Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21
Advertisements

Anna Kostenko se narodila v roce 1975 v Kyjevě na Ukrajině, od roku 1991 žila
Projekt CZ.1.07/1.1.08/ Rozvoj klíčových kompetencí v odborném vzdělávání na SOŠ Luhačovice Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Nizozemské renesanční malířství
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VY_52_INOVACE_DEK_58 POP-ART
VY_52_INOVACE_DEK_54 SURREALISMUS
Leonardo da Vinci Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Zpracováno: Autor: Mgr. Dobruše Fajkusová
Autoportrét Název školy
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Výtvarné směry 2. poloviny 20. století
ZS1BP_IVU1 Interpretace výtvarného umění 1 Mgr. Alice Stuchlíková katedra výtvarné výchovy, Pedagogická fakulta, Masarykova univerzita, Brno
Identifikátor materiálu: EU – ICT2- 1/40 Název materiálu:Koláž - kuchyně Autor:Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova.
Giotto di Bondone MgA. Lukáš Psík wikipedia
Edgar Degas MgA. Lukáš Psík
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Pavel Gabrhel ak. soch. Název prezentace (DUMu): 9) Základy malby, techniky a postupy Název sady: Výtvarná příprava.
MASKA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Technika - stavitelství Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými.
Hudba - intervaly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Obvod trojúhelníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2. ročník.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
VRAŽDA V DOMĚ Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Rozdělení hudební vědy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastKomunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Impresionismus Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
KUBISTICKÉ POPRSÍ – OTTO GUTFREUND
Aktualizace uměleckého díla
UMĚNÍ, VÍRA A NÁBOŽENSTVÍ
KALIGRAMY Tematická oblast
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
Impresionismus (francouzské malířství na konci 19. století)
Portrét podle Jan van Eycka
Reliéf podle Arcimbolda
ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast
Diagramy - opakování Tematická oblast
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Leonardo da Vinci Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Déjà - vu Tematická oblast
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Renesance a humanismus
IMPRESIONISMUS Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Návrhové skici-použití výtvarných technik
Člověk tohoto století Tematická oblast
NOVOIMPRESIONISMUS Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Bonjour Monsieur Courbet
Busta podle Honoré Daumiera
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
Kubismus Název školy: Zš Karla klíče Hostinné
Realismus Název školy: Základní škola Karla Klíče
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Test - umění pravěku Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Stylizace kresby figury a detailů
Životní zájmy Tematická oblast
Secese - malířství Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Tóniny Tematická oblast
Modelový koncept hodiny výtvarné výchovy
Hudba - notace Tematická oblast
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, České baroko Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Novoplatonismus.
Výtvarné umění starověkého Egypta
Transkript prezentace:

Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů Datum vytvoření Ročník1. – 4. roč. gymnázia (prima – kvarta) Stručný obsahKoláž inspirovaná dílem H. Bosch – Poslední soud Způsob využití obsahuje databázi výtvarných děl od významných autorů dějin umění od středověku po impresionismus. Díla je možné zobrazit v dobrém rozlišení, případně zvětšit. AutorMgr. Lenka Michalcová KódVY_32_INOVACE_37_EMIC11

Na stránkách si prohlédněte dílowww.wga.hu POSLEDNÍ SOUD HIERONYMUS BOSCH

Hieronymus Bosch Holandský malíř 1450 – 1516 Vizionářsko-expresivní malba Obrazy lidských bláznovství, neřestí a pošetilostí Představuje „zlatý věk“ nizozemského malířství

Jeho dílo bylo výrazem očekávání konce světa a posledního soudu. Je naplněno různými monstry, které představují nesmyslnost a marnost lidského počínání. Dílo H. Bosche bylo kopírováno již za jeho života. Inspirovalo Pietra Brueghela st., Francisca Goyu a ve 20. století surrealisty.

Jaké postavy vidíte na detailu díla H. Bosche? Jakým způsobem autor své postavy vytváří? Které předměty a postavy kombinuje? Jak na vás působí toto dílo? Proč podle vás autor dílo vytvořil? Co se pokoušel sdělit? Kde toto dílo mohlo být umístěno? Může mít výtvarné dílo výchovný charakter?

Pozorně nastudujte podivná monstra H. Bosche a vytvořte koláže, které budou představovat monstra složená z předmětů každodenní potřeby, z předmětů a zvířat, které vás obklopují. Na základě vaší zkušenosti s reálným světem a jeho objekty, vytvořte mystické a záhadné postavy. Pomůcky: papír, časopisy, noviny, nůžky, lepidlo, pastelky, tuž, nástroje na kresbu

Zdroj: Mráz Bohumír: Dějiny výtvarné kultury 1, Idea Servis Praha, 1995, ISBN