Tvorba projektu OP VK – Benefit 7 Mgr. Bc. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra veřejné ekonomie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro.
Advertisements

Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Jiří Vícha 1.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Dokladování výdajů projektu Jiří Vícha 1. Obsah 2 nejdůležitější pravidla při čerpání rozpočtu kap. 1 – osobní náklady – stručné opakování kap. 1 – vzory.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost FINANČNÍ ČÁST IP Obecné informace CZ.1.07/1.1.00/ (seminář pro partnery)
Finanční řízení Ing. Lenka Nováková Seminář pro žadatele výzvy Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových.
Finanční řízení Lenka Geržová. 2 Rozpočet Rozpočet* 3 *Pro OSS jsou platné pouze kapitoly 1.1. a 1.3.
Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Martina Čapková, DiS. 1.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu Rozpočet projektu Seminář pro žadatele – 4. výzva oblast podpory
Finanční část projektu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele.
Aneta Marková Finanční rámec grantových projektů z OP VK pro prioritní osy 1 a 3, oblasti podpory 1.1, 1.2, 1.3 a 3.2 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Nákup služeb kapitola rozpočtu 5 Jiří Haken 1.
Návrh rozpočtu MČ Brno-Kohoutovice na rok Struktura příjmů MČ Brno-Kohoutovice 1. Příjmy z veřejných rozpočtů o příjmy ze státního rozpočtu - postoupené.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce 3. výzva PO 3.2 Finanční část projektu Finanční část projektu
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
1 Finanční řízení Ing. Lenka Nováková. Obsah Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje 2.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Petra Němcová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Seminář k výzvě č „Sociální ekonomika“ Oblast podpory 3.1 Podpora sociální integrace a sociálních služeb Operační program lidské zdroje a zaměstnanost.
Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část (Obecné informace) 3. výzva listopadu 2011 Ústí nad Labem.
1 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Finanční část projektu Rozpočet projektu Operační.
Finanční řízení Lenka Geržová. Rozpočet Sestavování rozpočtu do žádosti o podporu.
VYÚČTOVÁNÍ KULTURNÍCH AKCÍ A PROJEKTŮ PODPOROVANÝCH MO STŘEKOV Platné od
24. října 2008Ing. Helena Viktorie Barbořáková I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Rozpočet.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
PŘÍJMY A VÝDAJE DOMÁCNOSTÍ
Dokument KAP MSK - obsah
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Projektová žádost a přílohy
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Systémy/Systemy – € Jednotky/Jednostki €
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
Finanční řízení Lenka Geržová.
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Seminář pro příjemce OPVK
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Odměňování zaměstnanců
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Seminář pro žadatele Ústí nad Labem
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
FINANČNÍ GRAMOTNOST Daně a veřejné rozpočty
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Finanční plán stavební zakázky
ministr práce a sociálních věcí
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Tvorba projektu OP VK – Benefit 7 Mgr. Bc. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra veřejné ekonomie

Věcná část projektové žádosti Popis žadatele a partnerů Cíl projektu Popis klíčových aktivit – vazba na podporované aktivity v rámci stanovené výzvy (jako vzor bude realizace dle výzvy č. 28 OP VK) Oprávnění předkladatelé Cílové skupiny

Podporované aktivity Projekt musí obsahovat alespoň jednu z povinných aktivit (A, B, C, D). V rámci projektu lze kombinovat více podporovaných aktivit. Kombinací je míněno propojení minimálně jedné z povinných aktivit s jednou či více aktivitami doplňkovými. Doplňkové aktivity nelze realizovat samostatně, pouze v kombinaci s aktivitami povinnými.

Povinná/é aktivita/y projektu A) Inovace studijních programů v souladu s požadavky znalostní ekonomiky a potřebami trhu práce prostřednictvím modularizace, zkvalitňování nabídky kombinovaného a distančního studia, modernizace didaktických metod, realizace výuky v cizích jazycích, podpory podnikatelského přístupu atd. B) Inovace, které přesahují rámec jednoho studijního programu a které zvyšují možnosti mezioborových studií. C)Zapojení odborníků z praxe a zahraničí při vytváření a realizaci inovovaných studijních programů. D)Podpora praxí a stáží studentů VŠ u budoucích zaměstnavatelů.

