Praha, 30. září 2014 Setkání představenstva s vedoucími představiteli členských společností ČLFA Přínosy členství v Eurofinas.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Advertisements

Trendy finančních produktů ČLFA
Kandidátské země do EU Chorvatsko Turecko Makedonie Island.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_242_Členské státy EU AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Evropské vlajky 5. ročník
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
EVROPSKÁ UNIE Je regionální uskupení sdružující evropské státy, jehož cílem je vytvoření hospodářské, politické a měnové unie členských zemí.
Evropská unie.
ZÁKLADNÍ TENDENCE SOUČASNÉHO VÝVOJE MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
VY_52_INOVACE_Z.9.36-hospodářské organizace ve světě-prezentace
CULTIVATE: Evropská informační síť pro oblast kulturního dědictví Vít Richter Národní knihovna ČR Olomouc, listopad 2001.
EU.
SEVEROATLANTICKÁ ALIANCE
Evropská unie Za předpokladu použití mapy Evropy a psacích potřeb.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
STÁTY EVROPSKÉ UNIE Zpracovaly: Jana Kroupová Kristýna Kocarová Kristýna Kocarová.
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Evropská unie.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
Mezivládní organizace – jediná úroveň
B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury Gesce: Pracovní skupina pro Politiku architektury předseda Dalibor Borák CÍL : Zvýraznění.
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI FAKULTA TEXTILNÍ Katedra hodnocení textilií Kristýna Šlemínová.
Členské státy a jejich hlavní města
Kavříková, Bělinová, Březinová, Štěrbová
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Monika Matysová.  Belgie  Nizozemsko  Lucembursko  Itálie  Francie  Německo.
Monika Matysová.  Belgie  Nizozemsko  Lucembursko  Itálie  Francie  Německo.
Intergovernmental Organization one level State D State C State E State F State A State G State B Intergovernmental Organization.
Ekonomika pivovarského průmyslu
Historický vývoj EU Petra Henychová.
EVROPSKÁ UNIE.
SPOLEČNÁ MĚNA EURO (EUR, €). ČR a €
1.1. EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE přednáška Ing. Martina Šudřichová KH: Út: 10,30 – 12,00.
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
1.1. EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE 1. přednáška Ing. Martina Šudřichová
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc. PRÁVO EVROPSKÉ UNIE Vývoj a organizační struktura Masarykova univerzita Brno 2016.
EU - Hlasování kvalifikovanou většinou Berger Erik
1 Praha, 30. září 2014 Setkání představenstva s vedoucími představiteli členských společností ČLFA Program: 1. Úvodní informace  Stav plnění současných.
1 Tisková konference ČLFA, 11. února 2016 Komentář k výsledkům za r Spotřebitelské úvěry (údaje za členské společnosti ČLFA)  objem nově poskytnutých.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
1) „Inventura asociace“
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
EVROPA EVROPSKÁ UNIE VY_32_INOVACE_07-48 Ročník: VIII. ročník
Pakt stability a růstu EVSE Šárka Horáková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Představení projektu SaPPART
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Mezinárodní vztahy prezentace č.1.
NATO Severoatlantická aliance.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Aktuality ve vyjednávání v Bruselu k SZP 2020+
Příjmové daně – jeden nebo dva zákony? Dny práva 2016
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Severoatlantická aliance
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
MEZINÁRODNÍ DAŇOVÁ KANCELÁŘ
Transkript prezentace:

Praha, 30. září 2014 Setkání představenstva s vedoucími představiteli členských společností ČLFA Přínosy členství v Eurofinas

Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září O Eurofinas  Eurofinas sdružuje národní asociace poskytovatelů spotřebitelských úvěrů  Zastoupené státy jsou: Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Itálie, Litva, Maroko, Německo, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Spojené království, Španělsko, Švédsko  Je členem koordinačního mechanismu finančních federací pro jednání s Evropskou komisí EBIC

Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září Aktivity Eurofinas v legislativní oblasti  Jednání s Evropskou komisí  Jednání s členy Evropského parlamentu, zejm. zpravodaji a stínovými zpravodaji ke klíčovým návrhům  Jednání s předsednictvím Rady

Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září Přínos: souhrnné informace o vývoji legislativního procesu  Právní tým Eurofinas poskytuje členským federacím aktuální informace o vývoji legislativního procesu – informace jsou zpravidla podrobnější a rychlejší než z jiných asociací, jako je Leaseurope nebo ACCIS  Argumentace zpracovaná právní týmem Eurofinas je využitelná pro jednání s příslušnými orgány v České republice PŘÍKLAD: jednání s FAU ohledně přípravy AML IV a její transpozice do českého právního řádu

Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září Přínos: informace napříč členskými státy  Právní tým Eurofinas shromažďuje informace o některých klíčových právních institutech v členských zemích  I když konkrétní právní institut není sledován právním týmem Eurofinas, velmi přínosné jsou ad-hoc konzultace s ostatními asociacemi, zprostředkované Eurofinas PŘÍKLAD: porovnání právních úprav úrokových stropů v jednotlivých členských zemích

Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září Přínos: sdílení informací mezi členskými asociacemi  V rámci čtvrtletních schůzek Právního a politického výboru Eurofinas jsou diskutovány legislativní iniciativy v jednotlivých členských zemích  Je tak možné sledovat vývoj obdobných legislativních iniciativ v ostatních členských zemích a využít tyto informace při jednáních v České republice PŘÍKLAD: paralelní zavádění stropů na náklady úvěrů ve Spojeném království, Polsku a návrh podaný v České republice PŘÍKLAD: argumentace v připomínkách k transpozici směrnice o ADR

Setkání představenstva ČLFA s vedoucími představiteli členských společností 30. září 2014 Děkuji za pozornost