VY_32_INOVACE_ES_13 SADA Elektrické systémy. Systém ABS : Spouští se sešlápnutím brzdového pedálu Systém snímá rychlost otáčení jednotlivých kol K systému.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řízení motorových vozidel
Advertisements

Projekt spolupráce auto a IT oborů
Projekt spolupráce auto a IT oborů
EDC úloha k řešení č. 9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Kryté součástky - AutoCheck Gold
TEPELNÁ ELEKTRÁRNA.
Projekt spolupráce auto a IT oborů
Základy informatiky a výpočetní techniky 1
Bližší informace jsou u těchto součástí: vidlice kliky a pedály sedlo a rám řidítka brzda zadní a přední kolo řetěz.
SEKUNDÁRNÍ TRH UŽITKOVÝCH VOZIDEL
EDC úloha k řešení č. 4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Výuka předmětu automobily
Alternátory konstrukce
Snímač teploty nasávaného vzduchu
TECHNICKÉ PROSTŘEDKY AKTIVNÍ BEZPEČNOSTI
Aktivní bezpečnostní prvky automobilů
Automobily 2.ročník autoelektrikář
Digitální učební materiál
Elektromagnetické jevy Elektromagnet
Vestavné mikropočítačové systémy
EDC úloha k řešení č. 7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
EDC úloha k řešení č. 6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
EDC úloha k řešení č. 3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
BRZDY A HYDRAULICKÉ SYSTÉMY
Klávesnice nejrozšířenější vstupní zařízení počítače
RUČNÍ FRÉZKY.
MOTRONIC úloha k řešení 3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu
EDC úloha k řešení č. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
EDC úloha k řešení č. 8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
EDC úloha k řešení č. 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Spouštěče s převodem.
Programovatelné automaty indukční snímače 06
Střední škola automobilní Jihlava. SŠA Jihlava pilotní škola Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí.
Servopohony. Servopohon Co je to servopohon ? *jsou to motory, u kterých lze nastavit přesnou polohu osy, a to pomocí zpětné vazby nebo koncového spínače.
VY_32_INOVACE_ES_11 SADA Elektrické systémy. Připojení- každé autorádio je napájeno vždy pouze 12V, to platí i pro 24V soustavu !!! vždy zapojujeme autorádio.
VY_32_INOVACE_EP_14 SADA Elektrické přístroje. Historický stěrač.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_C_20.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače v motorových vozidlech II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
VY_32_INOVACE_EP_05 SADA Elektrické přístroje. Z hlediska měření se u spouštěče provádí: 1) Mechanické nastavení a měření 2) Elektrická kontrola měřením.
Název: Kontrolní úkon 200, 300 Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:STK Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_B_15.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_A_20.
VY_32_INOVACE_EP_11 SADA Elektrické systémy. Ventilátor topení : -má za úkol vhánět do kabiny vozidla požadovaný poměr studeného a teplého vzduchu, tok.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh s nezahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory.
Brzdy traktoru Zetor Unifikovaná řada 1.. Brzdy traktoru Zetor Unifikovaná řada 1.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Elektronika brzd I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada14 Anotace.
ABS I..
Elektrické stahování okna zadní
Elektrické vyhřívání.
Alternátory elektrická kontrola
SNÍMAČE.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Osciloskop.
Měření osciloskopem.
FSA 050.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Nový motor JCB ECOMAX Tier 4i – lepší využití paliva, zlepšený průběh výkonu a kroutícího momentu
Konektory I..
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Asistent couvání.
Alternátory – závady pokračování
Měření indukčnosti.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
VY_32_INOVACE_ Snímače magnetických veličin
Autorizovaný servis pro:
Jízdní stabilita silničních automobilů.
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_ES_13 SADA Elektrické systémy

Systém ABS : Spouští se sešlápnutím brzdového pedálu Systém snímá rychlost otáčení jednotlivých kol K systému se přidává BAS brzdový asistent (již ve výrobě) K systému se přidává ESP (již ve výrobě)

Používáme předepsanou kapalinu pro ABS výrobcem

Snímání tloušťky obložení brzdové destičky - přední náprava

Brzdový spínač pro ABS

Snímač otáček pro ABS na přední nápravě

Impulzní kolo pro ABS na přední nápravě

Impulzní kolo pro ABS na přední nápravě a umístění snímače

Nastavení vzdálenosti - impulzní kolo pro ABS na přední nápravě a umístění snímače konroluj!

Snímač otáček pro ABS na zadní nápravě

Snímač otáček pro ABS na zadní nápravě a impulzní kolo

Snímač a svorkovnice posilovače s elektromagnetem pro brzdový asistent

Řez posilovačem s elektromagnetem pro brzdový asistent Elektromagnet

Zdroj: archiv autora

© Ing. Vrzalík V. 2013