EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE 2014 - 2020.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dotační možnosti pro obce a města Program Cíl 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko.
Advertisements

LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Fond malých projektů ČR – Sasko v Euroregionu Nisa
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Dotace pro JSDH obcí Krajský úřad Libereckého kraje PŘESHRANIČNÍ PROGRAMY.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Program přeshraniční spolupráce SVOBODNÝ STÁT SASKO – ČESKÁ REPUBLIKA Stanislav Rataj Ostrov u Tisé
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Integrovaný regionální operační program
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Individuální projekt OP VVV
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE

2 Fond malých projektů se zaměřuje zejména na: Realizaci setkávacích opatření – tzv. „people-to-people-projekty“ Zintenzivnění přeshraniční spolupráce ve všech oblastech společenského života

3 Obsah podpory: Organizace a realizace seminářů, konferencí a informačních akcí; Organizace a realizace setkávání, výměny zkušeností, představení, kulturních a sportovních akcí; Výměny skupin, především výměny skupin dětí, mládeže, studentů a žáků; Vzdělávací opatření včetně jazykových modulů pro zvýšení jazykové vybavenosti; Projekty zaměřené na publicitu a propagaci území, vytváření vícejazyčných publikací a informačních materiálů (přinejmenším v českém a německém jazyce); Zpracovávání analýz pro přípravu projektů v rámci Programu spolupráce; Vývoj informačních a komunikačních systémů pro společné pohraničí.

4 Z podpory jsou vyloučeny: čistě jazykové kurzy jednojazyčné publikace stranicko-politické aktivity

5 Oprávnění žadatelé: Orgány veřejné správy a jimi zřizované a zakládané organizace Vzdělávací instituce Hospodářské a profesní svazy a komory (s výjimkou profesních komor) Nestátní neziskové organizace Evropské seskupení pro územní spolupráci

6 Předpoklady pro poskytnutí dotace: Přeshraniční dopad - podporovány budou pouze projekty, v nichž čeští a němečtí projektoví partneři spolupracují při přípravě a realizace Společné plánování - projekt je připravován společně s projektovým partnerem prostřednictvím koordinačních opatření (např. pravidelných schůzek) a partneři jsou navzájem zapojeni do přípravy projektových aktivit druhého partnera Společná realizace Společný personál

7 Postup zpracování žádosti: Podání žádosti na sekretariát FMP (online + písemně) Formální a odborná kontrola Pokud obě kontroly dopadnou pozitivně – registrace žádosti Hodnocení přeshraniční kvality Rozhodnutí Lokálního řídícího výboru (LŘV) Podpis smlouvy Realizace projektu Kontrola vyúčtování Vyplacení dotace po kontrole vyúčtování (zpětně)

8 Rozpočet: - osobní náklady (lze zvolit buď paušál 20 % - max ,44 EUR, nebo přímé náklady, ty potom mohou být více než 20 %). Žadatel si způsob vyúčtování osobních výdajů musí zvolit již při podání žádosti a nelze jej následně měnit! - náklady na cestování - kancelářské a administrativní náklady (pouze paušál, max. 15 % z osobních nákladů, max. 430,41 EUR) - náklady na externí odborné poradenství a služby - výdaje na vybavení Platí povinnost vést pro projekt oddělenou účetní evidenci - výjimka je pouze u paušálních výdajů, u nichž není nutné je odděleně dokládat. U paušálních výdajů se také nepředkládají žádné doklady při vyúčtování.

9 Lokální řídící výbor (LŘV): Němečtí členové s právem hlasování Zemské hlavní město Drážďany Okres Saské Švýcarsko – východní Krušnohoří Město Pirna Město Dippoldiswalde Jednatel EEL Němečtí členové s poradním hlasem Saské ministerstvo životního prostředí a zemědělství Partneři z hospodářské a sociální oblasti a z oblasti životního prostředí

10 Lokální řídící výbor (LŘV): Čeští členové s právem hlasování: Ústecký kraj okres Ústí nad Labem okres Děčín okres Teplice okres Litoměřice Jednatel EEL Čeští členové s poradním hlasem: Ministerstvo pro místní rozvoj Centrum pro regionální rozvoj Partneři z hospodářské a sociální oblasti a z oblasti životního prostředí

11 Důležitá upozornění a povinnosti: Povinnost archivace účetních dokladů do 31. prosince 2030 Zveřejňování informací o projektech Informační a publikační povinnosti Dotace je vyplácena zpětně – celý projekt je nutno předfinancovat! Realizační dokument platí od 1. ledna 2014 do 31. prosince 2023

12 FMP - sekretariáty: Dresden EUROEREGION ELBE/LABE Kommunalgemeinschaft Euroregion OE/OE e.V. An der Kreuzkirche 6 D Dresden Ústí nad Labem EUROREGION LABE Svazek obcí Velká Hradební Ústí nad Labem Tel.:

13 Dotazy Vám zodpovíme osobně či telefonicky na Projektová online žádost na