VODA Jiří Bednář ZŠ CHRASTAVA. LEDOVCE V ledovcích se skrývá 2/3 pitné vody. Kdybychom ji mohli využívat, nemuseli by lidé v afrických zemích trpět.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Adam Robenek. Lidé co vodu nemají Obrázky znečištěné vody Lidé co si vody neváží Lidé co v nouzi lidem pomáhají Zdroje Ponaučení.
Advertisements

Voda a domácnost aneb počítáme s vodou AYARI MIRIAM, NELA ŠNAJDROVÁ, KATEŘINA VONDRÁČKOVÁ, VIOLA ELLEDEROVÁ, ADÉLA BOUSKOVÁ.
VODA Daniel Beňo ZŠ Chrastava. Ledovec je nehomogenní přírodní těleso tvořené ledem. Ledovce, které jsou částí kryosféry a hydrosféry. mají jazykovitý.
Konkurence schopnost českého zemědělství se stále snižuje Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Ústav technologie vody a prostředí Jan Bartáček D ECENTRALIZOVANÉ ZPRACOVÁNÍ.
Více než miliarda lidí na světě nemá přístup ke kvalitnímu zdroji pitné vody. Nejhorší je situace v subsaharské Africe, kde má přístup k nezávadné pitné.
Sociální program RPG Sociální program RPG
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková TEN DĚLÁ TO A TEN ZAS TOHLE A VŠICHNI DOHROMADY UDĚLÁME MOC!!! (J.
Proč je voda důležitá? Život Každá živá hmota obsahuje vodu –embryo 94%, dítě 65%, starý člověk 55% –krev 83%, mozek 75%, kosti 22% –okurek 98%, jablko.
Adopce na dálku 2015/2016. Jak se žije v Africe?
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Finanční gramotnost: Zajištění na stáří, renta. 09 Zajištění na stáří DŮCHODY V ČESKU … „Co mají společnýho pařížský a ostravský důchodce? Oba si můžou.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiří Hajn Název DUM: Voda (opakování) Název sady: Chemie – 8. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
A – Z kvíz: Máme na výběr!
Pohled tisku, názory veřejnosti a vězeňské populace na sankční politiku v ČR Institut pro kriminologii a sociální prevenci Praha Republikový výbor pro.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Petr Nedbal Název: VY_32_INOVACE_9C_1_Pravěk II.-vznik zemědělství.
Lidská společnost digitálního věku
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Školní rok: 2015/2016 Datum vypracování:
Rizika spojená s dopady změny klimatu v Dobrušce.
Dotazníkové šetření Analýza poptávky po dalším profesním vzdělávání v Jihomoravském kraji Brno.
MATEMATIKA Úměra přímá a nepřímá - slovní úlohy řešené trojčlenkou.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_3001_LICHVA Téma: Pojem _ LICHVÁŘSKÉ PRAKTIKY Číslo projektu:
STUDIE A ANALÝZA ŽIVOTNÍHO STYLU A ZDRAVÍ MLÁDEŽE V KRAJI VYSOČINA MUDr. Stanislav Wasserbauer Zdravá vysočina, o.s. a Státní zdravotní ústav ve spolupráci.
Roa. a) Jedná se o obří, asi devět metrů vysoké plovoucí bóje. Ty se komíhají na vlnách a právě tento pohyb vytváří elektrickou energii, která je pak.
Sféry Země ZŠ Hejnice 2010 Mgr.Jan Kašpar. Sféra = vrstva, „obal“ Země Atmosféra – plynný obal Biosféra – živá hmota na Zemi Hydrosféra – vodní vrstva.
Úspora vody recyklací a využití dešťových vod Stillea Europe s.r.o.
Anotace: Žáci se v prezentaci seznámí s pojmem aritmetický průměr a jeho výpočtem. Procvičují si výpočty u tabule nebo na pracovním listě. Snímek 5 je.
Voda v domácnosti zpracovali : Matyáš Kříha, František Erlich, Magdaléna Hanušová, Jan Melnyčok a Tadeáš Macák. 7.B ZŠ Litvínovská 600.
Voda dává život Tereza Štěpařová ZŠ Chrastava. Voda – živí nás, šatí nás, dává život i zabíjí. Je to základní položka pro život, i přesto jí je přebytek.
Hospodářský proces Hospodářský proces. Hospodářský proces Hospodářský proces rozdělujeme na následující fáze: a) výroba b) rozdělování a přerozdělování.
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum : květen 2012  Název :VY_42_INOVACE_4.2.1.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : květen.
Konec plýtvání - osvěta veřejnosti Mgr. Jiří Jakl předseda Zvonečník, z.s.
Měření výkonu ekonomiky 2. seminář – TNH 2
Globální problémy lidstva
C# konzole – TEST Program spotřeba vody
Balená voda – potřebujeme ji?
K o u l e Popis tělesa Výpočet povrchu Výpočet objemu Části koule
Den vody Prchalová Zdeňka 2. stupeň Základní školy speciální
Podpora v nezaměstnanosti
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Voda Základ života.
Savci biomů světa 8. ročník.
PŘÍJMY – NEROVNOST, DISKRIMINACE, CHUDOBA
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Finanční analýza ve vybraném podniku ve vztahu k podpoře řízení
Ekonomická rovnováha Pokud může a dovede národní ekonomika vyrobit tolik, kolik sama spotřebuje, je v ekonomické rovnováze. Je zákonité, že ekonomika se.
FEBA-European Federation of Food Banks
Hospodářský cyklus VY_32_INOVACE_40_814
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Mravenec Autor: Jančík Vojtěch.
Plánování procesů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Antoine de Saint Exupèry
6. Využívání a znečišťování vody Základy ekologie pro střední školy 1.
METEOROLOGIE Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice
Obec Pstruží pro občany
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DE 5 Vydělávání peněz dnes a v budoucnosti (20)
Balená voda – potřebujeme ji?
POPÁVKA, UŽITEK A CHOVÁNÍ SPOTŘEBITELE TNH 1 (S-3)
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo neumí číst.
Moudra s květinou.
Dalo by se to označit jako moudra slavných…
11 rad, abychom se v životě nezbláznili
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
PERLY MOUDROSTI.
Transkript prezentace:

