 Třída Míru Tereza Šípová VIII.A   Třída Míru je hlavní tepnou Pardubic, po které denně projdou tisíce lidí.  Je zrovna v renovaci, chodník i silnice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Mladá Boleslav
Advertisements

REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
Památky Unesco Česká republika.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Nadační fond Městské části Praha 1 SOFOS
EL VINECKÝ UVÁDÍ….. Uvádí projekt Bezpečné cesty do školy.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Uzavírky silnic II/476 a I/11
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Karlův most Jakub Kořínek VI.S. Logo cestovky Co je to Karlův most??? Karlův most je nejstarší stojící most přes řeku Vltavu v Praze a druhý nejstarší.
MLADÁ BOLESLAV ARCHEOLOGICKÝ AREÁL NEBO PARKOVACÍ DŮM ?
Bezpečná cesta do školy ZŠ Meteorologická.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Dopravní a liniové stavby
Naše město Zruč nad Sázavou.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Shrnutí nebezpečných míst v Kravsku s fotkami. Místo mezi dvěma autobusovými zastávkami před školou Na takto důležitém místě chybí přechod pro chodce.
Opava.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladrubske.namesti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Český Brod.
Hradec Králové město+akvárium. Historie  Z archeologických průzkumů vyplývá, že lokalita na soutoku Labe a Orlice byla osídlena již v období pravěku.
Moje město Přerov.
Olomouc.
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
SUCHOZEMSKÉ EKOSYSTÉMY V
B EZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY FZŠ Táborská Praha 4. Výsledky školního mapování Rozdáno/ vráceno dotazníků: 321/ % návratnost Mapování proběhlo v termínu:
70. výročí osvobození Bosonoh
Městská část Brno BOSONOHY
CZ.1.07/1.4.00/ METODIKA Výkladová prezentace – přechod stránky kliknutím, nadpis automatický, informace přicházejí po kliknutí, fotografie nabíhají.
projekty podporující cestovní ruch v obci Modrá
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun.
Investor: Město Louny Mírové náměstí 35, Louny.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Multitechnik divize II, s.r.o. Na příkopech 1782, Chomutov Vybudování chodníku v ul. F. Chlouby Ing. Kamil Šlachta, Louny 2010.
Cyklistická infrastruktura a její specifické aspekty ING. JAROSLAV MARTINEK CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU.
MÁME RÁDI PARDUBICE. Aneta Divišová, Klára Römerová 8. A Pernštýnské náměstí.
Máme rádi Pardubice Pardubice s Panem Perníčkem ZŠ Staňkova 128, Pardubice Kateřina Stopiaková a Michaela Novotná, 8.A.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Záchrana rotundy sv. Václava na Malostranském náměstí v Praze Martin Vlach proděkan pro PRopagaci, vedoucí projektu Matematicko-fyzikální fakulta (Matfyz)
Foto Ostravy staré a ještě
ČESKÉ BUDĚJOVICE A3V Obor Historie a místopis dne
MLADÁ BOLESLAV ARCHEOLOGICKÝ AREÁL NEBO PARKOVACÍ DŮM ?
SNĚŽNÉ.
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
Nezpevněné cesty Nedostatečné osvětlení Lavičky bez košů Projekt nemůže pokrývat celou revitalizaci vnitrobloku, protože ne všechny pozemky jsou ve.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Česká republika - Kutná Hora
Letecké foto Prahy.
Česká republika - Pardubice
Město a příměstské oblasti
Dostupné z Metodického portálu ISSN
PaedDr. Šárka Kindlová září 2011 DUM třída Naše město
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku
Královské město Rakovník
Česko-německo-židovské soužití v Brně
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
Transkript prezentace:

 Třída Míru Tereza Šípová VIII.A

  Třída Míru je hlavní tepnou Pardubic, po které denně projdou tisíce lidí.  Je zrovna v renovaci, chodník i silnice jsou rozkopané, pokládá se nová dlažba …  Opravy by měly trvat do Současná třída Míru

 Fotografie třídy Míry Třída Míru před opravou Třída míru v opravě

  Třída Míru byla dvakrát rozbořena za třicetileté války a roku 1835 téměř zničena požárem.  Ve 2. polovině 19. století nastal v souvislosti s rozvojem průmyslu nevídaný rozmach. Ulice se stala hlavní obchodní tepnou města. Z historie

 Historické fotky Rok 1910Rok 1905

  Dříve se třída Míru jmenovala „Královská třída“ a tvořily ji do první poloviny minulého století pouze nízké přízemní domky.  Na opačném konci dřívější Královské třídy stávala Horská brána, která byla zničena za třicetileté války. Zde končívalo město. Královská třída

 Palác Hybských  Na fotografii je pohled ze Zelené brány na Královskou třídu s palácem Hybských na levé straně, dříve tzv. Krudencův palác, jediná honosná stavba v těchto místech až do první světové války.