Doplňkové aktivity  Tvorba, zavádění, realizace a vyhodnocování systémů zajišťování kvality.  Zavádění a inovace systémů monitoringu potřeb trhu práce pro absolventy studijních oborů.  Podpora intersektorální mobility akademických pracovníků.  Zvyšování manažerských dovedností v oblasti řízení vysokých škol.  Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT u akademických pracovníků a ostatních pracovníků VŠ.  Zvyšování jazykových kompetencí u akademických pracovníků a ostatních pracovníků VŠ.

Monitorovací indikátory a výstupy projektu Struktura monitorovacích indikátorů Plnění monitorovacích indikátorů Harmonogram plnění projektu a jeho výstupů Spolupráce s partnery Soulad věcného a finančního řízení Kontroly projektu Dlouhodobá udržitelnost

Základní pravidla k finančnímu řízení projektů OP VK přiměřenost hospodárnost účelnost efektivnost prokazatelnost časová způsobilost

Rozpočet v projektové žádosti

Kapitoly rozpočtu 1 - Osobní náklady 2 - Služební cesty zahraniční 3 - Zařízenístanovení limitu (často 25%) 4 - Nákup služebstanovení limitu (často 49%) 5 - Stavební úpravy 6 - Přímá podporastanovení limitu (často 20%) 7 - Náklady vyplývající přímo z rozhodnutí 8 - Přímé způsobilé výdaje celkem 9 - Nepřímé výdaje

1 - Osobní náklady osoby, které mají v rámci projektu uzavřen pracovně právní vztah hrubá mzda v čase, oboru a místě obvyklá doporučená výše mezd/platů - upřesňováno v metodických dopisech MŠMT: projektech-op-vk projektech-op-vk

1 - Osobní náklady Projektový manažer 0,8 * = Kč

1 - Osobní náklady Hodinová sazba lektora je lehce nadprůměrná, jelikož se jedná o výjimečného odborníka. Jeho zapojení do projektu je klíčové. Viz blíže příloha č. 8.

1 - Osobní náklady NN nejsou nebo nemohou být jednoznačně spojené s konkrétní klíčovou aktivitou projektu PŘÍMÉ – např.NEPŘÍMÉ Hlavní manažerÚčetní AdministrátorMzdová účetní Finanční manažerPersonalista AsistentSpecialista na povinnou publicitu Odborný zaměstnanecIT technik zajišťující běžnou správu ICT LektorŠkolitel bezpečnosti a ochrany zdraví MetodikOstraha, uklízeč, údržbář

2 - Služební cesty zahraniční Služební cesty realizačního týmu – cestovné, ubytování, stravné, nutné vedlejší výdaje Specifikace kdo, kam a proč Zahraniční expert v ČR - Per diems 230 €/den + doprava do ČR a zpět V průběhu realizace již nelze výdaje na zahraniční cesty navyšovat Přímá vazba na realizaci klíčových aktivit

2 - Služební cesty zahraniční

2 - Služební cesty zahraniční

2 - Služební cesty zahraniční PŘÍMÉ – např.NEPŘÍMÉ Cestovné do zahraničí členů realizačního týmu Cestovné realizačního týmu po ČR Ubytování a stravné v zahraničíUbytování a stravné realizačního týmu v ČR Cesta a per diems zahraničního experta

3 - Zařízení nehmotný majetek do 60 tis. Kč dlouhodobý nehmotný majetek- investice drobný hmotný majetek do 40 tis. Kč použitý drobný hmotný majetek nájem zařízení, operativní leasing daňové odpisy výdaje na opravy a údržbu křížové financování - částí investice

3 – Zařízení – křížové financování limit 9 % Mohou uplatnit pouze příjemci, kteří majetek daňově neodepisují investiční část - hmotný majetek nad 40 tis. Kč - zařízení a vybavení hmotné povahy s dobou použitelnosti nad 1 rok a pořizovací cenou nad 40 tis. Kč za položku, pokud není možné tento majetek pořídit v nezbytné kvalitě za cenu nižší

