Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postavení v poli - volejbal
Advertisements

Základní pohybový systém
Pravidla volejbalu upravená pro soutěže AVL *
ZŠ Klášterec Czech Republic
Beach rugby
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Pravidla volejbalu upravená pro soutěže AVL * * Pravidla AVL vycházejí z oficiálních mezinárodních pravidel platných v období UPOZORNĚNÍ: Tento.
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
Herní systémy Zásadní způsoby vedení hry celého družstva v útoku a v obraně, s předem vymezenými úkoly jednotlivcům, skupinám hráčů i celému družstvu po.
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
Zpracoval: Mgr. Aladár Dančo
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
BASKETBAL.
Hodnocení činností v Tv a sportu 1.Testováním a měřením. 2.Posuzováním. Motorický test je standardizovaný postup (zkouška), jehož obsahem je pohybová činnost.
STREETBALL.
Digitalizace výuky Příjemce
VOLEJBAL 2.
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Historie a teorie volejbalu
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Systematika fotbalu.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:
RINGO 1.
SOFTBALL 1.
STOLNÍ TENIS.
Hodnocení kvalifikace ME2013 kadetů pohledem statistických dat Martin Lepič Seminář trenérů EX juniorů a EX kadetů, Brandýs nad Labem, 3. února 2013.
CURLING.
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
VOLEJBAL 1.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
Basketbalová pravidla
HISTORIE - DATA 1840 První fotbalová pravidla
Aktuální formy a metody sportovních her
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Aktuální formy a metody sportovních her np1107, nk1107 Mgr. Tomáš Pětivlas, Ph.D.Únor 2011.
Aktuální formy a metody sportovních her
Aktuální formy a metody sportovních her np105, nk105 Mgr. Tomáš Pětivlas PhDÚnor 2007.
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Volejbal Mgr. Jan Charousek Liberec Vznik a vývoj volejbalu Volejbal vznikl v roce 1895 ve Springfieldu v Massachusetts (USA). Původní název „mintonette"
Historie, pravidla volejbalu a basketbalu Mgr. Jan Charousek Liberec 2011.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Ročník:2.. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
SCOUT SCOUT 2Využití 1Pravidla 3Metodologie. Není to nic jiného než převedení hry našeho týmu do čísel. Co to je statistika zápasu? Tato čísla se získávají.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Systematika PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Druhá lekce – základy součinnosti v útoku a v obraně (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Rozbor obsahu hry Gula Norbert.
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Korfbal.
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Basketbalová pravidla
Chyby u sítě, překážení.
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Odbíjená – základní pravidla
Systematika basketbalu
HERNÍ VÝKON V BASKETBALE
Metodicko – organizační normy
Historie, pravidla volejbalu a basketbalu
Mgr. Jan Charousek Liberec 2017
Možné oblasti použití a potenciál…
Transkript prezentace:

Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích, každá chyba bod * Evropa * po I. Světové válce i u nás – zásluha J.A.Pípala

Chrakteristika hry * 2 družstva, účelem hry je poslat míč přes síť na zem do pole soupeře * rozehra – hra se zahajuje podáním a končí chybou jednoho družstva

Základní pravidla - hřiště 18 x 9 m s volnou 3 m zónou - minimální výška stropu 7 m - nejnižší teplota 10º C - síť ve výšce 243 cm u mužů, 224 cm u žen - čísla 1 – 18 - povinnosti trenéra - 2 oddechové časy (30 sec.) - libero

Rozbor hry * Síťová hra – cílem je odbít míč přes síť do soupeřova prostoru. Tato činnost se realizuje v utkání. * Utkání se dělí na sety, jednotlivé časti hry, které začínají podáním a končí chybou některého z družstev, nazývame rozehrami. * Neustálé střídání útoku a obrany. Tyto ucelené části hry nazýváme fázemi hry. * Herní situace je okamžitý stav ve hře, které hráči řeší herními činnostmi individuálně nebo kolektivně

* HČJ – je komplex pohybové činnosti, kterými hráč řesí herní situace. * HK – chápeme jako vědomou spolupráci dvou a více hráčů sladěnou v prostoru a case. * HS – představuje organizaci individuálních a kolektivních činností, zaměřených na splnění úloh v útoku i obraně (zda se v nich vyskytují specializovaní hráči) útočné – nahrávka, útok, podání obranné – přihrávka, blok, obrana v poli

H Č J podání přihrávka nahrávka útok blok vybírání

H K útočné (ú 1. sledu, 2. sledu, 3. sledu) obranné (blokování 1bl, 2bl, 3bl) H S se special. hráči (1:5, 2:4, 3:3) bez special. hráčů (každý H ve III nahrává) (každý H ve II nahrává)

Organizace hry N- nahrávač S- smečař B- blokař U- univerzál L- libero