ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
Univerzita Karlova v Praze INSPIRACE PRO FREEMOVERS Jak vycestovat do zahraničí „na vlastní pěst“ 4. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Central European Exchange Programme for University Studies
Stipendia – Pracovní stáže
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Univerzita Karlova v Praze Studium v Itálii, Španělsku a Portugalsku 9. prosince 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Informační schůzka pro studenty Studijní pobyty ERASMUS+: Erasmus 2015/2016 Útvar pro zahraniční vztahy Rektorát JU Mgr. Věra Filipová.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Nutriční terapeut Paulová, Winklerová
STUDUJ NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ >> POZNEJ SVĚT CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ FAKULTA INFORMATIKY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA PEDAGOGICKÁ.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Vědecká prezentace v botanice a zoologii Eva Řehulková.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Možnosti stáží a finanční podpory Platforma průmyslové spolupráce CZ.1.07/2.4.00/ Možnosti stáží a finanční podpory
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
STUDUJ NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ >> POZNEJ SVĚT CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ FAKULTA INFORMATIKY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA PEDAGOGICKÁ.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Studijní pobyty v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 10. dubna 2014.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Na MZLU.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Doktorské studium na FLD
Bc. Tomáš Lády, Bc. et Bc. David Gurník
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 14. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Pracovní stáže
Studijní pobyty a praktické stáže
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Informační schůzka k programu
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
Doktorské studijní programy v biomedicíně
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA

 možnost pobytu v kterékoliv zemi na univerzitě dle individuální domluvy POBYTY NA ZÁKLADĚ MEMORAND  pobyty na univerzitách, s nimiž je uzavřena smlouva o spolupráci (Memorandum of Understanding)  aktuálně 85 univerzit: zahranici/studijni-pobyty-studentu-rp-msmt FREE MOVERS

Jaké pobyty lze realizovat jako free mover nebo na základě memorand?  studijní pobyt na 1 – 2 semestry  krátko- i dlouhodobý odborný kurz  práce na projektu (semestrální, ročníkový)  BP, DP, dizertační práce  praktická stáž

 ukončený min. 1. ročník Bc. studia  potřebná znalost příslušného cizího jazyka  souhlas fakulty s výjezdem  rámcová či jiná smlouva o spolupráci nebo potvrzení přijímající organizace (u free movers) Podmínky účasti

vyřizují fakultní koordinátorky  přihláška (nebo i akceptační dopis)  Learning Agreement  zápis do daného semestru  finanční dohoda  (Changes of Learning Agreement)  (dodatek o prodloužení/zkrácení pobytu)  proof of Recognition – uznání studia  potvrzení o délce studia Administrace mobilit

Na základě finanční dohody je uděleno stipendium na podporu mobility podle relativních životních nákladů v dané zemi do maximální výše Kč/měsíc. Fakulta může rozhodnout o navýšení stipendia příspěvkem z Mobilitního stipendijního fondu v maximální výši Kč/pobyt. Financování pobytu

Kontaktní osoby a další informace ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová – obecné informace ZAHRANIČNÍ ODDĚLENÍ FAKULT administrace mobilit zahranici/fakultni-koordinatori-mobilit INFORMACE NA WEBU zahranici/studijni-pobyty-studentu-rp-msmt

Studium na Taiwanu Taiwan Tech (National Taiwan University of Science and Technology) National Chiao Tung University - NCTU Internship Program (stáže pro Mgr. a PhD. studenty na min. 2 měsíce) Exchange programy – letní semestr 2016: National Cheng-Kung University - nominace do přihlášky do National Chiao Tung University - nominace a přihlášky do National Taiwan Normal University

Hong Kong PhD. Fellowship Scheme 2016/17  Tříletý doktorský program na jedné z osmi zapojených univerzit v Hong Kongu  Stipendium: cca Kč/rok  Výdaje na výzkum: cca Kč/rok  Informace:

Vulcanus in Japan

 Pracovní stáže pro studenty ze zemí EU  V minulosti studenti vyjeli například do těchto společností: Toyota, Bosch Automotive Systems (Japan), Toppan Printing, Alps Electric, Honda, Hitachi, Dai Nippon Printing NTT Data, Toshiba, Asahi Glass, Schlumberger (Japan), Asahi Kasei, Canon, Yasukawa Electric, NTT, Sanyo Electric, etc. Co program Vulcanus in Japan nabízí?

Co program nabízí?  Seminář o Japonsku  4měsíční intenzivní kurz japonského jazyka (zdarma)  8měsíční pracovní stáž v japonské firmě (zdarma)

Jaké podmínky musíte splnit?  Občan země EU  Zapsán do řádného studia v akademickém roce 2015/2016 na univerzitě v EU minimálně ve 4. ročního studia  Možnost uvolnění z výuky a výjezdu na rok do zahraničí Podmínky výběru  Studijní prospěch  Doporučení školitelů a akademiků  Výbornou znalost psané a mluvené angličtiny  Motivace

Finanční rámec  Program je financován EU-Japan Centre for Industrial Cooperation a japonskou firmou, u které student stážuje.  Cestovní náklady a další životní náklady na celý pobyt: Yen (cca Kč)  Ubytování je po dobu konání jazykového kurzu a stáže u japonské firmy poskytováno zdarma

Termín pro podání přihlášky 20. ledna 2016 (příhlášky otevřeny od listopadu 2015) Více informací najdete zde:

Děkuji za pozornost Mgr. Petra Švambergová