Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Kde najdete informace o volných pracovních místech?
ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PROJEKT: CZ.1.07/1.5.00/
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Hledám práci. Co teď a co potom?.
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ.
CINSKE PRISLOVI.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Žádost o místo K písemnostem, které vznikají při organizaci a řízení společnosti v oblasti personální, patří doklady o průběhu a ukončení pracovního poměru.
Přátelství.. .. je něco hezčího ? ...
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
Jak jsem uvedla na první stránce, jmenuji se Gábina a ještě doplním příjmení Urválková. Tak tedy, neznáte mě. A protože se vzájemně nevidíme a nemůžete.
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1.kolo přijímacích zkoušek podat 2 přihlášky, počet přihlášek na 1 SŠ není omezen (uchazeč si musí dávat.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
jdu na … pohovor, ÚP, do zaměstnán
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:17. září 2012 Číslo.
aneb výběr budoucího povolání zábavnou formou
Trh práce VY_32_INOVACE_ Trh práce = místo, kde se střetává poptávka po práci (zaměstnavatelé) s nabídkou práce (uchazeči o zaměstnání) Práce.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Klíčová otázka č. 5 Jakou roli by měli hrát různí aktéři (zejm. veřejná správa na všech úrovních, poskytovatelé služeb, volení představitelé, sdělovací.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
Postup pro podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2011.
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném.
Vaše budoucnost s FM GROUP
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2015.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
První zaměstnání Petr Machala.
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Personální mamagement
Personální písemnosti I
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
S handicapem zpět do zaměstnání
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Absolventi na trhu práce
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Řízení a plánování kariéry
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Markéta Tomanová. Obsah Povinnosti Výhody (kurz)
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
CEFIF Založení FF s. r. o. Finanční úřad Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Projekt Family Point – místo pro rodinu Ing. Mgr. Vít Janků Centrum pro rodinu a sociální péči.
Z.V.V.S (Proklikávejte klidně dle vlastního tempa.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
VOLBA POVOLÁNÍ 2017 Přihlášky – jak vyplnit
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola:
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ
Ing. Veronika Dostálková MBA
HLEDÁNÍ ZAMĚSTNÁNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Práce, hledání zaměstnání
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
iMUNIS Portálové řešení pro obce
VY_32_INOVACE_08_PEK_477_Kou
VOLBA POVOLÁNÍ 2018 Přihlášky – jak vyplnit
Blízká budoucnost Možnosti po ukončení základní školy
Portál o stipendiích european-funding-guide.eu
VŠE O PENĚZÍCH..
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

Co dělat když ztratíte práci… ?

Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i na psychice lidí.  Člověk se snaží co nejrychleji najít novou práci, ale neví jak.  Připravila jsem pro Vás následující instrukce, jak při ztrátě zaměstnání postupovat

NA ZAČÁTEK Ze všeho nejdříve byste se měli rozhodnout jestli jste byli se svou bývalou prací spokojeni. Vyhovovala psychicky? Fyzicky ? A po finanční stránce? Dále je nutné si uvědomit, z jakého důvodu jste o práci přišli.  Ze všeho nejdříve byste se měli rozhodnout jestli jste byli se svou bývalou prací spokojeni. Vyhovovala psychicky? Fyzicky ? A po finanční stránce? Dále je nutné si uvědomit, z jakého důvodu jste o práci přišli.  Je potřeba se zamyslet jestli chcete vykonávat stejné povolání jako doposud nebo se rozhodnete pro změnu.  Při hledání nového zaměstnání musíte být trpěliví!

DOSTAL/A JSEM VÝPOVĚD MÁM SI ZAČÍT HLEDAT PRÁCI OKAMŽITĚ?  Je dobré začít co nejdřív. Máte potom větší šanci, že budete brzy opět pracovat.  Můžete hledat měsíc nebo klidně i rok!  Dnes kromě čtení inzerátů v novinách, pravidelné koukání na úřední desky s nabídkami volných míst je dobré se zaregistrovat na Úřadu práce.  Vyplníte registrační formulář a absolvujete pohovor s referentkou, podle Vašeho nároku Vám náleží také podpora v nezaměstnanosti.  ( CMD=EditForm&FN=ZaEZZ &SSID=984) CMD=EditForm&FN=ZaEZZ &SSID=984https://formulare.mpsv.cz/okprace/cs/form/edit.jsp? CMD=EditForm&FN=ZaEZZ &SSID=984

Životopis a obcházení zaměstnavatelů  Velmi důležitou součástí hledání nové práce je životopis. Do něj se vyplníte potřebné informace.  Životopis pošlete em, poštou nebo ho donesete osobně. Jestli je Váš životopis zaujme, domluví si s Vámi schůzku. Na tu je lepší si životopis přinést (vytisknutý, napsaný ručně).  Využít můžete také služeb personálních a poradenských agentur, které zprostředkovávaní zaměstnání a pomohou Vám ve Vašich prvních krocích. Navštívit můžete také internetové portály na podporu zaměstnání –  Výběrové řízení do zaměstnání můžeme mít několik fází, záleží na budoucím zaměstnavateli!!!

Přijali Vás na místo, o které jste se ucházeli….. Konečně…. Hledání a snažení nebylo marné. Máte novou práci.  Konečně…. Hledání a snažení nebylo marné. Máte novou práci.  Pokud jste si práci našli sami, je nutné to nahlásit na Úřadu práce a zaslat jim kopii VAŠI NOVÉ PRACOVNÍ SMLOUVY!  Potom už Vás od nové životní etapy dělí jen počet dnů,měsíců do nástupu do NOVÉ PRÁCE.

Děkuji Vám za Váš čas a doufám, že moje rady nikdy nebudete potřebovat. Monika Hradilová, 6.A Základní škola Kutná Hora Kremnická 98