Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_ 564_VyZd9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví Předmět: Výchova ke zdraví.
Advertisements

Jednotný postup při poskytování první pomoci
Důležitá telefonní čísla
Integrovaná střední škola,Slaný
VY_32_INOVACE_428, 22. sada, Prvouka
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Úvod do první pomoci. Právní odpovědnost 40/2009 Sb. - trestní zákoník § 150 Neposkytnutí pomoci (1)Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
VY_32_INOVACE_ 16_ Místo, kde žijeme Dopravní značky (SADA ČÍSLO 2)
V životě lidí mohou nastat neočekávané situace
09.1 Chodec v silničním provozu
... jednotné evropské číslo tísňového volaní 112
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
První pomoc Přivolání pomoci z okolí
Krizová situace Člověk a jeho zdraví. Krizová situace Člověk a jeho zdraví.
DOPRAVNÍ ZNAČKY 3. ročník
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Umíte se chovat na silnici?
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
První pomoc - úvod K výukovým účelům zpracovala Mgr. Kubíková 11/2007.
Tisková konference příčiny nehod v podzimním a zimním období priority a úkoly – podzimní období Tisková konference příčiny nehod.
* Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Radka Nývltová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_PŘÍRODOVĚDA _ 5.TŘ. Název: TÍSŇOVÁ VOLÁNÍ Číslo.
DUM II. / 17. tísňová volání Bc. Zdeněk Klíma. Tísňová volání Telefonní čísla, kterými zavoláme pomoc.
Tísňová volání VY_32_INOVACE_1B_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Cesta do školy VY_32_INOVACE_11 Sada 8 Místo, kde žijeme Autor: Jana Nikrmajerová ZŠ a MŠ Dešná IT ve skole 1622/21/7.1.4/2010.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A03Prv2_Tísňová volání.
Tisková konference dopravní nehodovost - priority a úkoly – podzimní období Tisková konference dopravní nehodovost - priority.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
NEMOC A ÚRAZ VY_32_INOVACE_5A_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Eva Nováková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ČAS2 TEMA: Dopravní značky (čtenářská gramotnost)
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
PRVOUKA – 2. ročník, DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY
Autor: Mgr. Radana Marelová
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
Čísla integrovaného systému
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_16_PRVOUKA
NeRiskuj.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Jak správně telefonovat
Letní prázdniny lepší než 2009 ?
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
Ochrana člověka při ohrožení zdraví a života:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_88_ORFFOVY NÁSTROJE1
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
AUTOR: Šárka Doležalová
AUTOR: Šárka Doležalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_265_Násobilka 10
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Cesta do školy NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ X
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_76_PRV1
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Transkript prezentace:

Člověk a jeho svět Dopravní nehoda

Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem dopravní nehody.

NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Šárka Doležalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_232_Dopravní nehoda TEMA: ČLOVĚK A JEHO SVĚT ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

I dítě je účastníkem silničního provozu!  Jako chodec  Jako cyklista  Jako spolujezdec  Třeba i na kolečkových bruslích

Důležitá telefonní čísla Záchranná služba Hasiči Policie Tísňová linka

Při předávání zprávy na telefonní čísla tísňového volání uveďte: 1. Co přesně se stalo 2. Přesné místo hlášené události 3. Informace o postižených 4. Informace o volajícím

Popiš situaci a doplň správnou barvu na semaforu :

Opakování důležitých informací:  Jak by ses zachoval/la, pokud bys viděl/la dopravní nehodu nebo úraz, který se stal?  Uveď důležitá telefonní čísla pro přivolání pomoci. Ve dvojicích si nacvičte volání na tísňové linky.  Jakou ochrannou pomůcku použiješ, pokud se jako cyklista budeš pohybovat po silnici?  Po jaké straně silnice se budeš pohybovat jako cyklista, jako chodec?

Použité zdroje  telefonni-cisla/