Medien und Komunikation Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Medien und Komunikation Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Advertisements

Lektion 4: Wo ich wohne Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 7: Im Hotel Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Übungen- Nebensätze.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Reise nach München Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 6: Unsere Freizeit Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 14: Meine monatlichen Ausgaben Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 15: Skiurlaub in den Alpen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Čekalová Sylva. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Jak vznikají barvy ??? Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Helena Piskáčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti - Úvěry AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup seznámení se základními pojmy úvěrové politiky.
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
KOLÁŽ A FOTOMONTÁŽ Mgr. Alena Ščuková
ZVÍŘÁTKA V LESE ANIMALS IN THE FOREST
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Poznej bankovky a mince
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, kde se nachází podnebné pásy zmíněné v prezentaci a vyznač je na mapě. 2) Na kterých kontinentech je možné.
ROČNÍ OBDOBÍ 1. Vyber podle obrázku roční období.
Finanční gramotnost Základní pojmy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH
Němčina pro jazykové školy nově 1
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
SLOVNÍ FOTBAL Tato hra je výborná na trénování a rozvoj fonematického sluchu. Jedná se o řazení kartiček podle začátečních a koncových hlásek slova tak,
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek interaktivní
DOBBLE LOGOPEDIE Hláska K
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Party
Konjugation der Hilfsverben
Rozvíjíme pozornost a soustředění
Pracovní listy zaměřené na vybavení jízdního kola
Obst und Gemüse Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu
ANIMALS OPAKOVACÍ HRA Mgr. Bc. Lucie Hušková ZŠ a MŠ Kamenná 404/4,
Úvodní lekce, opakování
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Hra ke zopakování či procvičení učiva:
Pořadí obrázků – domeček
Pracovní list - pocity a emoce Jméno: …………………………
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Rozumíš mi 2 HRAČKY Čtecí list:
K V A R T E T O MATERIÁL Kromě hry kvarteto přikládám další možnosti využití: Prohlížení a jmenování jednotlivých obrázků s dospělým, rozhovor nad obrázky,
Vypočítej ceny zlevněného zboží
DOBBLE DIFERENCIACE Č a Š
Interaktivní hry z matematiky a českého jazyka
KARTY NA PŘIŘAZOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Rozmanitost přírody – interaktivní test – liška obecná
Představujeme a sestavujeme krychli
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Vánoční počítání zpaměti
Kolik je...? Pracovní listy
Interaktivní příklad na dělení proudu v elektrickém obvodu
pedagogických pracovníků (NÚV).
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
SPOČÍTEJ TEČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Rozumíš mi 1 Zvířata Čtecí list:
Seznamujeme se s geometrickými tvary - obdélník
Hra Znáš některé dopravní značky?
Transkript prezentace:

Medien und Komunikation Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Medien und Komunikation Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Břicháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Medien und Komunikation r Actionfilmakční film s Computerspielpočítačová hra s Dramadrama rFantasy – Filmfantastický film s Fernsehentelevize r Horrorfilmhoror fotografierenfotografovat

Medien und Komunikation e Informationinformace e Komödiekomedie e Komunikationkomunikace r Krimidetektivka r Liebesfilmmilostný film r Musikfilmhudební film e Meinungnázor

Medien und Komunikation e Nachrichtzpráva e Pressetisk s Radiorádio s Radiohörenposlouchání rádia s Simsenpsaní SMS e Zeitungnoviny e Zeitschriftčasopis

Medien und Komunikation Přiřaď ke slovíčkům jejich správný český překlad! 1. e Informationa) televize 2. s Fernseherb) informace 3. s Simsenc) rádio 4. s Radiod) zpráva 5. e Nachrichte) psaní SMS

Medien und Komunikation Správné řešení: 1.b) 2.a) 3.e) 4.c) 5.d) Obrázek č. 1

Medien und Komunikation Přiřaď ke slovíčkům jejich správný český překlad! 1. s Radioa) tisk 2. e Presseb) rádio 3. e Meinungc) detektivka 4. e Nachrichtd) názor 5. r Krimie) zpráva

Medien und Komunikation Správné řešení: 1.b) 2.a) 3.d) 4.e) 5.c) Obrázek č. 2

Medien und Komunikation Souřadící spojky nepřímý pořádek slov po těchto spojkách je ve větě nepřímý pořádek slov deshalbproto sonst neboť trotzdem přesto außerdem kromě toho

Nepřímý pořádek slov přísudek; 2. podmět; 3. ostatní větné členy.....hat er ein neues Radio má (on) nové rádio......spielt er ein Computerspiel hraje(on) počítačovou hru.

Medien und Komunikation Úkoly: a)Přelož věty do češtiny. b)Označ ve větách podmět a přísudek. Příklady použití spojek: 1.Ich bin krank, deshalb schlafe ich. 2.Wir sollten viel schlafen, sonst können wir gesund sein. 3.Wir nehmen ein Medikament, trotzdem sind wir krank. 4.Er ist krank und außerdem hat er wirklich kein Medikament.

Medien und Komunikation a)Správné řešení: 1.Já jsem nemocný, proto spím. 2.Měli bychom hodně spát, neboť chceme zůstat zdraví. 3.Bereme lék, přesto jsme nemocní. 4.Je nemocný, kromě toho nemá žádné léky.

Medien und Komunikation b) Správné řešení 1.Ich bin krank, deshalb schlafe ich. 2.Wir sollten viel schlafen, sonst können wir gesund sein. 3.Wir nehmen ein Medikament, trotzdem sind wir krank. 4.Er ist krank und außerdem hat er wirklich kein Medikament.

Medien und Komunikation Přelož věty do němčiny: 1.Musíme si koupit počítač, proto šetříme. 2.Měli bychom šetřit, neboť bychom si nemohli koupit počítač. 3.Šetříme několik měsíců, přesto máme málo peněz. 4.Tento počítač se nám nelíbí, a kromě toho máme málo peněz.

Medien und Komunikation Správné řešení: 1.Wir müssen uns einen Computer kaufen, deshalb sparen wir. 2.Wir sollten sparen, sonst können wir uns den Computer nicht kaufen. 3.Wir sparen schon einige Monaten, trotzdem haben wir wenig Geld. 4.Dieser Computer gefällt uns nicht und außerdem haben wir kein Geld.

Zdroj: TROJÁNKOVÁ, Gabriela. Deutsch für deinen Job: němčina pro řemesla a služby: učebnice s vkládaným audio CD: A1-A2. 1. vyd. Plzeň: Fraus, 2010, 152 s. ISBN Obrázek č. 1 Openclipart. Computer [online] :03:30 [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW:. Obrázek č. 2 Openclipart. Android Phone Blue and Red [online] :44:20 [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW:. ninja

Děkuji za pozornost!