INDICKÝ OCEÁN Vodami Indického oceánu VY_32_INOVACE_12_35.. Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POHYBY MOŘSKÉ VODY 6. třída Mgr. Jakub Karásek
Advertisements

ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhVeličiny a jejich.
OBJEVENÍ, POLOHA NA ZEMI, HRANIČNÍ BODY
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhPlyny TémaProudění.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhVeličiny a jejich.
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhElektrický obvod.
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhTěleso a látka.
Afrika – poloha, rozloha
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhPohyb tělesa.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV13.35 Téma: Zeměpis světadílů -
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Slunce a vesmír autor VM:Ondřej.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhPohyb tělesa.
VY_42_INOVACE_28_01. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu:
SVĚTOVÍ AUTOŘI A SBĚRATELÉ POHÁDEK VY_32_INOVACE_11_22.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_PLANETA ZEMĚ ROČNÍK: 6. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ – Pevniny a oceány Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Asie – Poloha, členitost Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Americké regiony Země jižního rohu VY_32_INOVACE_11_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Asie – Jihovýchodní Asie Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo.
K A N A D A Druhá největší země světa VY_32_INOVACE_08_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
Obvod a obsah rovnoběžníku VY_42_INOVACE_26_02. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Náhradní rodinná péče VY_32_INOVACE_19_36. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název.
Jihoamerické regiony Andské státy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_10_35.
Alpská země – náš soused Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_17_38.
Přírodní rezervace Kanada Zlínský kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_35.
Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_15_38.
Matematické hry Vetřelec, Bludiště Násobky přirozených čísel, čísla složená, prvočísla VY_42_INOVACE_07_01.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_09_35.
Český ráj Královéhradecký kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_38.
LIST VY_32_INOVACE_13_23. Funkce listů: Fotosyntéza Fotosyntéza Dýchání Dýchání Odpařování Odpařování průduchy Pomocí interaktivní učebnice nakladatelství.
Litovelské Pomoraví Litovel CHKO Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_08_38.
Druhy a dvojice úhlů Konvexní, nekonvexní, ostrý, tupý, pravý, přímý, plný Vedlejší, vrcholové, souhlasné, střídavé VY_42_INOVACE_09_02.
Č Í N A Asijské regiony VY_32_INOVACE_19_35
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
NOTA PŮLOVÁ.
TATO PRÁCE JE ŠÍŘENA POD LICENCÍ CC BY-SA 3
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Domácí mazlíčci VY_32_INOVACE_06_03
METEOROLOGIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_29.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Přehled zahraničních dětských spisovatelů a jejich díla
Druhy trojúhelníků, těžnice, výšky, střední příčky
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
STOPKOVÝTRUSNÉ HOUBY VY_32_INOVACE_05_23.
Člověk a jeho svět Vlastivěda Evropa – nížiny
Jezero Titicaca VY_32_INOVACE_14_38
Pravoúhlá soustava souřadnic v rovině
Niagarské vodopády VY_32_INOVACE_18_38
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
Sčítání, odčítání, násobení, dělení – příklady k procvičení
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Asie –vodstvo AUTOR: Mgr. Aleš Skála
BUNĚČNÉ DÝCHÁNÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_13_26.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Přírodní poměry - vodstvo
LITOSFÉRA zemětřesení
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
KOŘEN VY_32_INOVACE_12_23.
Významné průplavy světa
NOTA OSMINOVÁ.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
tato práce je šířena pod licencí cc by-sa 3
ASIE – JIHOVÝCHODNÍ ASIE
Atlantský oceán VY_32_INOVACE_01_35
Název školy: Základní škola T. G
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr
Transkript prezentace:

INDICKÝ OCEÁN Vodami Indického oceánu VY_32_INOVACE_12_35.. Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.

1.Plavba lodí ze SUEZSKÉHO PRŮPLAVU do přístavu SINGAPORE povede moři - Rudé moře, Arabské moře, Andamanské moře 2. Poplujeme kolem těchto poloostrovů Arabský, Somálský Přední Indie, Malajský poloostrov MONZUNY Pravidelné větry v létě z oceánu na pevninu, v zimě opačným směrem TROPICKÉ CYKLONY – velké vzdušné víry TSUNAMI - ničivá vlna vznikají následkem pohybu litosf. desek, nebo výbuchu sopky

Práce s atlasem (atlas str. 56) 1.Cestujeme lodí ze SUEZSKÉHO PRŮPLAVU do přístavu SINGAPORE Kterými moři …………………..,……………………………,………………………… zálivy …………………………………………………………………………..… povede vaše cesta? 2.Kolem kterých poloostrovů se budeme plavit? …………………, …………………………..,……………………….,…………………

Obr. 1 Hurikán

Tento soubor pochází z Wikimedia Commons. Níže jsou zobrazeny informace, které obsahuje jeho tamější stránka s popisem souboru. Wikimedia Commonstamější stránka s popisem souboru Obr. 2 TSUNAMI Thajsko 2004

Obr. 3 TSUNAMI Thajsko 2004

Obr. 4 Fáze vzniku tsunami

Použité foto: Odkazy: Obr. 1 Hurricane Floyd jpg. [online] [cit ]. Dostupné z: Obr. 2 Soubor:KataNoiReceding.jpg Skočit na: Navigace, Hledání. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Obr tsunami.jpg. KataNoiReceding.jpg [online] [cit ]. Dostupné z: Obr. 4 Tsunamicause.jpg. Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita [online] [cit ]. Dostupné z: DVOŘÁK, Jiří, Alice KOHOUTOVÁ a Pavel TAIBR. Zeměpis 7: pro základní školy a víceletá gymnázia. 1. vyd. Praha: Fraus, 2005, 128 s. ISBN c

Autor: Radomír Schoř Vytvořeno: Ročník: sedmý Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Regiony světa Téma: Indický oceán Pomůcky: atlas světa, PC, dataprojektor, USB Anotace: Materiál je určen k probírání učiva o oceánech Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu: Vodami Indického oceánu