Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Finance obecně Soukromé Soukromé Peníze soukromých osob, institucí Peníze soukromých osob, institucí Peníze obvykle.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk.
Advertisements

Rozpočtové hospodaření obcí
STÁTNÍ ROZPOČET Autor: Ing. Vladimír Havlík
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Finanční právo Zdenka Papoušková, 2013.
Veřejné finance Ing. Vojtěch Jindra. Veřejné finance Finance představují proces tvorby, rozdělování a užití peněžních fondů a peněžního kapitálu. Finance.
Státní rozpočet Rozpočet přebytkový Rozpočet vyrovnaný
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
Makroekonomie I ( Cvičení 1 – Úvod do studia ekonomické teorie )
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Je plán finan č ního hospoda ř ení státu, obvykle na jeden rok. Má formu zákona, který navrhuje vláda a schvaluje parlament.
Rozpočty územních samosprávných celků
Veřejné finance Dagmar Kostrhůnová Dagmar Kostrhůnová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Vládní neziskové organizace
Ing. Karel Tyll ředitel odboru státního rozpočtu 2. prosince 2010
Národní účty - aplikace
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
Ekonomické aspekty veřejné správy
Veřejné výdaje a příjmy
Finanční a rozpočtové právo
Veřejná správa Ing. Jaroslava Syrovátková Financování obcí II.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 29. dubna 2015.
ZÁKLADY EKONOMIE Státní rozpočet 4. přednáška
Petr Machala. Co může vyjadřovat tento graf? Míra veřejného dluhu v roce 2011 Máme důvod k radosti?
VYBRANÉ POSTUPY ÚČTOVÁNÍ ÚSC (2)
Katedra národního hospodářství
Materiální základ produkce veřejných statků
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 5 Obecná problematika rozpočtového práva Rozpočtové právo hmotné.
Veřejné finance Veřejný sektor, veřejné statky
Soustava veřejných rozpočtů Finanční toky ve veřejném sektoru představují příjmy a výdaje veřejných rozpočtů, a to jak uvnitř soustavy veřejných rozpočtů,
Soustava veřejných rozpočtů. Osnova kurzu 1.Veřejné rozpočty v ČR 2.Státní rozpočet a rozpočtový proces 3.Střednědobé rozpočtování 4.Územní rozpočty 5.Podmíněné.
HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A FISKÁLNÍ POLITIKA Eva Tomášková Konzultační hodiny: Úterý: – Úterý: – Čtvrtek:
Veřejné finance a veřejné statky
Základy veřejných financí
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Financování a finanční účty USC.
Regionální politika Oldřich Hájek. Nástroje regionální politiky Makroekonomické nástroje Makroekonomické nástroje Jsou omezené ostatními cíly hospodářství.
Veřejné finance Úvod do problematiky. Veřejné finance Vymezení VS Řízení VS.
Hospodaření rozpočtů územních samosprávných celků za rok 2005 Mgr. Oldřich Hájek.
Finanční trh. Banka. Bankovní systém.. TRHY ZBOŽÍ A SLUŽEB PRODUKČNÍ JEDNOTKY (PODNIKY) DOMÁCNOSTI TRHY VÝROBNÍCH FAKTORŮ výrobní faktory tok výdajů za.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Veřejné příjmy Veřejné příjmy se podílejí na přerozdělování HDP, a to nenávratným způsobem Jsou zdrojem krytí veřejných.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Dotace, půjčky a řízení likvidity. Dotace Projev přerozdělovacích procesů - uvnitř veřejného sektoru, -směřující k jiným subjektům – NNO, ziskový sektor.
Rozpočtová a fiskální politika 27. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 27.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
MIKROEKONOMIKA Ekonomika neziskových organizací. Společenský význam neziskových organizací Nezisková organizace (nonprofit, nověji not-for-profit) = organizace,
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Soustava veřejných rozpočtů
Finanční a kapitálový trh VOKT (P-1)
VEŘEJNÉ FINANCE VEŘEJNÉ PŘÍJMY.
Fiskální politika Pavel Seknička.
Příjmová a výdajová stránka obecních rozpočtů - pokračování
Příjmy a výdaje SR.
VEŘEJNÉ FINANCE VEŘEJNÉ VÝDAJE.
Rozpočtová soustava Finanční zdroje územních samospráv
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová
Rozpočtová a fiskální politika
Rozpočet obce.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Systémy územních rozpočtů Jaro 2014
Veřejné Finance.
Teorie fiskálního federalismu
Ekonomické aspekty veřejné správy
Rozpočtová a fiskální politika
Státní rozpočet je plán finančního hospodaření státu, obvykle na jeden rok. Má formu zákona, který navrhuje vláda a schvaluje parlament.
Rozpočtová a fiskální politika
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Transkript prezentace:

Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek

Finance obecně Soukromé Soukromé Peníze soukromých osob, institucí Peníze soukromých osob, institucí Peníze obvykle získané úsilím Peníze obvykle získané úsilím Obvykla vysoká míra odpovědnosti při jejich vydávání Obvykla vysoká míra odpovědnosti při jejich vydávání Veřejné Veřejné Peníze nás „všech“ Peníze obvykle získané rozpočet, dotací, dávkou… Při výdajích obvykle nižší míra odpovědnosti Peníze mají obvykle 4 rozměry

