Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 Tipy a doporučení pro nastavení pracovní plochy počítače.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rychlejší ovládání počítače
Advertisements

Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
MS Windows.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Hlavní panel spuštěné programy
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – zobrazování.
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet MS Explorer – spuštění programu VY_32_INOVACE_01 Sada 12 Základní.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
INFORMATIKA 8 Vytváření zástupců III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Styly v programu MS word Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf05 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek.
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
VY_III/2_INOVACE_32_Hlavní panel a nabídka Start Hlavní panel a nabídka Start Miroslav Kaňok.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
Základní prvky internetového prohlížeče
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pracovní prostředí počítače
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Informační a komunikační technologie 1.3 Nastavení počítače Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník.
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – zobrazení aplikací.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet MS Explorer – oblíbené stránky VY_32_INOVACE_03 Sada 12 Základní.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – přesun VY_32_INOVACE_06.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – Jump List VY_32_INOVACE_05.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – nastavení malých.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: prosinec.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Jiroušová název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Windows 7 - miniaplikace VY_32_INOVACE_15.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Ovládání Windows 8.1.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Tiskárny a konfigurace tisku
VY_32_INOVACE_19_7_MS Excel-práce se souborem
VY_12_INOVACE_22_PROGRAM MALOVÁNÍ_KOŠUTOVÁ
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 11– WORDART V PREZENTACI. Název školy:
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 3– POWERPOINT - SNÍMKY Název školy:
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Pracovní prostředí počítače
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
(nabídka kreslících nástrojů)
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Transkript prezentace:

Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Tipy a doporučení pro nastavení pracovní plochy počítače

Škola: Základní škola, Kladská 164, Broumov Autor: Mgr. Ludmila Čížková Předmět: Informační a komunikační technologie Anotace: Žák druhého stupně ZŠ se seznámí s panelem nástrojů snadného spuštění (hlavním panelem), naučí se spouštět aplikaci z plochy a z hlavního panelu, přidat a odebrat aplikaci k nabídce Start, přidat a odebrat aplikaci z plochy na hlavní panel, přidat ikonu aplikace z nabídky Start na plochu počítače. Procvičí práci s pravým tlačítkem myši. Materiál je zpracován v rámci projektu Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/

Metodický pokyn  Materiál je určen pro práci s interaktivní tabulí a tablety V první části probíhá výklad učitele se zapojením interaktivní tabule, který je střídán praktickými ukázkami, jak pracovat s myší Ve druhé části žáci samostatně procvičují práci s pravým tlačítkem myši  Očekávání a cíle Dle didaktické přípravy

Přesunutí zástupce programů na panel nástrojů Snadné spuštění (Hlavní panel): Uživatelé často umísťují zástupce programů na plochu, avšak plocha může být zakryta otevřenými okny. Panel nástrojů Snadné spuštění (hlavní panel) tento problém odstraňuje, protože je umístěn na hlavním panelu, který je viditelný i při otevřených oknech. Pokud například přidáte na panel nástrojů Snadné spuštění zástupce webového prohlížeče a budete pracovat na dokumentu, nebudete muset kvůli spuštění webového prohlížeče minimalizovat okno dokumentu. Stačí jednou klepnout na hlavním panelu na ikonu webového prohlížeče.

Pokud např. přidáte na Hlavní panel zástupce webového prohlížeče a budete pracovat na dokumentu, nebudete muset kvůli spuštění webového prohlížeče minimalizovat okno dokumentu. Stačí jednou klepnout na hlavním panelu na ikonu webového prohlížeče.

Nabídka START Panel nástrojů snadného spuštění – HLAVNÍ PANEL

Jak na to?  Přidání aplikace na Hlavní panel Klikni na ikonu aplikace, kterou chceš přidat na Hlavní panel – pravým tlačítkem myši Zvol z nabídky připnout na hlavní panel

 Odebrání aplikace z Hlavního panelu: Klikni pravým tlačítkem myši na aplikaci, kterou chceš z hlavního panelu odstranit Vyber - odepnout tento program z hlavního panelu

Nabídka Start Stejným způsobem můžeme přidat aplikaci na panel nabídky START, jen po kliknutí pravým tlačítkem myši na ikonu aplikace zvolíme z nabídky - Připnout k nabídce START

Stěhování ikon v nabídce START Přidrž myší ikonu aplikace a tahem ji posouvej, kam potřebuješ Takto můžeš libovolně uspořádat aplikace, které nejčastěji využíváš

Přidání aplikace na plochu monitoru V nabídce Start klikni na aplikaci, kterou chceš přidat na plochu, pravým tlačítkem myši Vyber z nabídky - Odeslat na plochu a potvrď

Úkol pro tebe …… Přidej na hlavní panel dvě zvolené aplikace – Word a Excel Přidej k nabídce START jednu aplikaci (kalkulačka) Vyzkoušej stěhování ikon s aplikacemi (rozbal nabídku Start) – podrž myší a posouvej Přidej jednu aplikaci na plochu (Internet Explorer) Přidej tuto aplikaci i na hlavní panel

Bylo ti vše jasné?

Zdroje e=hp&biw=1280&bih=705&q=panel+n%C3%A1stroj%C5%AF+snadn%C3%A9+sp u%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD&oq=panel+n%C3%A1stroj%C5%AF+snadn%C3%A 9+spu%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD&gs_l=img j3j15j3j stareytweb img JBZO_HK1ZUI#i mgrc=EO1- ttpCP9aKzM%253A%3BNcAOymXuqdn2PM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.wi nseven.cz%252Fwp- content%252Fuploads%252F2010%252F09%252F14%252Fjak-na-panel-snadn- sputn-ve-windows- 7%252Fsnadne_spusteni.png%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.winseven.cz%25 2Ftipy-triky%252Fjak-na-panel-snadne-spusteni-ve-windows- 7%252F%3B312%3B52