aktivní - Pozitivní"

Komunikační plán KOMUNIKAČNÍ PLÁN (MAP vzdělávání pro ORP Hořice) Nástroj A (mail, telefon)Nástroj B (tisková zpráva) Nástroj C (Oznámení o změně, Monitorovací zprávy, evaluace) Kdo potřebuje Statutární zástupce, členové řídícího výboru Zřizovatelé škol, ORP, Vedení škol, učitelé, veřejnost Dotační orgán Potřebné informace aktuální stav, rizika, potřebné změny k rozhodnutí, vliv na rozpočet a plnění rozpočtu aktuální stav, termíny dokončení, kvalita, nízká cena změny oproti žádosti; předepsané monitorovací zprávy, žádosti o platbu, evaluační zprávy Důvody pro informacepodklad pro rozhodováníinformování podmínky poskytnuté dotace, metodika, rozhodování o změnách, finanční plán Frekvence před jednáním Řídícího výboru; dle potřeby identifikované realizačním týmem měsíčně; ad hoc - před změnou, dle termínů v metodice a nastaveného harmonogramu a fin. plánu Formamail, přílohynewsletter, novinový článekpísemná, formuláře, tištěné dokumenty Kdo vytváříPMPM s odborným týmemPM a finančním manažerem

Monitorování a aktualizace MONITOROVÁNÍ  monitorování stavu a vývoje zainteresovaných stran  aktualizace identifikovaných zainteresovaných stran  aktualizace prioritizace a pochopení AKTUALIZACE KOMKUNIKAČNÍHO PLÁNU  úpravy a zpřesňování plánu podle vývoje projektu a uskutečňování dílčích etap

MAP vzdělávání pro ORP Hořice Děkuji za pozornost Ing. Irena Janáková Projektový manažer MAP Místní akční skupina Podchlumí