NPDM Národní parlament dětí a mládeže. Co je to NPDM ? Národní parlament dětí a mládeže spadá pod organizaci DUHA participace Byl založen v roce 1997.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kroužek informatiky.
Advertisements

Společné jednání nad otázkami koncepčních možností budoucího financování sportu v Libereckém kraji. Financování sportu ve Statutárním městě Liberec Vypracoval:
Školní parlament. ČLENOVÉ ŠP žáci tříd, z každé třídy hlavní parlamenťák a jeho zástupce v letošním školním roce nás je 28 SETKÁVÁME SE 1 x za.
Toto jsou priority, které stanovila valná hromada ASI-CS pro následující období:  Vzdělání: Podpora dalších druhů vzdělávání v oblasti různých misionářských,
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Podmínky účasti Zaslat alespoň dvě čísla časopisu Časpis musí tvořit především děti a studenti Zvláštní kategorie „Článek měsíce”
Oddělení mládeže a sportu
Školení zaměstnanců web + intranet v Praze.
PROGRAM PARTICIPACE celorepublikový program umožňující dětem a mládeži spoluúčast na věcech veřejných participace vede děti a mládež k rozvoji komunikačních.
/MZDM/. Členové jsou mladí lidé ve věku let, kteří jsou voleni na 2 roky Mandát vzniká řádným zvolením zástupců škol na Parlamentu dětí a mládeže.
ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ r.1964 – r r
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Pracovní orgány Evropského parlamentu. Předseda a předsednictvo  Předseda řídí veškerou činnost Parlamentu a jeho orgánů a zastupuje Parlament navenek.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Ústecký parlament dětí a mládeže ( ÚPDM ). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Kdo jsme ? Jsme skupina mladých a aktivních lidí, kterým není lhostejné dění ve škole, a umožňujeme svým členům podílet se na spolupráci se školou.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR MONITOROVACÍ VÝBOR Praha 21. ledna 2015 Milada Hroňková.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Do knihovny po Internetu, na Internet do knihovny 28. února 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Jak se vyvíjely naše školní webové stránky V roce 1999.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví 2009 Odbor komunikace Webový portál CZ PRES České Budějovice,
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Připravil(a): Host:. Obsah přednášky Základní informace o studiu na FPR – I.část  Struktura studia  Semináře a cvičení  Zápočty a zkoušky  Vnitřní.
Národní informační centrum pro mládež – maják v moři informací – 20 let zkušeností – první ICM v ČR 1992, 1964, , 6321, , 21, ,
Připravil: Sebastian Schupke předseda StRGK 2011/2012.
Zajímavosti a weby …on-line inspirace.. Webové stránky ERYICA – stránky organizace, seznam členů, školení, projekty, dokumenty, novinky.
1 Gymnázia z pohledu statistických dat Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2012 Prezentace pro 9. zasedání sněmu RVŠ dne Doc. PhDr. Petr Zemánek, CSc. Listopad 2011.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
Definice Funkce: Informační a orientační Propagační Regulační Obranná Autoreferenční Selektivní Typologie: mnohost kritérií Podle literárních druhů Podle.
Fakulťáci.cz Informace, návody, popisky…
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
MENSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Co je EUROGYM 2016? celoevropská sportovně – společenská akce s téměř dvacetiletou tradicí, desátý ročník proběhne od 18. do 24. července 2016 v Českých.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Jak to u nás chodí? schůzky každý čtvrtek v 7,00 hodin v učebně fyziky každý člen ŽP má svou funkci ze schůzky vedeme zápis, který tvoří zapisovatelka.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Služba FAMILY POINT místo pro rodinu ® Konference Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny, , Krajský úřad kraje Vysočina.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Podpora nadání na prvních stupních s důrazem na „malé školy“
ZŠ 28. října, turnov Náš Parlament.
PODĚKOVÁNÍ Žákovský parlament moc děkuje všem, kteří se zapojili do charitativní akce konané ve prospěch Dětského domova Velké Heraltice.
„Jsme rovnocenní partneři“
BSE České Budějovice o. s.
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
Studentský parlament Gymnázia Uničov
Finanční gramotnost v ZŠ
Plavecký klub Děčín.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
ZŠ Rakovského Rakovského 3136/1, Praha 4 - Modřany
Co je program Mládež v akci?
ORP a NNO Petr Holý.
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Společně pro Telč – Piráti a Zelení
Transkript prezentace:

NPDM Národní parlament dětí a mládeže

Co je to NPDM ? Národní parlament dětí a mládeže spadá pod organizaci DUHA participace Byl založen v roce 1997 Mandáty do parlamentu jsou uloženy na 1 rok

Co dělá NPDM... - pořádáme vlastní akce jako je například: Velké zasedání NPDM nebo Parlamentní výměna zkušeností - účastníme se Bambiriády - pro letošní rok jsme se stali partnery ankety Zlatý Ámos (anketa o nejoblíbenějšího učitele) - vedeme mladé lidi k participaci

Struktura parlamentů

Struktura NPDM

Časopis NPDM vydává pravidelně svůj časopis,,Parlamenťák“ Redakce je složena ze všech členů rady a předsednictva Jednotlivé parlamenty z celé republiky smí posílat svoje příspěvky z různých akcí do redakce Časopis můžete shlédnout na Facebookové stránce NPDM

Kniha k dětským právům NPDM se aktivně zapojuje do programu kniha k dětským právům Na Bambiriádě v Praze malují děti každý rok svá práva, z kterých se poté udělá „kniha“.

Lidé NPDM V NPDM zastupují jednotlivé kraje vždy dva parlamenťáci. Jeden je v radě a jeden je v předsednictvu Kraj Vysočina zastupuje: Rada: Kristýna Šoukalová ze Studentského parlamentu města Třebíče Předsednictvo: Ivana Vrzáčková ze školního parlamentu v Myslibořicích

Koordinátoři Koordinaci NPDM zajišťuje: Jana Votavová Aneta Skřebská

Podpora NPDM NPDM podporuje Ministerstvo školství a tělovýchovy Internetová služba Webnode Televizní zpravodajství Zprávičky A další...

Kontakty Webové stránky: Facebookové stránky:

Zdroje

Děkuji za pozornost...