VY_32_INOVACE_06_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_DOPRAVNÍ ZNAČKY Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní družina, Duchcov,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řízení motorových vozidel
Advertisements

Řízení motorových vozidel
INTERAKTIVNÍ POZNÁVAČKA
Dopravní výchova 1. stupeň ZŠ
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
DOPRAVNÍ VÝCHOVA 4. ROČNÍK
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Dopravní výchova Prezentace byla vytvořena v rámci projektu
Dopravní značky.
VY_32_INOVACE_ 16_ Místo, kde žijeme Dopravní značky (SADA ČÍSLO 2)
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k procvičení pravidel.
Dopravní výchova Mgr. Petra Polášková.
126.1 Jednoduché křižovatky, pravidlo pravé ruky
DOPRAVNÍ ZNAČKY 3. ročník
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace DOPRAVNÍ ZNAČKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
Odkryj správnou dopravní značku a najdi pod ní písmeno.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_175.
stůj, dej přednost v jízdě
Dopravní značky.
Název Dopravní výchova - křižovatky
Název Dopravní výchova - značky
Umíte se chovat na silnici?
VY_32_INOVACE_11_Cesta do školy. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 3. Období vytvoření: září 2011 Téma: Cesta do školy Anotace: Učivo je podáno formou prezentace.
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
ŘÍZENÍ PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Řízení provozu na pozemních komunikacích Provoz na pozemních komunikacích se řídí: - světelnými, případně i.
VY_32_INOVACE_01_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_ bezpečná cesta do školy (dopravní značky) AUTOR: Mgr.Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v. Upravené značky A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v.
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_05_17_dopravní značky 1.
Doprava Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Pro 2. stupeň ZŠS.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Příkazové Zákazové Upravující přednost Výstražné RISKUJ DOPRVANÍ ZNAČKY
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_35_CHOVÁNÍ CYKLISTY TÉMA:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Eva Nováková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ČAS2 TEMA: Dopravní značky (čtenářská gramotnost)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Tělesná výchova – I. stupeň, Poznávání dopravních značek
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
ODBOČOVÁNÍ A JÍZDA KŘIŽOVATKOU
Autor: Mgr. Radana Marelová
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
INTERAKTIVNÍ POZNÁVAČKA
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_01_ Dopravní značky
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
NeRiskuj.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
D o z p n r.
VY_32_INOVACE_44_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Autor: PaedDr. Jana Čechová
VY_32_INOVACE_43_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
DOPRAVNÍ ZNAČKY ŠABLONA III/2 Mgr. Hana Stodulková – ZŠ, Horní Slavkov
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_09_17_dopravní značky 5
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_76_PRV1
DOPRAVNÍ ZNAČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Grosmanová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dětské dopravní hřiště Liberec
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_06_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_DOPRAVNÍ ZNAČKY Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní družina, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační číslo: cz.1.07/1.4.00/ Mgr. Ladislava Hofmanová

Dopravní značky lze rozdělit do několika skupin: Dopravní značky lze rozdělit do několika skupin: Výstražné dopravní značky. Výstražné dopravní značky. Dopravní značky upravující přednost. Dopravní značky upravující přednost. Zákazové dopravní značky. Zákazové dopravní značky. Příkazové dopravní značky. Příkazové dopravní značky. Informativní dopravní značky. Informativní dopravní značky. Dodatkové tabulky. Dodatkové tabulky.

Patří mezi nejstarší typ dopravních značek. Jsou nejpoužívanější. Obsahuji obrázky přímo popisující rizika hrozící řidiči a způsob jak předejít dopravní nehodě. Pozor, kruhový objezdZúžená vozovka (z obou stran) Provoz v obou směrech Nebezpečí smyku Děti Práce na silnici

Význam těchto značek leží v přikázání směru a vymezení pravidel v závislosti na přednosti. Tvar a barevnost značek není jednotná. Hlavní podzemní komunikace Křižovatka s vedlejší podzemní komunikací Dej přednost v jízdě Stůj, dej přednost v jízdě Přednost protijedoucích vozidel Přednost před protijedoucími vozidly

Dodržování těchto značek je důrazně vyžadováno, v opačném případě je řidič silně penalizován. Zákazové dopravní značky mají kruhový tvar. Zákaz vjezdu (v obou směrech) Zákaz vjezdu (v jednom směru) Nejvyšší dovolená rychlost Zákaz předjíždění Zákaz zastaveníZákaz stání

Kruhový objezd Přikázaný směr jízdy přímo a vpravo Přikázaný směr jízdy vlevo a vpravo Stezka pro cyklisty Nejnižší dovolená rychlostStezka pro chodce Značky přikazují příslušníkovi silničního provozu směr jízdy. Vždy se jedná o značky kruhového tvaru s bílými obrázky (nejčastěji šipka).

Zpomalovací práhPodchod nebo nadchodJednosměrný provoz Slepá podzemní komunikace Parkoviště (podélné)Dálnice Jedná se o značky s čistě informativním charakterem. Dodržování těchto značek není v provozu nutností. (Pouze při dopravní nehodě se nedodržování trestá) Jsou vždy obdélníkové s bílými piktogramy.

PolicieNemocnice Zastávka autobusu Čerpací stanice WCHotel či motel U těchto značek taktéž není vyžadováno dodržování. Informují řidiče o místech související s dopravou. Jsou tvořeny opět obdélníkem s piktogramy.

PočetTvar křižovatky Tvar dvou křižovatek Druh vozidla Úsek platnosti Text Jedná se o značky, které bývají doplněním (dodatkem) jiné značky. Nejedná se o plnohodnotné dopravní značky (bývají menší), nemohou se vyskytovat sami o sobě.

Znáte význam těchto značek? Znáte význam těchto značek? A: Dej přednost v jízdě B: Hlavní silnice C: Stůj, dej přednost v jízdě

Znáte význam těchto značek? Znáte význam těchto značek? A: Nejvyšší povolená rychlost B: Doporučená rychlost C: Nejnižší povolená rychlost

Znáte význam těchto značek? Znáte význam těchto značek? A: Zákaz vjezdu v obou směrech B: Zákaz vjezdu v jednom směru C: Zákaz stání