Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Setkání „Proč se učit (nejen) na Vysočině německy? Cílem setkání je prezentovat činnosti různých.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
_ Czech Convention Bureau Kongresový turismus.
Advertisements

Projekt IQ auto = IQ Industry VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENOU ODBORNÝMI.
Interaktivní Evropa děti pro děti
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Němčina nekouše. Deutsch beißt nicht.
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
5. workshop „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Do Německa na zkušenou Versuch´s mal in Deutschland! Alena Vlachová Václav Kazda.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Představení klubu manažerů
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Koordinační centrum česko-německých.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
v centrum celoživotního vzdělávání
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Mezinárodní aktivity LLM v letech
1. LEKCE (1. TÝDEN) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Insitute of Technology And Business In České Budějovice.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Prezentace činnosti projektu Vysočina Education 2013.
Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period
Projekt EDU.REGION Registrační číslo projektu: M00201.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
VII. Setkání koordinační skupiny , Hospodářská komora Mistelbach 2011: Společně na trhu práce Vysočina – Dolní Rakousko, reg. č. M00190.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Informační centrum DAAD v Praze c/o Goethe Institut Masarykovo nábř Praha 1 Tel.: Fax: Dr.
Regierung von Oberfranken Bayreuth, 8. června 2011 Workshop „Obnovitelné zdroje energie – větrná energie“ Workshop „Obnovitelné zdroje energie – Větrná.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
Ostravská univerzita (1991 → )
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
VACLAV – efektivní systém dalšího vzdělávání v Ústeckém kraji
Kateřina Papežová, Tereza Pištorová, Jana a Martina Kotasovy
CLIL Název operačního programu: OP VK
A – FORUM CS A KVALITA Mgr. Bc. Jan Vojvodík A – FORUM CS
Plánování prvních kroků
Civilní obrana a řízení rizik/ Zivilschutz und Gefahrensteuerung
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
IP Alena Kopáčková (DFP)
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
26. května 2017, ZŠ a ZUŠ Líbeznice
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A)
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Setkání „Proč se učit (nejen) na Vysočině německy? Cílem setkání je prezentovat činnosti různých institucí, které podporují německý jazyk nebo jiné vzdělávací aktivity s němčinou související, diskuse o podpoře NJ na Vysočině. Hosté: Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže - Tandem, Goethe Institut, Českoněmecký fond budoucnosti, Česko-německé fórum mládeže s projektem - Do Německa na zkušenou Záštita – radní pro školství Kraje Vysočina - Ing. Jana Fialová - podpora Kraje Vysočina

Warum Deutsch? Máme nejdelší společnou hranici s německy mluvícími zeměmi. V ČR – více než 6000 firem s německými vlastníky resp. se podílí na jejich vedení. V těchto firmách je více než pracovních míst. Pro nejschopnější žáky – možnost pokračování studia přímo v SRN (stipendia – nadace, agentury – DAAD, polit. strany. církevní organizace).

Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Dále chceme: Vytvořit v Kraji Vysočina „koordinační centrum spolupráce na podporu NJ“ (institucionální spolupracující síť, pokračování diskuse v „užším kruhu“ po prezentaci institucí) Vytvořit ucelenou a koordinovanou nabídku aktivit na podporu NJ v Kraji Vysočina – např. DVPP učitelů NJ např. ve spolupráci s GI (akreditace) Poskytnout informace učitelům NJ o zajímavých aktivitách (web VE, el. poštou) Vytvořit databázi učitelů NJ v Kraji Vysočina (přímá komunikace) Organizovat vzájemné setkávání učitelů NJ na základě aktuální poptávky a podnětů (dotazníkové šetření na závěr setkání) Zapojovat učitele NJ do vzdělávacích aktivit našich partnerů z Dolního Rakouska (PH) – projekty přeshraniční spolupráce – Ing. Milena Dolejská

Vielen Dank für Ihre Aufmerksamkeit. Mgr. Roman Křivánek, ředitel Vysočina Education