Блюдо 3. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací, upevňovací učivo Autor: Mgr. Lenka Kajabová Jazyk: Ruština Očekávaný výstup: rozšíření slovní zásoby na téma Jídlo Speciální vzdělávací potřeby: dataprojektor, interaktivní tabule Klíčová slova: jídlo, блюдо Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina: 12 – 15 let
Блюдо 3. Блюдо 3.
Mléko Máslo Olej Vepřové maso Šunkový salám Trvanlivý salám Hovězí maso Kuřecí maso Sádlo, tuk, špek, slanina Švestkové knedlíky Těstoviny Houskový knedlík Молоко сливочное масло масло животное свинина ветчинная колбаса твердокопченая колбаса говядина куриное мясо сало вареники со сливами макаронные изделия кнедлик из белого хлеба
Chléb rohlík Pirožek, koláček Omeleta Vejce, vajíčko - pokrm Vajíčko Džem Marmeláda Med Cukr Sůl Sýr Jogurt Kompot čokoláda хлеб бýлочка пирожóк омелéт яйцо яички джем мармелáд мёд сáхар Соль сыр йóгурт компóт шоколáд
Puding Tvaroh Bonbóny Maso Ryba Párky Šunka Salám Čočka Kaše Krupice Vafle Keksy řízek пýдинг творóг конфéты мясо Рыба сосиски ветчинá колбасá чечевица кáша мáнная кáша вáфля печéнье шницель
Voda Čaj Mléko Kakao Káva Černá káva Víno Pivo Šťáva Minerální voda водá чай молокó какáо кóфе чёрный кóфе вино пиво сок минерáльная вода
Zdroje: