ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_14_05_vodní plochy. Víš, jak se jmenuje nejstarší a nejhlubší jezero na světě? Jezero Bajkal je nejhlubším jezerem na světě – hloubka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hydrosféra.
Advertisements

Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
HYDROSFÉRA.
POVRCHOVÁ a PODPOVRCHOVÁ VODA
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6- vodstvo_CR
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
Česká republika-1 poloha, rozloha…
VODNÍ NÁDRŽE ČESKÉ REPUBLIKY
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
VODSTVO ČR.
Jezera.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
HYDROSFÉRA.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – vodstvo na pevninách autor VM:Ondřej.
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
POVRCHOVÁ VODA Řeky, ledovce, jezera.
HYDROSFÉRA VODA NA ZEMI.
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Identifikátor materiálu: EU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy vodních nádrží, ať už přirozených,
NázevHydrosféra Předmět, ročník Zeměpis, 1. ročník Tematická oblast Fyzicko-geografická sféra AnotacePovrchová voda – nádrže, podzemní voda Klíčová slovaJezera,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vodstvo ČR pro 4. ročník ZŠ
Kde všude najdeme na pevnině vodu?
ZEMĚPIS ročník JEZERA, PŘEHRADNÍ NÁDRŽE
Jezera Mgr. Petr Králík.
ČR – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY K/41, M/01
Jezera Jan Dušek.
Jezera, bažiny a rybníky
Jezera Přirozená vodní nádrž Zásobárna sladké vody
POVRCHOVÁ VODA Řeky, ledovce, jezera.
Přirozené nádrže Umělé nádrže Podzemní vody Minerální vody Řeky
VY_32_INOVACE_01_20_energie Energie může označovat schopnost hmoty (látky nebo pole) konat práci.
Mgr. Alena Hrušková. 1. Uveď procentové zastoupení souše a oceánů na Zemi. 2. Co je to světový oceán a co ho tvoří? 3. Který oceán je největší? 4. Který.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření14.11.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_03_Vodstvo České republiky Téma: Vlastivěda - Česká.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Sladká voda přehradní nádrž jezero řeka.
Vodstvo na pevninách A) povrchová voda 1. tekoucí povrchová voda 2. voda se zpomaleným oběhem B) podpovrchová voda 1. půdní voda 2. podzemní voda.
ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_08_05_podnebné pásy. POLÁRNÍ PÁS Na většině území je věčný led, Velmi chladné podnebí. Teploty až -50º C. Řídké zalidnění. Střídání.
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada:Přírodní prostředí Země2 Ověření ve výuce:
VY_32_INOVACE_10_20_léky. Lék je léčivo, které se podává pacientovi (člověku nebo zvířeti) např. ve formě tablet, kapslí, roztoku.
Název školy: Základní škola Mnichovo Hradiště Autor DUM: Mgr. Veronika Sluková Název: VY_32_INOVACE_33_Jihočeský kraj_Sluková Téma: Jihočeský kraj Číslo.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
Vodstvo České republiky
ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_05_05_ poledníky a rovnoběžky.
Ekosystém rybník Rostliny
Vodstvo Asie NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Jezera, bažiny a rybníky
VY_32_INOVACE_278_Jezera, bažiny, umělé nádrže
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Vodstvo ČR Číslo: EU DUM 6_09 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Jezera, bažiny a vodní nádrže
Vodstvo České republiky
VY_32_INOVACE_12_05_stavba Země
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_11_Jižní Čechy
Jezera, přehrady a rybníky. Jezera v ČR není mnoho přírodních jezer Jezera podle původu: 1. Ledovcová karová jezera  na Šumavě:  Černé jezero - největší.
Hydrosféra – vodní obal země.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_14_05_vodní plochy

Víš, jak se jmenuje nejstarší a nejhlubší jezero na světě? Jezero Bajkal je nejhlubším jezerem na světě – hloubka 1637 m. /průměrná hloubka je 630 m/. V jezeře jeuloženo až 20 % světových zásob povrchové pitné vody. Jedná se o jezero v příkopové propadlině.

Víš, jak se jmenuje největší jezero na světě? Kaspické moře Kaspické moře (zbytek bývalého moře) Snímek z družice

Ledovcové jezero ve Vysokých Tatrách na Slovensku Štrbské pleso Štrbské pleso

Jezera sopečného původu COATEPEQUE

CO K SOBĚ PATŘÍ? JEZERO V PŘÍKOPOVÉ PROPADLINĚ JEZERO V PŘÍKOPOVÉ PROPADLINĚ ZBYTEK MOŘE ZBYTEK MOŘE JEZERO SOPEČNÉHO PŮVODU JEZERO SOPEČNÉHO PŮVODU LEDOVCOVÉ JEZERO LEDOVCOVÉ JEZERO BAJKAL COATEPEQUE ŠTRBSKÉ PLESO KASPICKÉ MOŘE

BAŽINY Vznikaly zarůstáním vodní plochy (např. jezera) různými vodními rostlinami (rákosem, sítinou). Vznikaly zarůstáním vodní plochy (např. jezera) různými vodními rostlinami (rákosem, sítinou).

UMĚLÉ VODNÍ NÁDRŽE rybníky Slouží především k lovu ryb. Největší v Čechách je Rožmberský rybník.

UMĚLÉ VODNÍ NÁDRŽE přehrady

ÚKOL: ÚKOL: Spoj, co k sobě patří. jezero bažina přehrada rybník k lovu ryb rákos, sítina Výroba elektrické energie, zásobování měst pitnou vodou Výroba elektrické energie, zásobování měst pitnou vodou sopečného původu sopečného původu

ÚKOL:. ÚKOL: Spoj, co k sobě patří. jezero bažina přehrada rybník Rožmberk Lipno Slatiny na Šumavě Slatiny na Šumavě Kaspické moře Kaspické moře

POPIS Vodní plochy Vodní plochy Animované snímky jezer, bažin, rybníků, přehrad vhodné k výkladu. Animované snímky jezer, bažin, rybníků, přehrad vhodné k výkladu. Úkol (snímky 6, 10, 11): Spoj, co k sobě patří – žák např. interaktivním perem barevně spojuje text s obrázkem, po kliknutí následuje animovaná KONTROLA. Úkol (snímky 6, 10, 11): Spoj, co k sobě patří – žák např. interaktivním perem barevně spojuje text s obrázkem, po kliknutí následuje animovaná KONTROLA.

ZDROJE Lipensk%C3%A1_p%C5%99ehrada.JPG Lipensk%C3%A1_p%C5%99ehrada.JPG Lipensk%C3%A1_p%C5%99ehrada.JPG Lipensk%C3%A1_p%C5%99ehrada.JPG Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Pajkrtová.