1.5 Systém aktualit Událost Událost = informace o tom, že se v určitý den něco chystá (shromáždění, přednáška, výstava aj.). Časově vymezena od-do. Aktualita.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
CSS a HTML 5. HTML 5 HTML5 je nová verze specifikace značkovacího jazyka HTML, která přináší podstatné změny v technologiích webových stránek. HTML5 umožňuje.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Editace vzorů aplikace APSTR
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Vytvoření nového účtu na Gmail. Odeslání u na konkrétní ovou adresu.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Praha6.cz Nové trendy v e-publishingu Statické stránky, mapa stránek, menu a fulltextové vyhledávání.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
Postup a hlavní zásady pro zavedení předmětu do courseware na LF UP v Olomouci 1.Žádost o vytvoření předmětu 2.Vytvoření předmětu v coursewaru 3.Schválení.
Tutoriál LinkSource ~ Linking – Nastavení odkazů k plnému textu
TEXTOVÝ EDITOR.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.12/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
2OP381 Manažerská informatika 1
Upozornění (systémová) Menu Vyhledávací kritéria pro úkoly Záhlaví tabulky –možnost řazení podle sloupců Stránkování Stav úkolu| Atributy.
Upozornění (systémová) Menu Vyhledávací kritéria pro úkoly Záhlaví tabulky –možnost řazení podle sloupců Stránkování Stav úkolu| Atributy.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.06 Téma: PowerPoint.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
Ivana Topolová VŠE v Praze
IS AKROS 2 Mgr. Jiří Blažek Mgr. Marek Trembacz © 2008 CIT OU.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
1 Školení IS Katalog předmětů Předmět je určen fakultou, kódem a obdobím Kódy musí být unikátní – neměly by se používat kódy již jednou použité,
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Databáze MS ACCESS 2010.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Přehled změn na portálu upgrade redakčního systému Marwel, nasazení modulu pro správu souborů a fulltextové vyhledávání
23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Portlety, navigace a personalizace UIS Milan Šorm.
27. uživatelská konference 26. – 27. května 2016, Velichovky Zákaznický portál Jiří Cabal.
Manuál pro editaci webu PCP
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Büroprofi s.r.o. – České Budějovice
Textový Editor.
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
Přehled změn na portálu
Přihlášení.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Přehled změn na portálu
Školení IS - 7 Rozvrh, Záložky.
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Editace vzorů aplikace APSTR
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Editace interaktivních osnov etech schůzka
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Základní informace - Ovládání systému
Transkript prezentace:

1.5 Systém aktualit Událost Událost = informace o tom, že se v určitý den něco chystá (shromáždění, přednáška, výstava aj.). Časově vymezena od-do. Aktualita Aktualita = zpráva jíž se chlubíme Upozornění Upozornění = úkoly, které nás čekají a jsou v podstatě povinností nebo nabídkou (granty, pobyty) pro zaměstnance nebo studenty Aktualita + Upozornění stejný typ objektu stejný způsob zadání lze dodatečně změnit

1.6 Role v portálu Role určují, co mohou uživatelé v portálu dělat Globální role (platí v celém portálu) Lokální role (platí pro danou org. jednotku a všechny podřízené) Kombinace více rolí = platí práva, která má alespoň jedna z nich Standardní globální role: Student -skupina z LDAP, může obsah prohlížet Zaměstnanec -skupina z LDAP, může vytvářet nový obsah kdekoliv, ale nemůže jej zveřejnit.

2.3 Hlavička portálu volba jazyka mapa portálu SIS , telefonní seznam vyhledávání cesta k aktuální složce (objektu) přihlášení / odhlášení

2.4 Portlety Okénka v levém a pravém sloupci stránky – Zobrazují se různě v závislosti na typu stránky, oprávnění uživatele, apod. – V levém sloupci: Hlavní navigace Přihlášení (vidí jen nepřihlášení) Doporučujeme (zatím se nezobrazuje) Oblíbené položky Žádosti o zveřejnění (jen posuzovatelé) Kontakty – V pravém sloupci: Co nás čeká (události) Přečtěte si o nás (aktuality) Upozornění

2.5 Hlavní navigace  Portlet v levém sloupci -3 části  Aktuální složka  Ostatní podsložky  Univerzitní odkazy

3.5 Typy obsahu Jaké objekty lze v portálu vytvářet: Aktualita (nebo upozornění) Obrázek Odkaz Složka Soubor Stránka Událost

3.12 editor Kupu -úvod WYSIWYG editor s možností editovat zdrojový kód HTML (název je z maurského výrazu pro „slovo“) ovládá se pomocí ikon v horní liště Editor umožňuje: základní formátování textu a odstavců vkládání obrázků vkládání interních a externích odkazů vkládání kotev pro odkazy dovnitř textu vkládání tabulek přímou editaci HTML kódu (pouze omezené možnosti)

3.14 Vkládání aktualit -úvod – V každé org. jednotce musí existovat veřejně přístupná složka “Aktuality” s ID=“aktuality”, která musí mít nastavený parametr IActualityContainer Není-li to splněno, nebude zobrazování aktualit v portálu správně fungovat !!! Aktuality je nutné vždy vkládat do složky „Aktuality“ Aktuality je možné vkládat do kterékoliv org. jednotky Aktualitu může do portálu vložit kterýkoliv přihlášený uživatel Zveřejnit Zveřejnit vloženou aktualitu mohou pouze uživatelé s příslušným oprávněním (role ReviewerIn, Reviewer) Výše uvedené se týká všech 3 typů aktualit (Aktualita, Upozornění, Událost) Aktuality se zobrazují v portletech v pravém sloupci

3.20 Editace obsahu složky objekty označené objekty lze hromadně lze měnit lze kopírovat, vkládat, přejmenovávat a pořadí označit mazat, případně měnit jejich stav objektů

Kontakty  – Informace, manuály a návody (většinou anglicky):  CMS Plone -  LearnPlone -  Prezentace CIT k portálu ke stažení:  Kontakty na fakultě:  -adresa pro připomínky  Jiří Kühn (uživatelská podpora) linka: 1023  Václav Hůla (technická podpora a programování portálu) linka: 1024 Podpora za ÚŽP  