Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová 29. 10. 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Vyhlášené oblasti / podoblasti podpory výzva č. 03/ března 2008 Jeseník 18. března 2008 Olomouc 19. března 2008 Zlín 20. března 2008 Kroměříž.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
IROP předpokládaná podoba implementace.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Setkání zástupců 1. ročníků
Ostatní dotační programy Olomouckého kraje pro rok 2017 a další možnosti čerpání dotací z národních a evropských zdrojů.
Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Dokument KAP MSK - obsah
Podpora materiálně technické základny sportu – ÚSC, SK a TJ investiční dotační podprogram sloužící k modernizaci a výstavbě sportovišť pro ÚSC a spolky.
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Podpora školství v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Členská schůze MAS Nepomuk,
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Schůze Spolku pro obnovu venkova ČR Praha 1. dubna 2014
Hlavní město praha a integrace cizinců
Moravskoslezský kraj – využití areálu Bílá
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV

IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Podpora rozvoje venkova v ČR
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Dny nad Prahou výzva MMR, podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova
Aktuální informace o projektu IKAP
Jsem senior na sedlčansku a mám zkušenosti. Zn. Chcete je využít?
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Programy na podporu bydlení
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Transkript prezentace:

Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová

OBSAH Regionální operační program (ROP) Podpora vzdělávání a volnočasových aktivit Příprava projektu obecně Spolupráce s neziskovým sektorem Připravované akce Dotazník

ROP Moravskoslezsko Úvod (Strukturální fondy v ČR) Regionální operační program (ROP) Moravskoslezsko Prioritní osy a oblasti podpory Podpora vzdělávání a volnočasových aktivit Nejbližší výzva

Prioritní osy a oblasti podpory ROP Moravskoslezsko 1.Regionální infrastruktura a dostupnost 2.Podpora prosperity regionu 3.Rozvoj měst 4.Rozvoj venkova

Podpora vzdělávání a volnočasových aktivit Modernizace vybavení Podpora aktivního využívání volného času detí a mládeže viz typové projekty a vhodní příjemci podpory/vzdelavani-a-volnocasove-aktivityhttp:// podpory/vzdelavani-a-volnocasove-aktivity

Výzva v oblasti 3.2: Infrastruktura vzdělávání a volného času Předpokládaný termín vyhlášení výzvy Předpokládaný termín ukončení výzvy Minimální výše celkových způsobilých výdajů na projekt: 2 mil. Kč Oprávnění žadatelé: Obce (vč. organizací zřízených a založených obcemi), nestátní neziskové organizace a soukromé školy v obcích s – obyvateli Jiní příjemci než obce musí předložit souhlas obce, v niž je projekt realizován, s navrhovaným projektem.

Výzva v oblasti 3.2: Infrastruktura vzdělávání a volného času Zkvalitnění infrastruktury pro vzdělávání (školy a školská zařízení) Zkvalitnění a rozšiřování volnočasového zázemí a podpora zdravého způsobu života, tj. rekonstrukce nebo výstavba zařízení a ploch využitelných pro aktivity klubového, zájmového a spolkového typu pro aktivní trávení volného času (např. klubovny, prostory pro zájmové kroužky, kurzy, hobby centra, spolky apod., dále hřiště, sportoviště, apod.). Regenerace brownfields zahrnující jejich využití pro účely v obou výše zmíněných podporovaných aktivitách V této výzvě nebudou podporovány objekty kulturní občanské vybavenosti typu muzeí, divadel, kin, knihoven, výstavních prostor a komplexně řešených kulturních domů.

Příprava projektu obecně Časová a administrativní náročnost Nutné finanční zajištění (nejsou poskytovány zálohové platby) Formální požadavky nekončí podáním projektu

Úřad Regionální rady nabízí Průvodce projektem Odborné publikace a semináře k přípravě projektu Bezplatné konzultace projektového záměru (vč. Infostánku na konferenci)

Ukázka úspěšného projektu VANAIVAN (skautské centrum v Kopřivnici)

Spolupráce s neziskovým sektorem (mimo projektové aktivity) Podpora vybraných soutěží a akcí Vzájemná propagace Odborné přednášky pro studenty a veřejnost

Dotazník 1.Chystáte v příštím roce velkou akci regionálního/lokálního významu? 2.Máte zájem o zapojení do vybrané kulturní/sportovní/spol. akce? 3.Máte zájem o přednášku k Evropské unii (fondy, studium, multi-kulti)?

Děkuji za pozornost Gabriela Kaločová Úřad Regionální rady Hrabákova 1/ Ostrava-Moravská Ostrava web: Tel.: