Řešení největších problémů 2010/2011.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Statutární město Mladá Boleslav
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
VOLEBNÍ PROGRAM MO PLZEŇ 3.  Za prioritu považujeme bezpečnost občanů ve dne i v noci, obzvláště pak bezpečí dětí v okolí škol a mateřských školek. 
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat venkovní tělocvičnu v centru města vybudování venkovní tělocvičny u AFK pro všechny generace plánovací setkání.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Volnočasové projekty a EU financování
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Prezentace pečovatelské služby
Regenerace a revitalizace Masarykova náměstí v Jilemnici
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Výborný MEPCO, s.r.o. Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
© NSZM ČR1 Národní síť Zdravých měst ČR Mezinárodně certifikovaná asociace měst, obcí a regionů - realizátorů místní Agendy 21 a Projektu Zdravé město.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Řešení největších problémů 2009/2010.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Řešení největších problémů 2011/2012.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je.
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2013/2014.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Zdravotní plán Města Jihlavy Ing. Soňa Krátká Koordinátorka PZM a MA
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Veřejná doprava pro všechny Město Beroun. Poloha města Beroun.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007
Vítejte na veřejném fóru
Evropský sociální fond
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Stárnutí a veřejný prostor – Praha 2017
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Možnosti měst a obcí při čerpání prostředků na rekonstrukci a výstavbu bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek.
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Informace o vyhlášených výzvách
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Řešení největších problémů 2010/2011

 město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstek primátora Rudolf Chloupek  Deklarace projektu Jihlava – Zdravé město byla schválena v prosinci 2007  v únoru 2011 byl schválen Plán zlepšování pro rok 2011  cílem Zdravých měst ČR je UDRŽITELNÝ ROZVOJ, jehož výsledkem jsou dlouhodobě stabilizované podmínky pro ZDRAVÍ a KVALITU ŽIVOTA

Ekologická stopa Město Jihlava se připojilo k řadě světových a českých měst, která se rozhodla posoudit svoji udržitelnost prostřednictvím ekologické stopy – ukazatele, který bývá také nazýván „zelené účetnictví“. Ekologické účetnictví ukazuje, zda město hospodaří se „zeleným“ přebytkem či deficitem. Ekologická stopa odráží například množství a druhy spotřebované energie, dopravu obyvatel, novou výstavbu ve městě či způsob využití odpadů.

Desatero problémů města Jihlavy  Plán zdraví a kvality života 2010/2011 B.1 Čistota města B.2 Dobudování kanalizace D.2 Redukce reklamy – fasády, „áčka“, sloupy E.1 Podpora a rozvoj terénních sociálních služeb G.1 Rozvoj tržnice – podpora regionálních produktů H.1 Údržba chodníků a komunikací včetně bezbariérovosti H.2 Koncepce zklidnění dopravy a parkování v centru H.3 Preference MHD C. 1 Dotační podpora primární a sekundární prevence E. 2 Zřízení azylového domu pro oběti domácího násilí

B.1 Čistota města  Úprava systému péče o nejintenzivněji využívané plochy městské zeleně.  Otevření nového sběrného dvora na Rantířovské ulici.  Vytvoření hnízda podzemních kontejnerů na separovaný sběr na Masarykově náměstí v Jihlavě.(Odbor životního prostředí)

B.1 Čistota města  Umístění nových odpadkových košů po celé ulici Vrchlického včetně nové části prodloužení od Domu zdraví k Hornímu Kosovu.  Připravuje se umístění nových 30-ti odpadkových košů v lesoparku Heulos a výměna nefunkčních odpadkových košů na hradebním parkánu.  Snaha o co nejrychlejší odstraňování černých skládek ve městě i jeho okolí, aby se nestaly základem pro další hromadění odpadů. (Odbor životního prostředí)

B.2 Dobudování kanalizace  V roce 2010 došlo k rekonstrukci kanalizace v ulici Jiráskova, dále byla dobudována kanalizace v části města Horní Kosov v ulici Náhorní, Na Vrchovině a Kolmá, byla přepojena kanalizace v ulici Na Kopci.  Nová kanalizace byla realizována v rámci projektu Park Gustava Mahlera, tzn. v parku a ulici Věžní. Nová kanalizace bude realizována i v rámci akce ul.Kollárova a I. etapa Antonínův Důl. (Odbor rozvoje města)

D.2 Redukce reklamy – fasády, „áčka“, sloupy  Kontrola oprávněnosti umístění reklamy, dodržování rozměrů, provedení a včasného zaplacení je prováděna odbory magistrátu ve spolupráci se strážníky Městské policie.

E.2 Podpora a rozvoj terénních sociálních služeb  ICSS(Integrované centrum sociálních služeb) Jihlava, jako poskytovatel sociálních služeb, tedy i terénní pečovatelské služby, navýšilo počet pracovnic v sociálních službách, ve snaze pokrýt zvýšený zájem o poskytování terénní pečovatelské služby ve dnech pracovního volna.  Od druhého pololetí roku 2010 dochází v ICSS Jihlava u klientů v terénní péči k výraznému nárůstu souběžně poskytovaných a vzájemně se doplňujících sociálních služeb a poskytovaných úkonů domácí zdravotní péče.  Statutárnímu městu Jihlava se daří, i v době úsporných opatření, udržet nastolený trend a nekrátit příspěvek poskytovatelům sociálních služeb, tedy i terénní sociální služby. (Odbor sociálních věcí)

G.1 Rozvoj tržnice – podpora regionálních produktů  Městská tržnice je již druhým rokem provozována na ploše Masarykova náměstí v Jihlavě firmou SLUŽBY MĚSTA JIHLAVY s.r.o. Podporuje především prodejce sazenic ovoce a zeleniny.  Nově se uskutečnil na náměstí Farmářský trh, kde se představila produkce farmářů a pěstitelů kraje Vysočina.

H.1 Údržba chodníků a komunikací včetně bezbariérovosti  Všechny investiční projekty, které se zabývají rekonstrukcemi komunikací nebo chodníků (včetně projektů regenerace území) v sobě již zahrnují bezbariérové úpravy.  Zpracování projektové dokumentace na 5 osvětlených přechodů a podání žádosti na grant kraje Vysočina – 2x ul. Žižkova, 3x ul. Jiráskova. (Odbor rozvoje města)

H.2 Koncepce zklidnění dopravy a parkování v centru Projekt parkovacího domu při ulici Legionářů byl v současné době pozastaven.

H.3 Preference MHD  Je dokončen projekt Bezbariérové úpravy zastávek MHD a dopravní telematika pro preferenci vozidel MHD v Jihlavě. V rámci projektu bylo bezbariérově upraveno a vybaveno 30 zastávek na linkách trolejbusů „A“ a „C“. (Odbor rozvoje města)

H.3 Preference MHD  Zastupitelé vyslyšeli požadavky veřejnosti a odsouhlasili zavedení přestupní jízdenky. Jízdenka bude stát 20 Kč (zlevněná 10 Kč) a k dispozici bude od Projeté zastávkové úseky Jízdenka plnocenná zlevněná max a více 16 8  Další novinkou je prodloužení projetých úseků za nepřestupní papírovou jízdenku v hodnotě 10 Kč. Nově bude jízdenka platná na projetí 4 úseků.

Pozvánka

Děkujeme za pozornost PaedDr. Ing. Rudolf Chloupek náměstek primátora Statutární město Jihlava Masarykovo náměstí Jihlava Tel.: Mgr. Lenka Marečková koordinátor PZM a MA21 Magistrát města Jihlavy Věžní 1 (Brána Matky Boží) Jihlava Tel.: Mobil: