Mezinárodně právní úprava hospodářské spolupráce s Kanadou a USA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ v České republice a EU
Advertisements

Zahraniční obchod Obchodní politika.
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Hospodářské vztahy mezi EU a USA Transatlantické vztahy EU.
Mezinárodní integrace
Daňové aktuality Daňové aktuality 14. října 2014 IFA Praha. náměstek ministra financí I. náměstek ministra financí.
Mezinárodní spolupráce České republiky v oblasti vodního hospodářství
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Obchodní politika EU - podpora českým exportérům Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu ČR © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Evropské soutěžní právo Michal Částek
Vnější dimenze energetické politiky EU
Harmonizace, důsledky, budoucnost Jan Öhm Hospodářská fakulta TUL Evropská ekonomická integrace.
Nařízení Brusel II Nařízení Rady č. 2201/2003 o příslušnosti a uznávání a výkonu rozhodnutí ve věcech manželských a ve věcech rodičovské zodpovědnosti.
BOJ PROTI DAŇOVÝM ÚNIKŮM aktuální otázky, květen 2013
EXPORT MIMO EU, jak na to? Strategie přístupu na trh Ing. Andrea Heverlová, MBA 16. září 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
 EKONOMICKÉ A POLITICKÉ SOUVISLOSTI DOHOD O OCHRANĚ INVESTIC.
PŘEDNÁŠKA Č. 4 SPOLEČNÁ OBCHODNÍ POLITIKA – POKRAČOVÁNÍ.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D., Mgr. Lenka Geržová katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. října 2014.
6. Systém práva a jednotlivá právní odvětví
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
1 Společné politiky EU Mezinárodní ekonomická integrace VŠFS LS 2004/05 MS prezenční přednáška
Vazby ČR a EU na světovou ekonomiku
Hospodářské vztahy mezi EU a USA
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Oblasti úpravy pracovního práva 1. Volný pohyb osob (pracovníků) 2. Rovné zacházení a boj s diskriminací 3. Pracovní podmínky 4. Ochrana zaměstnanců 5.
Česká republika a Evropská unie. ČR na cestě do EU n Dohoda o obchodu průmyslovými výrobky mezi ČSSR a EHS n Kooperační dohoda mezi ČSFR.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Vnitřní trh ES Dr. Petr Kolář. Charakteristika vnitřního trhu n Cíl: konkurenceschopnost na světovém trhu n Definice (Smlouva ES, čl. 14) „vnitřní trh.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Společná obchodní politika EU
TRANSATLANTICKÉ VZTAHY EU Vývoj vztahů mezi ES/EU a USA po r
EKONOMICKÉ INTEGRACE.
Právní regulace zahraničně obchodních vztahů ČR aspekt veřejnoprávní –obchod uvnitř EU (intrakomunitární) –obchod s nečlenskými státy aspekt soukromoprávní.
Sekce pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČRSekce pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČR Digitální jednotný trh Marta Vojtová Odbor koordinace evropských.
Mezinárodní obchodní instituce Vznik mnohostranného obchodního systému světová válka světová válka neexistuje mezinárodní plán poválečné.
Daně Rizikem pro volný pohyb zboží může být i rozdílné zdanění Sjednocení daňových soustav - nereálné 1. Daňová diskriminace zakázána - (Případ „Whisky.
Fáze ekonomické integrace
INVESTICE, INVESTIČNÍ PRÁVO, SMLOUVA O DODÁVCE INVESTIČNÍCH CELKŮ
Právní regulace zahraničně obchodních vztahů ČR aspekt veřejnoprávní –obchod uvnitř EU (intrakomunitární) –obchod s nečlenskými státy aspekt soukromoprávní.
Společná obchodní politika EU (CCP) – právní rámec VŠFS seminář 2015.
Právo hospodářské soutěže
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph. D
Právo mezinárodního obchodu  Úvod – systematika mez.obchodních vztahů, roviny úpravy  Mezinárodní ekonomické právo (mez.organizace, WTO, rozbor GATT)
Jiří Horník Některé právní aspekty podnikání v Ázerbájdžánu ve spolupráci s.
Některé právní aspekty podnikání v Peru Jiří Horník ve spolupráci s Dny Latinské Ameriky: PERU, Hospodářská komora ČR, Praha, 23. září 2014.
Soukromý sektor v rozvojovém rámci po roce 2015 Ivan Voleš, poradce prezidenta HK ČR pro mezinárodní vztahy a člen Evropského hospodářského a sociálního.
Transatlantická dohoda o obchodu a investicích mezi EU a USA – kdo na ní získá víc? Ing. Ludmila Štěrbová, CSc.
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 5. října 2015.
Zaměstnání v sousední zemi a související právní předpisy EU David Chlupáček poradce EURES Úřad práce ČR Krajská pobočka v Jihlavě Jihlava
Mezinárodní právo obchodní, prof. N. Rozehnalová MEZINÁRODNÍ PRÁVO OBCHODNÍ PŘEDNÁŠKA Č. 1.
Mezinárodní spolupráce při správě daní Mgr. Michal Tuláček 9. listopadu 2015.
Christian Blatchford Právní aspekty investování a podnikání v Etiopské federativní demokratické republice.
Mezinárodní spolupráce při správě daní
Albánie Vzájemné ekonomické vazby
Obecná část daňového práva procesního I
Obecná část daňového práva procesního I
Právo mezinárodních smluv
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Fáze ekonomické integrace
Právo mezinárodního obchodu
Teritoriální setkání Island (ICC, )
Mezinárodní ekonomická integrace
Transatlantic Trade and Investment Partnership
Právo mezinárodních smluv
Transkript prezentace:

