Y16INS Libor Kalík Silvie Pavlosková. Co uslyšíte Tým Zadání Klíčové myšlenky Aktuální stav Požadavky na funkcionalitu Analýzy SWOPT a FURPS Návrh řešení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zavádění Change Managementu v ING Group Jiří Mičke IT Projects & Architecture Manager.
Advertisements

Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Osobní management Tomáš Procházka.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Inf Používání a tvorba databází. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Informace z ČŠI Jiří Machačný školní inspektor Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK ( )
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
Počítačové sítě 8. Využití sítí © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ● sdílení v sítích.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj PROJEKTOVÝ MANAGEMENT 1. října 2011, Brno Projekt: Vzdělávací.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Systém správy dokumentace akreditované zkušební laboratoře Bc. Jan Randl, 4912.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Jihlava 25. listopadu 2014.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Osobní management Milan Šorm. 9. prosince 2005Univerzitní informační systém2 Obsah prezentace Motivace Zařazení osobního managementu v IS Přehled funkcí.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Ivo Krsička Jedinečné spojení znalostí obchodu a distribuce energií.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Sub-projekt PF 098: Práva dítěte ve školské praxi Brno, 26. listopadu 2013 Autentická participace Petra Ali Doláková Realizátor projektu: Česko-britská.
Postup modelování Kateřina Růžičková. Postup modelování Rozhodnutí modelovat Definice problému Existence modelu, pro daný problém Identifikace modelu.
1. WORKSHOP.
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Architektura operačních systémů
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Protierozní ochrana 1. cvičení Téma: Úvod, rozdání zadání
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Software počítače – opakování
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012
Pracovní porada Pracovní list.
Úloha bodového systému
Pracovní porada Pracovní list.
Jednotné principy klasifikace na GJKT
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Inf Ovládání operačního systému
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Logistický a výrobní proces ve firmě PENAM, a.s. Obhajoba diplomové práce autor diplomové.
Vykazování postupu nebo stavu
Organizační struktura
Novinky v Záznamníku učitele
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Paměti počítače, rozdělení
GDPR: ochrana osobních údajů
Uživatelská příručka DuoTrainin
Systému DBMAN (KEVIS).
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Lotus Notes Lotus Notes Alena Málková
Portál PUBLIKACE jako nástroj evidence výsledků vědeckovýzkumných aktivit Situace ke konci roku 2016 Cíl na rok 2017 – z nástroje dílčích sběrů vytvořit.
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Remote login.
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 2: Diverzifikace.
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Klíčové aktivity projektu
prezentace informačního systému
Informační systém základních registrů
Nabízené služby společnosti
Digitální učební materiál
Portál - role studenta v informačním systému STAG
Transkript prezentace:

Y16INS Libor Kalík Silvie Pavlosková

Co uslyšíte Tým Zadání Klíčové myšlenky Aktuální stav Požadavky na funkcionalitu Analýzy SWOPT a FURPS Návrh řešení

Tým Složení Libor Kalík - vedoucí týmu Silvie Pavlosková - Business Analytik Rozstislav Přibyl – IT analytik Nastavená komunikace Schůzky Problémy

Zadání „Jsme vysoká škola a potřebujeme pro týmovou práci studentů vyvinout systém, který umožní plně kontrolovat a koordinovat práci na projektech.“ Blíže specifikované zadání: Transparentnost a jednoduchost pro práci v rámci týmů.

Klíčové myšlenky Jednoduchý systém pro koordinaci týmové práce studentů Import uživatelů ze školní databáze Přístupové rozhraní nezávislé na platformě Aplikovatelnost na celofakultní úrovni Sledování postupu práce Vytváření, přidělování, sledování stavu úkolů Umožnit upload a download souborů Nástroj(e) pro týmovou komunikaci

Aktuální stav Server OS Windows 2008 (vyžadováno čerpání kontaktů z LDAP) HW: 2 disky, 140GB, 2-krát 4GB paměti, vitual, 2-krát čtyř jádra. SQL server 2005 Zákazník plánuje rozšíření paměti a diskových prostor

Požadavky na funkcionalitu Procesy a funkcionality Sada studentů -> rozdělení do jednotlivých cvičení -> vytvoření týmu -> vedoucí týmu Vedení evidence úkolů, bodů a postihů Úkol může být vrácen k přepracování, je schvalován podle úrovně vedoucím týmu / cvičícím Požadavek na centrální úložiště dat v systému s limitem prostoru přiděleným na tým/předmět Pracovní soubory mohou být smazány vedoucím týmu, možnost uzamykání souborů Pro učitele možnost stáhnout všechny soubory vztahující se k danému úkolu, popřípadě přehled již odevzdaných dokumentů

Požadavky na funkcionalitu II Přehledy Zálohování Rozdělení práv Systém souborů Komunikace UI a nápověda

Analýzy -SWOPT Projekt Úvodní studie strenght: znalost microsoft technologií zkušenosti z předchozích projketů weakness: cena převyšující předpokládané náklady nedodržení termínu neimplementované jednotné přihlášení opprortunities: možnost později nasadit verzovací systém možnost rozsáhlejší spolupráce v rámci ČVUT dobré reference threats: neúčast člena týmu Strenght: Zkušenosti s analýzami podobných systému Rozsah znalostí jednotlivých členů Weakness: Zapracování vlastních myšlenek Opportunities: Možnost získat reference v rámci CVUT Threats: Neúčast člena týmu

Analýzy – FURPS I Funkčnost (functional) Přístup od 100 studentů do 1000 V rámci nasazených technologií má serverová část běžet na Microsoft technologiích. Pro klienty je důležitá platformní nezávislost a web Access zahrnuty pouze profilové předměty z předem dohodnutých kateder stav 2 disky, 140GB, 2-krát 4GB paměti, vitual, 2-krát čtyř jádra. běh systému na virtuálním PC externí firmou vyhotovit audit bezpečnosti Čtyři uživatelské role Použitelnost (usability) Speciální nápověda pro cvičícího Nápověda v podobě textu a videa,textová nápověda dostupná v AJ Důraz kladen na intuitivnost a jednoduchost. Dokumentace dostupna v podobě zdrojového kodu.

Analýzy – FURPS II Spolehlivost (reliability) V případě výpadku je možné provozovat virtual částečně na jiném serveru. Clustering není k dispozici. Po skončení roku připravit automitické zálohování všech údajů. Uschovávání důležitých údajů (finální verze souborů, výpisy chatu a přidělených bodů s odůvodněním) v systému po dobu pěti let Výkon (performance) Časová odezva okamžitá Použita databáze MS SQL 05 Přesnost návratu informací vyplývá z jasné struktury aplikace Podpora (supportability) Možnost doplnit další moduly AJ a čj mod Možnost vypnout a zapnout moduly

Návrh řešení Vývoj vlastní aplikace 1. PHP implementace,důraz kladen na jednoduchost a jasně stanovené grafické rozhraní Použitý framework Ruby on Rails 2. ASP.net MVC(model view Controller) viz project Project.net Nasazení na Microsoft technologie,Web Access.

Závěrem Děkujeme za pozornost Jsou nějaké dotazy?