Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp://www.civ.zcu.cz Ukázky použití šablony a problémy s jednotným vzhledem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
snadná tvorba www stránek zadarmo
Advertisements

Pravidla pro tvorbu elektronické prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Nástroj pro prezentace
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Tvorba webových stránek
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
HyperText Markup Language
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
3MA381 PowerPoint - seznámení
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Základní pravidla použití šablony Elektronická prezentace.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Obrázky poskytla firma Complex,
Prezentace v Powerpointu
Analýza informačního systému
Metodická podpora úprav RVP ZV
Word Textový editor.
2005 Šablona eVŠKP - titulní list ÚVOD  Definice doporučené šablony  Soubor s přednastavenými styly, strukturou, designem  NEREÁLNÉ problémy.
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
SIPVZ – úvodní modul P Pokročilá práce s textem metodické poznámky (4 h)
PPC workshop Lukáš Pokorný RobertNemec.com. PPC audit Podle struktury účtu: kampaně, sestavy, slova, inzeráty První věc po převzetí účtu nebo při zjišťování.
Word – Struktura dokumentu
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Zásady práce s prezentacemi
VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
ROZLOŽENÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Analýza infromačního systému. Matice afinity ISUD matice – Insert (vkládání dat) – Select (výběr dat) – Update (aktualizace dat) – Delete (vymazání dat)
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Centrální evidence výkonů U3V Ing. Jan Krňoul,
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Textový editor.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak učit tvorbu textových dokumentů
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Vědecká komunikace - PSY475 ( ) Mgr. Michaela Širůčková
Formátování dokumentu
Návrhy designu Výjezdní zasedání UISLednice, 23. – Jitka Křeménková Sekce ostatních aplikací a dokumentace Vývojový tým Univerzitního informačního.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// Školení pro editory předmětů v CourseWare ZČU Jan Valdman,
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
PRACUJEME S TEXTY TEXTOVÉ EDITORY
Textový editor Lada Juráňová.
Grafická úprava formuláře
Pravidla pro tvorbu výukových PowerPointových prezentací
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// Ukázky použití šablony a problémy s jednotným vzhledem Courseware ZČU Přemek Brada březen 2007

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// 2 Agenda  Zkušenosti se šablonou  Problematické oblasti  Ukázkové předměty

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// 3 Šablona  Cílem je +/- jednotný vzhled => orientace čtenářů v rozsáhlém webu

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// Jak to může dopadnout Praktické zkušenosti s volným používáním šablony a problémy z toho plynoucí

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// 5 Nehezké, nejednotné, nefukční  Šablona pomůže vzhledu i orientaci díra různé šířky sloupců kde jsou aktuality?

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// 6 Nestandardní umístění prvků  Šablona pomůže orientaci nejsou vidět aktuality kde je uvítáni? zcela chybí pravý sloupec

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// 7 Funkční ale nevzhledné příliš málo textu => zbytečný portlet

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// 8 Funkční ale nestandardní  Tolerovat?

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// 9 Typické problémy  Umístění vizitky  zásadně vpravo – velikost  úvodní stránka: pouze garant  Umístění aktualit  viditelnost „nad ohybem“  Barvy a fonty  ohraničení portletů  pozor na vkládání textu z Wordu  Rozložení stránky  sloupce nejsou samoúčelné  odstranění pravého => některé bloky příliš dole  Díry v ploše stránky  rozmístění portletů – manipulace s šablonou  textové portlety s jednou větou

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// Co s tím

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// 11 V čem je význam šablony? Řeší za editory mnoho věcí důležitých pro dosažení co nejlepšího efektu stránek předmětu  Přehlednost, orientace v informacích  druhy a názvy stránek, jejich struktura  rozložení stránky do sloupců  umístění portletů (bloků informací)  Přístup k informacím  celý svět  přihlášení uživatelé / studenti  Množství informací  někdy je nic lepší než málo  délka stránky při rozsáhlých textech (scrollování obtěžuje)  Viditelnost, rozlišení obrazovky   co čtenář vidí na první pohled  typicky 1024x768  „Výtvarné“ schopnosti  co se líbí mně nemusí se líbit nikomu jinému 

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// 12 Pravidla a návody pro úpravy  Nemanipulovat s rozložením stránky  ani s umístěním portletů, rámečky  Vizitka  vpravo, bude mít pevnou šířku  na titulní stránce velká vizitka a pouze garanta  používat sérii malých vizitek na stránkách Přednášky, Cvičení  Obrázek na úvodní stránce  vpravo, šířka max 280px, podobná výška  Texty  lepší žádný portlet než textový s jednou větou  umírněnost ve formátování – tlačítko „kopírovat z Wordu“, případně přes Notepad (Poznámkový blok)  Zvýraznění portletů  nedělat vlastní barvy, použít skin ZCU Malá tlačítka bez titulku - zvýraznění „V jednotě je síla“

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// 13 Nástin řešení – systémové  Redakční rada pro CourseWare  dolaďování pravidel – odborníci na jednotlivé oblasti  pomoc editorům při úpravách konkrétních předmětů – pí Hladíková  V něčem ještě hledáme optimum  důvodné přemístění obsahu  barevná paleta, řezy písma

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// 14 Funkční, přehledné, estetické

Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// Dotazy, náměty, zkušenosti, … Děkuji za pozornost.