3 – Zařízení neinvestiční část -nábytek do 40 tis. Kč -prioritně by měl být pořízen pro potřebu cílové skupiny -nákup pro potřeby realizačního týmu je nutné zvlášť zdůvodnit (vztahuje se na něj limit Kč/1 přepočtený pracovní úvazek)

3 – Zařízení PŘÍMÉ – např.NEPŘÍMÉ Notebookkancelářské potřeby pro administraci projektu Odborná literaturaNákup CD jak pro administraci, tak pro cílovou skupinu softwarezásoby drobného občerstvení

4 - Nákup služeb publikace/školící materiály/manuály odborné služby/studie a výzkum výdaje na konference/kurzy podpora účastníků (stravné/ubytování) limit pro stravné 300 Kč/os/den limit pro ubytování Kč/os/noc jiné výdaje

4 - Nákup služeb PŘÍMÉ – např.NEPŘÍMÉ Pronájem prostor pro seminářnáklady na daňové a právní poradenství Tisk skript pro CSnáklady na realizaci výběrových řízení nezbytných pro projekt

5 - Stavební úpravy Drobné stavební úpravy - nesmí přesáhnout částku za všechny dokončené stavební úpravy v 1 zdaňovacím období v úhrnu 40 tis. Kč (pořizovací cena) na každou jednotlivou účetní položku majetku. Úpravy jsou prováděny za účelem usnadnění přístupu a pohybu osobám zdravotně postiženým, nebo úpravy výukových, tréninkových nebo pracovních prostor, používaných na realizaci aktivit s cílovou skupinou Stavební úpravy, které jsou rekonstrukcí nebo modernizací, pokud převýšily u jednotlivého majetku v úhrnu ve zdaňovacím období částku 40 tis. Kč, spadají do křížového financování

6 - Přímá podpora mzdové příspěvky - jsou poskytovány jako náhrada mezd zaměstnavateli za pracovníky po dobu jejich účasti na dalším vzdělávání - až do výše 100% mzdových nákladů, nejvýše však do výše trojnásobku aktuální minimální mzdy) cestovné, ubytování a stravné - placené přímo zástupcům cílové skupiny doprovodné aktivity - asistentské služby žákům se speciálními potřebami, vstupenky,…

7 - Náklady vyplývající přímo z Rozhodnutí audit projektu PŘÍMÉ – např.NEPŘÍMÉ auditbankovní poplatky publicita projektu včetně úvodní a závěrečné konference

Nepřímé náklady Není potřeba prokazovat účetními doklady Náklady spojené s administrací projektu Nemohou být přiřazeny ke konkrétní aktivitě Příklady: tisk a kopírování, nájem kanceláře a nákup kancelářského materiálu pro administraci projektu nákup vody, paliv a energie, telefonní poplatky, poštovné správa počítačových sítí a internetových stránek …

Nepřímé náklady v aplikaci Benefit 7 se po zadání % nepřímých nákladů dopočítá částka automaticky Výše stanovena ve výzvě procentem

Nezpůsobilé výdaje činnosti, které již v rámci jiných programů či Iniciativ Společenství financovaných z ESF či jiných programů financovaných Evropskou unií podporu dostávají výdaje na každodenní řízení, monitorování a kontroly žadatele, které by se prováděly i bez realizace projektu - sloužící k zajištění běžného chodu organizace nákupy vozidel, infrastruktury, nemovitostí a pozemků DPH nebo její část, pokud existuje zákonný nárok na její odpočet přímé daně, daň z nemovitosti, daň dědická, darovací, silniční, cla úroky z úvěrů a půjček, pokud se nejedná o schválenou formu podpory z fondu ESF stipendia nebo platby cílové skupině podobného charakteru odstupné, peněžitá pomoc v mateřství výdaje vzniklé mimo časový rámec způsobilosti

Děkuji za pozornost! V prezentaci byly použity materiály MŠMT,