 Historické fotky Foto z roku 1910 Foto z roku 1907

 Historické fotky Rok 1916Rok 1911

  Původně pomník stál na konci Třídy Míru, na dnešní hlavní křižovatce s ulicemi Palackého a 17. listopadu.  Zvýšený provoz si vynutil přestěhování pomníku na jiné místo.  Bylo vybráno místo v tichém parku u kostela sv. Jana. Pomník Bratranců Veverků

 Fotky Pomníku

  Byla vystavěna mezi léty 1924 – 1925 na hlavní ulici mezi Zelenou bránou a tzv. Palácem Magnum Tower.  Machoňova pasáž byla v roce 1958 prohlášena za kulturní památku.  Pasáž domu propojuje (přes ul. Za Pasáží) čtvrť Karlovinu a centrum nového města třídu Míru. Machoňova pasáž

 Fotky pasáže Uliční průčelíMachoňova pasáž v roce 2010

  Oprava třídy Míru odkryla historii Pardubic ještě před Pernštejny.  Na třídě Míru objevili takzvanou císařskou cestu, z níž se dochovaly vyjeté koleje od povozů.  Především se nalezly keramické fragmenty z různých nádob, potom mince a další artefakty. Nové archeologické objevy

 Archeologické objevy Střepy nádobVykopávky

  Třída Míru od ulice Sladkovského po náměstí Republiky je navržena jako pěší zóna s provozem MHD.  Profil ulice je v jedné rovině, pojízdný pás obslužné komunikace je graficky znázorněn pouze v dlažbě.  Střední část ulice je rytmizována stromořadím s lavičkami střídajícími se s osvětlením.  Prostor pěší zóny bude doplněn výtvarnými prvky. Vizualizace třídy Míry

 Fotky vizualizace Pohled ze Zelené brányPohled od Afi

 Fotky vizualizace Pohled z výškyU pasáže

  Všude je co změnit a Pardubice nejsou výjimkou.  Změnila bych třídu Míru, viz. další stánky.  Změnila bych přechody pro chodce v křižovatce mezi třídou Míru a Afi palácem. Navrhuji vybudovat bezbariérový podchod.  Město by se mělo zaměřit na větší podporu turistického ruchu, zejména na lepší propagaci v zahraničí. Vize Pardubic

  Na následujících fotkách představím vlastní představu rekonstrukce třídy Míru.  Zaměřím se na místa, která chci změnit.  Třída Míru by měla být pěší zóna.  Měla by mít více míst k odpočinku.  Měla by být místem setkávaní lidí. Můj návrh

 Kebab house Tato budova se nehodí na třídu Míru. Navrhuji zbourat.

 MHD  Trolejbusové vedení narušuje styl třídy Míru.  MHD nepatří do pěší zóny.  Navrhuji odstranit trolejbusové vedení.

 Lavičky Na třídě Míru chci více laviček, zejména v širší části ulice

 Zeleň Na třídě Míru v prostoru před budovou Magnum chci více zeleně

 Dětské hřiště Na třídě Míru na místě, kde dosud stojí Kebab house, chci dětské hřiště

 Doufám, že snad i bez mých návrhů se třída Míru změní k lepšímu

  miru/ miru/   ardubice_-_trida_Miru/Default.aspx ardubice_-_trida_Miru/Default.aspx  archeologicky-pruzkum-v-historii-pyp-/pardubice- zpravy.aspx?c=A140827_111541_pardubice-zpravy_jah archeologicky-pruzkum-v-historii-pyp-/pardubice- zpravy.aspx?c=A140827_111541_pardubice-zpravy_jah  ype=image&pozice=1 ype=image&pozice=1 Odkazy