Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Resort životního prostředí a zemědělství -Dotační politika -Činnosti resortu.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
EU peníze školám Čtenářská gramotnost - záměr  Zlepšování čtenářských dovedností a zvyšování čtenářské gramotnosti ve všech ročnících  Obnovit knižní.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Kompenzace nákladů na aktualizaci projektové žádosti ve vazbě na novou výzvu pro podoblast podpory Fyzická revitalizace území ROP Střední Morava.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Dokument KAP MSK - obsah
Národní program podpory cestovního ruchu
8. setkání koordinátorů environmentální výchovy Olomouckého kraje
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Úřad práce České republiky
Členská schůze MAS Nepomuk,
Krajská síť environmentálních
„IOP – šance pro váš rozvoj“
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Hlavní město praha a integrace cizinců
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007–2013)
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
Komunitní centrum v přírodní zahradě
Program na podporu lesních ekosystémů
Ing. Stanislava Správková
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
Kapitola 3 Hospodaření organizací
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Integrované operační středisko – „srdce policie“
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Odbor životního prostředí a zemědělství
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství

Cíle programu Zvýšit kvalitu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) Zlepšit nabídku a dostupnost služeb EVVO Naplnit priority definované v Krajské koncepci environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Zlínského kraje pro období Posílit aktivní zapojení občanů Zlínského kraje do ochrany přírody a životního prostředí

Kdo mohou být žadatelé Ústavy Spolky Obecně prospěšné společnosti Církevní právnické osoby Školy a školská zařízení včetně příspěvkových organizací ZK Sídlo žadatele musí být na území Zlínského kraje, projekt musí být realizován ve Zlínském kraji !

Velikost projektu a způsob financování Celková částka na podprogram : Kč Podpora jednotlivých projektů : minimální částka : Kč maximální částka : Kč Každý žadatel může podat pouze JEDNU žádost ! Podpora činí max. 70% celkových způsobilých výdajů projektu Forma podpory : Dotace, v případě příspěvkových organizací kraje účelový příspěvek na provoz. Financování : 80 % podpory po podpisu smlouvy 20 % po skončení projektu a kontrole vyúčtování

Doba trvání projektu a harmonogram : Příjem žádostí : Elektronická žádost a podrobný rozpis podmínek : Ukončení realizace projektů : do

Typy aktivit EVVO dospělých – dobrovolných a profesionálních pracovníků center EV, ekoporaden a NNO EVVO v rámci školních programů, EVVO pro pedagogické pracovníky Mimoškolní EVVO Neperiodické publikace, informační a výukové materiály Osvěta a poradenství pro veřejnost Aktivity EVVO pro rozvoj komunitní spolupráce v obcích a městech Podpora projektů se zaměřením na inovativní metody v EVVO

Děkuji za pozornost. RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství