JEDNOTA SÍLA ÚSPĚCH. Co je to IFA? (Organizace irských farmářů) Organizace byla založena v lednu 1955 Aby promlouvala jasným hlasem za všechny irské farmáře.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co je to EAP? EAP existuje na podporu zdraví dětí a mladistvých Evropě. Snaží se zdokonalovat standardy v postgraduální výuce, službách v ambulancích,ve.
Advertisements

Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Kodex řízení evropské akvakultury FEAP. EIFAC – evropská komise pro sladkovodní rybářství (FAO) FEAP – federace evropských chovatelů ryb –( Federation.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Mezinárodní integrace
Představení PS Lesnictví a zemědělství
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Instituce EU Evropská rada Rada Evropské unie Evropská komise
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
ECPCP- European Confederation of Primary Care Paediatricians Organizace, která vznikla zánikem organizace SEPA- Societé européenne de pédiatrie ambulatiore.
Projekt UNDP-GEF Název: Zachování biologické rozmanitosti trvalých travních porostů v pohoří Karpat v České republice prostřednictvím cíleného využití.
Právo v Evropě Pavel Šuranský. Jsme občany ČR a zároveň i EU Plynou nám z toho nějaké výhody? Vyplývají z toho pro nás nějaké povinnosti nebo negativní.
1 Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí ? Ing. Marie Stříbrná.
Společná zemědělská politika Evropské unie. Společné politiky EU: Společná obchodní politika Společná zemědělská politika Společná dopravní politika Společná.
Tato prezentace byla vytvořena
Partnerství se soukromým sektorem v rozvojové spolupráci Michal Kaplan Česká rozvojová agentura Kulatý stůl na MZV Praha,
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Tři hlavní orgány Evropský parlament - hlas občanů Hans-Gert Pöttering
2.Marketingové prostředí
W.P Ekonomický a sociální výbor Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování.
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_101.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Vyjednaná přechodná období a trvalé výjimky při vstupu ČR do EU
ProPIG Specifické strategie pro snížení environmentálních dopadů zemědělské činnosti zlepšením zdraví, welfare a výživy prasat chovaných v ekologickém.
Evropská Unie.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Informace o ministerské konferenci „Sdílení nejlepších.
Trendy ve spotřebě potravin v České republice
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropy
Chceme konkurenceschopné a stabilní zemědělství a potravinářství? Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Orgány a instituce působící v oblasti sociální politiky a jejich kompetence. JUDr. Jana Komendová, Ph.D.
Dr. Frank Schadlich/ Ing.Jiří Petr
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.
Dovolte mi představit se…  Haken Roman, Ing.  ředitel Centra pro komunitní práci (CpKP) střední Morava/1996 – člen Rady vlády pro nestátní neziskové.
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
Obchodní komora Navan „Jsme tu pro podnikání“. Irská obchodní komora Největší obchodní organizace v Irsku členů v 59 komorách Sociální partner.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Department of Politics and European Studies Palacky University in Olomouc Delokalizace, transformace a inovace lokální ekonomiky _____________________________________________________.
Artisan Foods of Meath Návštěva České republiky Říjen 2005.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
LEADER metoda pro oživení venkova
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Základní škola, Hradec Králové
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Vychutnejte si přírodní, ručně dělané sýry přímo ze srdce Řecka! sídlíme v severo-západní části Řecka, v regionu Greneva Založeno roku 1960 jako rodinný.
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
ERRC & MDAC proti ČR (kolektivní stížnost k EVSP)
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Transkript prezentace:

JEDNOTA SÍLA ÚSPĚCH

Co je to IFA? (Organizace irských farmářů) Organizace byla založena v lednu 1955 Aby promlouvala jasným hlasem za všechny irské farmáře Aby propagovala, napomáhala a rozvíjela zemědělství ve všech svých pobočkách Aby zajišťovala opovídající životní úroveň farmářských rodin

Co je to IFA? Aby zajišťovala účinná vyjednávací práva za farmáře a jejich rodiny a měla plné uznání irské vlády a institucí Evropského společenství Aby zastupovala, prosazovala a chránila konkrétní zájmy svých členů, jak společné tak případně i individuální, zlepšovala služby pro své členy i přímé výhody členství v IFA.

Situace V roce 1955 Irsko nedokázalo zajistit dostatek potravy pro svou vlastní populaci, každý farmář uživil 7 lidí Dnes je irské zemědělství významným vývozcem a každý farmář produkuje dostatek potravin pro více než 50 lidí

Struktura IFA farmářů - předplatitelů 25 zaměstnanců pro rozvoj regionu 925 poboček 25 administrativních pracovniků národního výkonného výboru Okresní komise pro zemědělské výrobky 29 okresních výkonných výborů Kancelář v Bruselu22 národních komisí a oddělení Prezident Generální tajemník Národní vedoucí pracovníci Národní výkonný výbor Národní rada – 68 volených členů

Kategorie členství Členství je rozděleno do následujících skupin: Běžní členové (všichni farmáři) Ostatní rodinní příslušníci Přidružení členové (z agroobchodu)  Čestní doživotní členové  Ostatní obyvatelé venkova (nezabývající se zemědělstvím)

Služby pro členy Služby pro členy zahrnují: –Skupinový nákup –IFA Telecom –IFA Power –Pojištění

IFA v rámci zemědělské a irské společnosti Členem Governmental Social Partnership (Vládní sociální partnerství) od 80. let Členem COPA, European Network of Farm Organisations (Evropská síť zemědělských organizací) Přístup k ministrům vlády a k předsedovi vlády

Služby pro členy Profesionální poradenství a podpora pro členy Průvodce po zemědělských programech a další odpovídající informace (poštou) Monitoring vstupních a výstupních cen a kvality Financování farmářů a podpora při získávání úvěrů Profesionální ochrana zájmů farmářů v rámci životního prostředí, ochrany zvířat a nezávadnosti potravin

Oblasti působení EU projekty podpory zemědělství Hospodářská zvířata Mléčné farmy = mléko pro mléčné výrobky Mléčné farmy = čerstvé mléko na pití Chov prasat a ovcí Obiloviny Zdraví zvířat Životní prostředí Chov drůbeže

Oblasti působení Rybářství Brambory a zahradnictví Silnice a infrastruktura Problematika farmářských rodin a znevýhodněné oblasti Horské zemědělství Rozvoj venkova Produkce cukrové řepy Farmaření Lesnictví Chov koní