Mezinárodně právní úprava hospodářské spolupráce s Kanadou a USA

1.Kanada A. dohody mezi EU a Kanadou A. dohody mezi EU a Kanadou B. dohody mezi ČR a Kanadou B. dohody mezi ČR a Kanadou

Politická spolupráce EU s Kanadou Rámcová dohoda o ekonomické spolupráci mezi Evropským společenstvím a Kanadou (1976) Rámcová dohoda o ekonomické spolupráci mezi Evropským společenstvím a Kanadou (1976) Deklarace o transatlantických vztazích (1990) Deklarace o transatlantických vztazích (1990) Politická deklarace o vztazích EU – Kanada Politická deklarace o vztazích EU – Kanada Akční plán (1996) Akční plán (1996) Agenda partnerství (2004) Agenda partnerství (2004)

Obchodní dohody mezi ES a Kanadou Dohoda o věd-tech spolupráci mezi ES a K.(1995) Dohoda o věd-tech spolupráci mezi ES a K.(1995) Dohoda mezi ES a Kanadou o celní spolupráci a vzájemné pomoci v celních věcech (1997) Dohoda mezi ES a Kanadou o celní spolupráci a vzájemné pomoci v celních věcech (1997) Dohoda o vzájemném uznávání mezi ES a Kanadou (1998) Dohoda o vzájemném uznávání mezi ES a Kanadou (1998) Dohoda mezi ES a vládou K. o sanit. opatřeních na ochranu veř. zdraví a zdraví zvířat v obchodě se živými zvířaty a produkty ze zvířat (1998) Dohoda mezi ES a vládou K. o sanit. opatřeních na ochranu veř. zdraví a zdraví zvířat v obchodě se živými zvířaty a produkty ze zvířat (1998) Dohoda mezi ES a Kanadou o obchodě s vínem a alkoholickými nápoji (2003) Dohoda mezi ES a Kanadou o obchodě s vínem a alkoholickými nápoji (2003)

Trade and Investment Enhancement Agreement Jednání o této dohodě probíhají od května 2005 Jednání o této dohodě probíhají od května 2005 Účelem je doplnit multilaterální dohody z WTO Účelem je doplnit multilaterální dohody z WTO Věcná působnost: zejména regulatorní spolupráce, služby, uznávání profesních kvalifikací, elektronický obchod, veřejné zakázky, investice, hospodářská soutěž, práva duševního vlastnictví, vědeckotechnická spolupráce, malé a střední podniky Věcná působnost: zejména regulatorní spolupráce, služby, uznávání profesních kvalifikací, elektronický obchod, veřejné zakázky, investice, hospodářská soutěž, práva duševního vlastnictví, vědeckotechnická spolupráce, malé a střední podniky

Bilaterální ekonomické dohody ČR s Kanadou Dohoda mezi vládou Československé socialistické republiky a vládou Kanady o vypořádání finančních otázek (Ottawa 1973) Dohoda mezi vládou Československé socialistické republiky a vládou Kanady o vypořádání finančních otázek (Ottawa 1973) Smlouva mezi vládou ČR a vládou Kanady o zamezení dvojího zdanění a zabránění daňovému úniku v oboru daní z příjmu (Praha 2001) Smlouva mezi vládou ČR a vládou Kanady o zamezení dvojího zdanění a zabránění daňovému úniku v oboru daní z příjmu (Praha 2001) Dohoda mezi vládou České a Slovenské Federativní republiky a vládou Kanady o podpoře a ochraně investic (Praha 1990) Dohoda mezi vládou České a Slovenské Federativní republiky a vládou Kanady o podpoře a ochraně investic (Praha 1990)

2. Spojené státy americké A. dohody mezi EU a USA A. dohody mezi EU a USA B. dohody mezi ČR a USA B. dohody mezi ČR a USA

Politická spolupráce EU s USA Nová transatlantická agenda (1995) Nová transatlantická agenda (1995) Akční plán (1995) Akční plán (1995) Transatlantické ekonomické partnerství (1998) Transatlantické ekonomické partnerství (1998)

Obchodní dohody mezi ES a USA Dohoda o celní spolupráci (1997, doplněná 2004) Dohoda o celní spolupráci (1997, doplněná 2004) Dohoda o vzájemném uznávání (1998) Dohoda o vzájemném uznávání (1998) Dohoda o alkohol. nápojích (1997) Dohoda o alkohol. nápojích (1997) Dohoda o vzájemném uznávání některých destilovaných a alkoholických nápojů (1994) Dohoda o vzájemném uznávání některých destilovaných a alkoholických nápojů (1994) Dohoda o vzájemném uznávání certifikátů shody pro námořní vybavení (2004) Dohoda o vzájemném uznávání certifikátů shody pro námořní vybavení (2004) Dohoda o věd-tech spolupráci (1997) Dohoda o věd-tech spolupráci (1997)

Bilaterální ekonomické smlouvy mezi ČR a USA Dohoda o vzájemné podpoře a ochraně investic (1991) Dohoda o vzájemné podpoře a ochraně investic (1991) Smlouva o zamezení dvojího zdanění a zabránění daňovému úniku v oboru daní z příjmů a majetku (1993) Smlouva o zamezení dvojího zdanění a zabránění daňovému úniku v oboru daní z příjmů a majetku (1993) Dohoda o letecké dopravě (1996) Dohoda o letecké dopravě (1996) Dodatkový protokol mezi ČR a USA k Dohodě o vzájemné podpoře a ochraně investic (2004) Dodatkový protokol mezi ČR a USA k Dohodě o vzájemné podpoře a ochraně investic (2004)