Veřejné výdaje Veřejné výdaje – rozdělení a užití veřejných rozpočtů a mimorozpočtových fondů v rozpočtové soustavě Veřejné výdaje – rozdělení a užití veřejných rozpočtů a mimorozpočtových fondů v rozpočtové soustavě Financují netržní činnosti státu a územní samosprávy Financují netržní činnosti státu a územní samosprávy Jsou nástrojem financování potřeb těchto institucí Jsou nástrojem financování potřeb těchto institucí Veřejné potřeby jsou zabezpečovány pomocí cílených veřejných projektů a veřejných výdajových programů Veřejné potřeby jsou zabezpečovány pomocí cílených veřejných projektů a veřejných výdajových programů Jsou částí HDP, která je spotřebována kolektivně na základě veřejné volby Jsou částí HDP, která je spotřebována kolektivně na základě veřejné volby Problémem veřejných výdajů je: Problémem veřejných výdajů je: Stanovení objemu veřejných výdajů Struktura veřejných výdajů Nalezení zdrojů veřejných výdajů Výrazná dynamika veřejných výdajů ve druhé pol. 20. st. Efektivnost veřejných výdajů Posouzení důsledků veřejných výdajů

Funkce veřejných výdajů Veřejné výdaje plní následující funkce: Veřejné výdaje plní následující funkce: Alokační Alokační Redistribuční Redistribuční Stabilizační Stabilizační Alokační funkce Alokační funkce Financuje netržní činnosti státu Financuje netržní činnosti státu Jsou to výdaje na nákup zboží a služeb Jsou to výdaje na nákup zboží a služeb Výdaje na zabezpečování veřejných statků Výdaje na zabezpečování veřejných statků Zvyšuje se podíl alokačních výdajů rozpočtů územní samosprávy na zabezpečování veřejných statků Zvyšuje se podíl alokačních výdajů rozpočtů územní samosprávy na zabezpečování veřejných statků Redistribuční funkce Redistribuční funkce O cílech a nástrojích redistribuce rozhoduje parlament Hlavními nástroji jsou zejména výdaje státního rozpočtu – peněžní transfery různým subjektům Transfery mají charakter účelových a neúčelových dotací, příspěvků, plošných či adresných sociálních dávek Mezi redistribuční výdaje patří i dotace v rámci rozpočtové soustavy, zejména dotace ze státního rozpočtu do rozpočtů jednotlivých článků územní samosprávy

Funkce veřejných výdajů Dotace se poskytují ve formě: Dotace se poskytují ve formě: Běžných dotací (provozní potřeby) Běžných dotací (provozní potřeby) Účelových Účelových Neúčelových Neúčelových Kapitálových (investičních) účelových dotací Kapitálových (investičních) účelových dotací Jsou přísně zúčtovatelné Jsou přísně zúčtovatelné Redistribuční výdaje jsou objemově významné zejména ve státním rozpočtu Redistribuční výdaje jsou objemově významné zejména ve státním rozpočtu Některé transfery se označují jako záporné daně Některé transfery se označují jako záporné daně Stabilizační funkce Stabilizační funkce Veřejné výdaje jsou nástrojem ovlivňování: Rozsahu veřejného sektoru Proporcí mezi veřejným sektorem a soukromým sektorem Agregátní poptávky Ekonomického chování různých subjektů Y = C + I + G + NX Y = C + I + G + NX Veřejné výdaje VV = Vládní výdaje (G) + transfery (Tr), G = C G + I G Veřejné výdaje VV = Vládní výdaje (G) + transfery (Tr), G = C G + I G

Členění a struktura veřejných výdajů Časové hledisko Časové hledisko Běžné výdaje (nárokové, mandatorní) Běžné výdaje (nárokové, mandatorní) Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje Financování konkrétní investice Financování konkrétní investice Splácení investičního úvěru nebo splácení půjček emise dluhopisů Splácení investičního úvěru nebo splácení půjček emise dluhopisů Rozpočtová skladba se dále člení na: Rozpočtová skladba se dále člení na: Návratné výdaje (návratné půjčky, finanční investování) Návratné výdaje (návratné půjčky, finanční investování) Nenávratné výdaje Nenávratné výdaje Dále z jakého peněžního fondu jsou v rozpočtové soustavě vynakládány Dále z jakého peněžního fondu jsou v rozpočtové soustavě vynakládány Výdaje veřejných rozpočtů Výdaje veřejných rozpočtů Výdaje mimorozpočtových fondů Výdaje mimorozpočtových fondů Členění podle vládních úrovní Členění podle vládních úrovní Výdaje státního rozpočtu Výdaje na federální vládní úrovni Veřejné výdaje na vládní úrovni Výdaje rozpočtů územní samosprávy a výdaje mimorozpočtových fondů územní samosprávy Vyšších článků územní samosprávy Výdaje obcí Členění podle očekávání: Členění podle očekávání: Plánovatelné veřejné výdaje Nárokované výdaje Neplánovatelné veřejné výdaje Nahodilé Sankční Výdaje obecně: Výdaje obecně: Civilní vojenské

Veřejné výdaje