Inf Příklady použití grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0608 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Advertisements

Grafy v Excelu.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Vizualizace dat Jan Vágner 3MA381. Co je vizualizace dat?  Matematická nebo fyzikální nebo jiná data či informace, která jsou převedena do grafického.
Fyzika - mechanika.
Fyzika + Elektřina.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_09/C5 AutorIng. Liběna Krchňáková Období vytvořeníZáří 2013.
Excel – Grafy 18. května 2013VY_32_INOVACE_080210_Excel_Grafy_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková. Obchodní.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Excel úpravy grafu, karta Rozložení
Grafy v Excelu.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
Inf Analogová a digitální televize. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Sítě mobilních telefonů a GPS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
MATEMATIKA Kvadratická rovnice. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Informatika – Práce se vzorci. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Technická mechanika – Čepové tření
Technická mechanika – Skládání sil 2
Inf Tvorba webu – struktura webu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Informatika – Podmíněné formátování. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
MATEMATIKA Mocniny v praxi. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Inf Formáty zvukových souborů a videosouborů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Struktura datových sítí. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Inf Normy pro citování knih a dalších zdrojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Doc. RNDr. František Koliba, CSc. Katedry Informatiky a matematiky OPF SU Budova A Informatika pro ekonomy II INM / BPNIE Přednáška.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_12.
MATEMATIKA Mocniny s celým exponentem
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Informatika – Tabulka v Excelu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Inf Mutlimédia. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Matematika Kulová vrstva, kulový pás
Inf Bezpečný počítač.
Inf Cykly ve vývojových diagramech
seznámení S TabulkovýM kalkulátorEM Microsoft Office excel 2007
Inf Princip streamování videa a hudby
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Karnaughovy mapy – tři proměnné
Inf Prezentace informací
Informatika – Práce s listy
KIV/ZD cvičení 4 Tomáš Potužák.
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Tabulkový procesor
Inf Barevné ladění dokumentů
Inf Tvorba WWW – tabulky a seznamy
Informatika – Funkce KDYŽ
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Číselné soustavy - Opakování
Matematika Variace.
Inf Formáty grafických souborů
Matematika Parabola.
ELEKTROTECHNIKA Řazení kondenzátorů – sériové řazení
Fyzika – Usměrňovače.
MATEMATIKA Mocniny s přirozeným exponentem
MS Excel – Vytváříme nový graf
MS Excel – druhy grafů Nejčastější typy grafů: Ostatní typy grafů:
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Informatika – Práce s grafy
Transkript prezentace:

Inf Příklady použití grafů

Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: 07_03_32_INOVACE_05

Předmět: INF Ročník: 4. Jméno autora: Jan Mlčůch Škola: SPŠ Hranice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jan Mlčůch. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Anotace: Žák si procvičí práci s grafy, na příkladech je mu ukázáno na jaké typy dat se hodí různé druhy grafů. Klíčová slova: spojnicový graf, výsečový graf, pruhový graf, plošný graf, XY bodový graf, burzovní graf Příklady použití grafů

Seznam grafů  sloupcový graf  spojnicový graf  pruhový graf  plošný graf  XY bodový graf  burzovní graf  povrchový graf  prstencový graf  bublinový graf  výsečový graf  paprskové grafy  v programu Excel 2010 máme k dispozici celou řadu různých typů grafů, které můžeme použít k prezentaci dat  typy grafů:

Sloupcový graf  sloupcové grafy se hodí pro zobrazení datových hodnot v závislosti na časovém období nebo kategorii  stoupající cena akcií či zisku  počet obyvatel v krajských městech  na vodorovné ose je čas a na svislé ose jsou příslušné hodnoty

Výsečový graf  vhodné pro data, která máme v jednom sloupci (řádku)  lze jím zobrazit pouze jednu datovou řadu, kde se zobrazují  prezentace dotazníku, statistik  počet mužů a žen, věkové rozpoložení  při vhodném použití velice přehledný graf

Pruhový graf  využití pro porovnání položek  průměrná mzda v jednotlivých státech EU  pokud jsou popisky os příliš dlouhé, je tento graf vhodnější než graf sloupcový

Plošný graf  vychází ze spojnicového grafu  je upraven tak, aby vyznačoval plochu pod čarou příslušného spojnicového grafu  poměr obratu a zisku společnosti

XY bodový graf  v tomto grafu lze volit měřítka os  umí zobrazit logaritmickou osu, dvě y-ové osy  zvládá nestejnoměrné rozložení hodnot  pro určitá data lze vytvořit spojnicový graf

Burzovní graf  speciální graf pro prezentaci burzovních dat  lze použít i pro kolísání teplot  pro správné zobrazení musí být data uspořádána ve správném pořadí

Povrchový graf  vychází z plošného grafu  pohled na data ve 3D  užívá se pro modelaci speciálních matematických funkcí

Prstencový graf  vychází z výsečového grafu  do jedné výseče lze umístit několik datových řad  užití jako u výsečového grafu

Bublinový graf  zvýrazňuje důležitost zobrazených řad

Paprskový graf  podobný spojnicovému grafu  zachycuje vzdálenost řad od středu a porovnání s ostatními řadami

Použité zdroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jan Mlčůch. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. ROUBAL, Pavel. Informatika a výpočetní technika pro střední školy : Praktická učebnice. 1. vyd. Brno : CP Books, a. s., c s. ISBN Office. Typy grafů, které jsou k dispozici. Dostupný na adrese: jsou-k-dispozici-HA aspx jsou-k-dispozici-HA aspx SOŠS a SOU Kadaň. Tabulkvý kalkulátor MS Excel. Dokument je dostupný na adrese: Veškeré použité obrázky pocházejí z vlastní tvorby v programu MS Office Excel.