VODA Jiří Bednář ZŠ CHRASTAVA

LEDOVCE V ledovcích se skrývá 2/3 pitné vody. Kdybychom ji mohli využívat, nemuseli by lidé v afrických zemích trpět.

Průměrná spotřeba vody v Čr Průměrná spotřeba vody klesla o více než čtyři litry na 138 litrů na osobu za den. U samotných domácností tento ukazatel klesl o tři litry na 89,5 litrů. Obyvatelé Prahy spotřebovávají zhruba o čtvrtinu více vody, než činí celorepublikový průměr. Kromě domácností omezovali loni odběr vody také zemědělci, kteří jí odebírali o 3,3 procenta méně. Spotřeba vody v průmyslu byla na stejné úrovni jako v roce 2009.

Průměrná spotřeba vody v EU Evropa se potýká s nedostatkem vody, který nejsme schopni vyřešit lepší recyklací. A netýká se pouze států u Středozemního moře. Problémy hrozí také severským zemím. Je proto nutné tomuto problému čelit snížením poptávky.

Spotřeba vody Podle Světové rady pro vodu se odhaduje, že k roku 2015 vzroste počet obyvatel postižených nedostatkem vody na 3,5 miliardy. Jaká je spotřeba vody v ČR a ve světě? A kolik se v rozličných koutech naší planety za vodu platí?

Voda v africe Afrika je na tom s vodou špatně. Není jí dost, deště jsou nepravidelné. Studny se nestačí naplnit a vyprahlá pole zase zavlažit. Kvůli velkým suchům se čas od času neurodí vůbec nic a pak hrozí hladomor.