NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: 11. 5. 20112 NÁZEV: VY_32_Zeměpis_13_USA a Kanada - opakování,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spojené státy americké
Advertisements

Kanada.
Spojené státy americké
Kanada.
AMERIKA Kanada – přírodní poměry III2-Z7-I-08
KANADA.
Kanada Canada hlavní město: Ottawa počet obyvatel: 32,5 mil úřední jazyk: angličtina, francouzština měna: kanadský dolar státní zřízení:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
EVROPA Řecko III2-Z7-III-02.
VY_52_INOVACE_03/02/03_ZEMĚPIS Státy Severní Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2.
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:USA - základní údaje, rozloha,
Usa.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
SEVERNÍ AMERIKA RELIÉF
SEVERNÍ AMERIKA - SÍDLA
Poloha, rozloha, členitost
AMERIKA Reliéf III2-Z7-I-03
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
AMERIKA USA – Základní údaje III2-Z7-I-12
Téma hodiny: Kanada - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
KANADA.
Vzdělávací oblast/obor
SEVERNÍ AMERIKA - SÍDLA
New York New York je nejlidnatější město Spojených států. Socha svobody je americký symbol.
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.5.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_25_Moravskoslezský.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Americké regiony- U.S.A Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena USA New York Socha Svobody.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis _12_Kraje České republiky,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
Severní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Irena Kotalíková Název:VY_32_INOVACE_246_USA Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_11_Jižní Evropa – opakování,
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název učiva: Amerika severní
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_05
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
VY_32_INOVACE_4/03_ČLOVĚK A PŘÍRODA
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_06_IV_Z6_mírný_pás.
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_11_IV_Z9_Severní_Amerika.
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: USA C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s administrativním členěním, státním zřízením.
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346,příspěvková org.
VY_32_INOVACE_ZE7-04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Rozloha: Obyvatelstvo: 13. největší stát Leží ve střední Americe U Mexika… Mexický záliv.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
Kanada.
USA Spojené státy americké United States of America Martin.Mencl.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_13_USA a Kanada - opakování, ZŠ praktická, 9. r. - TÉMA: Severní Amerika ČÍSLO PROJEKTU: CZ /1.4.00/

Anotace: USA a Kanada – opakování Opakovací pracovní listy vyzkouší u žáků znalost probraného učiva o dvou státech Severní Ameriky – USA a Kanadě. Úkoly se dotknou jak přírodních poměrů či znalosti polohy na mapě, tak i obyvatelstva a kultury. Úkoly jsou zpracovány různými metodami – doplňování do textu, přiřazování pojmů či spojení názvu místa s umístěním na mapě. Vhodné především pro práci na počítači či společně na interaktivní tabuli, lze ale i vytisknout jako pracovní listy. Při pilotáži bylo pracováno na interaktivní tabuli – práce s mapou, dále žáci vyhledávali informace do textu pracovního listu Co víš o Kanadě na počítači. Zaujaly je rovněž známé osobnosti USA a poté samostatně vyhledávali ještě další osobnosti sportu, vědy a kultury. Za domácí úkol byla zadán pracovní list - Označ modře- USA, červeně –Kanada.

USA a Kanada – opakování 1

Přiřaď známá místa v USA k jednotlivým číslům A – FloridaB – Los AngelesC – Velké Planiny D – New YorkE – Texas 2 mapa: Owl and Mouse Educational Software

1D1D 2B2B 3E3E 4A4A 5C5C Řešení A – FloridaB – Los AngelesC – Velké Planiny D – New YorkE – Texas

prezident herec plavec počítačový magnát Barack Obama Michael Phelps George Clooney Bill Gates držitel Oscara jeden z nejbohatších lidí světový rekordman držitel Nobelovy ceny Přiřaďte slova v nabídce k přiloženým fotografiím foto: Pete Souza foto: RAVEENDRAN/AFPfoto: Marylandstater (wikipedia)Marylandstater foto: Angela George (wikipedia, Flickr)Angela George

prezidentherec plavecpočítačový magnát Barack Obama Michael Phelps George Clooney Bill Gates držitel Oscara jeden z nejbohatších lidísvětový rekordman držitel Nobelovy ceny Přiřaďte slova v nabídce k přiloženým fotografiím

Kanada je ……….. největším státem na světě. Úředními jazyky jsou angličtina a ………………… Oficiální hlavou státu je …………….. královna. Součástí Kanady je mnoho ostrovů, ležících za …………………. kruhem. Symbolem země je ………………. list, který má země i na své vlajce. Většina obyvatel žije ve městech na …… státu. Co víš o Kanadě?

Kanada je druhým největším státem na světě. Úředními jazyky jsou angličtina a francouzština. Oficiální hlavou státu je britská královna. Součástí Kanady je mnoho ostrovů, ležících za polárním kruhem. Symbolem země je javorový list, který má země i na své vlajce. Většina obyvatel žije ve městech na jihu státu. Co víš o Kanadě?

50 států severské lesy - tajga socha Svobody kolébka hokeje orel jako národní symbol hlavní město Ottawa Mexický záliv Hudsonův záliv Označ modře, co patří k USA, červeně, co patří ke Kanadě

50 států severské lesy - tajga socha Svobody kolébka hokeje orel jako národní symbol hlavní město Ottawa Mexický záliv Hudsonův záliv Označ modře, co patří k USA, červeně, co patří ke Kanadě

Použité zdroje 1) 2) 3) 4) 5) 6)