Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.2046.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 3- Polsko
Advertisements

ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
P O L S K O Obrázek 1 Obrázek 2 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 7
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
Asie bývalé státy SSSR Slaninová Beáta.
Polská republika km2, 39 mil. obyvatel Varšava (Warszawa)
Polsko oficiální název Polská republika je stát ležící ve střední Evropě. Polsko hraničí s Německem na západě, s Českem a Slovenskem na jihu, Běloruskem.
Polská republika Vlastivěda – 5. ročník
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
MAĎARSKO.
SLOVINSKO.
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
POLSKO.
LITVA.
Polská republika 5. ročník
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Německo.
POLSKO I. Martin VRZALA.
Lotyšsko.
Litva V několika jazicích : Anglicky : Lithuania / Lithuanian
Polská republika Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS16 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Maďarsko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_299 _Dánsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Evropa Ověření ve výuce: Třída: Datum:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_009_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_309_ČR ochrana přírody Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_300 _Švédsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuZlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školyMatiční gymnázium Ostrava,Dr.
POLSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_05_Polsko Téma: Vlastivěda - Evropa Číslo.
Střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS_střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko Dětský domov, Základní škola, Střední.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_267_Belgie Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_307_ČR nerostné suroviny Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Polsko, Maďarsko a Slovensko
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Vzdělávací materiál: Polsko Operační systém: Windows XP Professional
Antonín Košíček Sára Šobková
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Člověk a jeho svět Vlastivěda Polská republika
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Polsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
POLSKO. POLSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Varšava rozloha: cca km2 počet obyvatel: jazyky: polština náboženství: katolické (89.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Česká republika
Transkript prezentace:

Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Období vytvoření DUM:Září 2013

Anotace:Výuková prezentace pro hodiny zeměpisu Jazyk:Český Očekávaný výstup:Interaktivní forma výuky, podpora při výkladu Ročník:VIII. Druh učebního materiálu:Prezentace Power Point

Polsko

OBYVATELSTVO Hlavní město: Varšava (Warszava) Jazyk: polština Měna: Złoty (PLN) Státní zřízení: parlamentní republika Počet obyvatel: (census 2011) Hustota zalidnění: 123 ob. / km² Náboženství: katolické 89%, ostatní: 11%

POLOHA střední Evropa, sever země omývají vlny Baltského moře sousedící země: Česká republika (615 km), Bělorusko (605 km), Německo (456 km), Rusko – Kaliningradská oblast (432 km), Ukrajina (428 km), Slovensko (420 km), Litva (91 km) Rozloha: km² (69. na světě), z toho 2,6 % vodní plocha

GEOGRAFIE

Podnebí dlouhé chladné zimy s vydatnými sněhovými srážkami a horká vlhká léta Průměrná teplota činí v lednu regionálně - 8/3 °C a v červenci 20/27 °C Průměrný roční úhrn srážek je 600 mm, klesá od severu k jihu a východu, naopak vzrůstá v horách, kde dosahuje až 1200 mm.

POVRCH A VODSTVO většina státu pokryta rozsáhlými nížinami a rovinami Polské nížiny téměř tři čtvrtiny území leží do 200 m n. m. severní Polsko vyplňují Pomořanská i Mazurská jezerní plošina středovýchodní a jihovýchodní část tvoří nízké vrchoviny Malopolská vrchovina a Lublinská vrchovina

jih Polska prostupuje v příhraničí pás prvohorních horských masivů Jizerské hory, Krkonoše, Soví hory třetihorní Karpaty zahrnují pohoří Vysokých hor a Nízkých Beskyd, Tatry a Bukovské vrchy Tatry dosahují v Polsku téměř 2500 m n. m. největší splavné řeky Visla a Odry

HOSPODÁŘSTVÍ zemědělství: pšenice, oves, ječmen, žito, kukuřice, brambory, cukrová řepa, zelenina, ovoce, tabák, len, konopí chov dobytka: skot, ovce, koně, prasata, drůbež Průmysl- těžba: hnědé uhlí, ropa, zemní plyn, měď, olovo, zinek, stříbro, magnezit, síra, kaolín

Památky Bazilika Matky Boží Hrad Malbork

Koncentrační tábor Osvětim Kostel Panny Marie Sněžné

Varšava – centrum města

Gdańsk

Tržnice „Sukiennice“ na krakovském Rynku Krakow

Zdroj: konkrétní adresa uvedena v poznámce u obrázkuhttp://commons.wikimedia.org/wiki HÜBELOVÁ, Dana; CHALUPA, Petr. Evropa. Brno: Nová škola, 2009, ISBN