- měly by být vyhlašovány primárně pro ochranu menších území, v nichž jde o ochranu vzácného a regionálně významného stanoviště (např. rašeliniště), případně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněná území v Olomouckém kraji
Advertisements

Vodní plochy označené jako NP a CHKO
Příroda v ČR Lesy tvoří v ČR asi 33% rozlohy území.
ČR – Zlínský kraj VY_32_INOVACE_Z ČR 8.20 Mgr. Kosík Lukáš
Národní přírodní rezervace Čerchovské hvozdy
Moravskoslezský kraj kraj černého bohatství
Ochrana přírody a krajiny v ČR
CHKO Křivoklátsko Darin Jandová Klára Bergmannová.
Zlínský kraj.
Zlínský kraj.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Chráněná území České republiky
Zlínský kraj Přírodní poměry
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj Přírodní podmínky Cvb.
Příroda Benešovska.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Česká republika: CHKO Hospodářský zeměpis
Ochrana přírody ČR.
Zlínský kraj.
Olomoucký kraj přírodní poměry
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Česká republika Ochrana přírody a krajiny
LOUKA. vlhkost stanoviště způsob obhospodařování člověkem trávy: vzhled a druhová skladba.
Karlovarský kraj Kraj horké vody Třída:9.A
Fyziogeografická sféra
Poodří Chráněná oblast.
Moravskoslezské Beskydy
 Rozloha 709 km 2, les 47 % trvalé travní porosty 15 %, orná půda 29 %, vodní plochy 2 %, ostatní 7 % Geografická orientace 49° 47´ - 49° 31´N, 15° 46´
Podkrušnohorské pánve
TEREZA PAROBKOVÁ 9.A Vizovická vrchovina. Poloha.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_14_Pohoří ČR- Hrubý a Nízký.
OCHRANA PŘÍRODY V ČR.  velkoplošnánárodní park NP (4) chráněná krajinná oblast CHKO (26)  maloplošnánárodní přírodní rezervace NPR (110) národní přírodní.
Chráněná území ČR a regionu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
PÁLAVA. Pálava je skutečným přírodním klenotem České republiky, chráněnou krajinnou oblastí byla vyhlášena v roce CHKO Pálava leží v nejteplejší.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
CHKO J ESENÍKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VYPRACOVALY: Bakalová Zuzana Jurčáková Michaela Friebová Ivana VYPRACOVALY: Bakalová Zuzana Jurčáková Michaela Friebová Ivana.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_06 TEMA:
Zlínský kraj Vypracovali: Jan Balák a Lenka Kohoutová.
Přírodní rezervace Kanada Zlínský kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_35.
BÍLÉ KARPATY CHRÁNĚNÁ KRAJINNÁ OBLAST Rozloha: 750 km 2 Nejvyšší hora: Velká Javořina (970 m n. m.) Vznik CHKO: 1980 ZÁKLADNÍ ÚDAJE.
Přírodní rezervace na Slovácku Lovecká Alexandra 9.A2015/2016.
Rozhledny na Slovácku. Rozhledna Travičná Rozhledna leží v nadmořské výšce 380 m.n.m. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,6m nad zemí. Z Tvarožné.
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
Ukaž významná chráněná území kraje VY_32_INOVACE_10
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
PŘÍRODNÍ REZERVACE NA ÚZEMÍ SLOVÁCKA
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Beskydy Adéla Hodboďová.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
CHKO BÍLÉ KARPATY.
Přírodní, rekreační oblasti na Slovácku
Strážnické pomoraví.
PODNEBÍ SLOVÁCKA.
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
Česká republika - pohoří
VIZOVICKÁ VRCHOVINA.
CHŘIBY.
Bílé Karpaty – Velká Javořina
ŠABLONA 3/2 NÁRODNÍPARKY ČR
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Česká republika Ochrana přírody ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
VY_52_INOVACE_18_Ochrana rozmanitosti přírody - učební text
Chránění živočichové na Slovácku
Transkript prezentace:

- měly by být vyhlašovány primárně pro ochranu menších území, v nichž jde o ochranu vzácného a regionálně významného stanoviště (např. rašeliniště), případně o ochranu většího počtu vzácných druhů rostlin nebo živočichů. PR Smutný žleb

Přírodní rezervace na Slovácku: Smutný žleb Kútky Oskovec Javořina Vrchové Vlčnovský háj Rovná hora Petrovské louky Trnovec Machová Kanada Jazevčí Holý kopec Hošťálka Hovoranské louky Horky Kalábová Háj u Lipova Kolo Čertoryje Dráhy Moravánské lúky Skařiny Holý kopec atd…

PR Smutný žleb - Nachází se v oblasti Chřibů asi 3 km severozápadně od obce Salaš -tvoří úsek zakrslých kyselých bučin, které jsou v místních podmínkách ojedinělé.

PR Kanada -Důvodem ochrany je zde slepé rameno řeky Moravy s výskytem výskytem ohrožených vodních a mokřadních rostlin a živočichů. -Nachází se asi 1,3 km západně od obce Kněžpole v Dolnomoravském úvalu v okrese Uherské Hradiště.

PR Javořina -je zároveň také NPR(Národní přírodní rezervace) -tvoří ji lesní porost pralesovitého charakteru v hřebenové části Bílých Karpat – na severních svazích vrchu Velká Javořina. Vysílač na Velké Javořině

PR Jazevčí -NPR(Národní přírodní rezervace) -je krajinářsky velmi hodnotným územím květnatých luk s četnými chráněnými druhy rostlin a živočichů. štítonoš černoskvrnný

PR Čertoryje -NPR(Národní přírodní rezervace) -Nejrozsáhlejší celek typických květnatých bělokarpatských luk s výskytem četných chráněných a ohrožených druhů rostlin a živočichů. -Jedno z nejcennějších území v CHKO Bílé Karpaty s vysokou krajinářskou hodnotou, které nemá obdobu v celé střední Evropě. Galeruca dahlii

Autor: Martin Kotásek Třída: 9.A Školní rok: 2013/2014 Zdroj: