18. 5. 2015 Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLENÍ STAROSTŮ OBCÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE V OBLASTI KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ
Advertisements

Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí Preventivně informační odbor Policejní prezidium ČR.
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
MĚSTSKÁ POLICIE ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Přehled činnosti za rok 2010.
Plk. Mgr. Vladislav Husák náměstek policejního prezidenta pro uniformovanou policii Ing. Petr Soukup SAZKA ARENA člen organizačního výboru MSLH 2004.
Problematika informační kriminality
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Shromažďování občanů M. Horáková. Právo shromažďovací Ústavní vymezení Právní vymezení: z.č. 84/1990 Sb., v plat. znění.
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Řešení problematiky diváckého násilí. Proč?  zvyšující se intenzita projevů násilí  příliš velké zatížení Policie ČR  nedostatečná efektivita postihů.
Subjekty trestního řízení
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Problematika informační kriminality
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
Zajišťování majetku v trestním řízení v roce 2012 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ ÚSTECKÉHO KRAJE.
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor cizinecké policie
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Služba pořádkové a dopravní policie KŘP Libereckého kraje.
Nová pravidla bezpečnosti na fotbalových stadionech Ivan Langer ministr vnitra Praha
Vyhodnocení činnosti hospodářské kriminality za rok 2012.
© 2012 OIKT Plzeň Mobilní Monitorovací Centrum a jeho využití v roce 2011 v rámci projektu „Předcházení a postih projevů extremismu při hromadných akcích“
Zpráva o činnosti odboru cizinecké policie 2015.
Vyhodnocení činnosti KŘP Stčk – vnější služba – 2015 Praha,
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Středočeského kraje Odbor obecné kriminality.
Prázdniny 2016 Vyhodnocení opatření v Ústeckém kraji.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
Vyhodnocení akce ALKOHOL. Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ÚTVAR ODHALOVÁNÍ KORUPCE A FINANČNÍ KRIMINALITY Vyhodnocení činnosti za rok 2014 Praha,
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ÚTVAR ODHALOVÁNÍ KORUPCE A FINANČNÍ KRIMINALITY Vyhodnocení činnosti za rok 2013 Praha, 13. února února 2014.
Činnost dopravní policie v roce Dopravní přestupky řidičů motorových vozidel Celkem řešeno řidičů motorových vozidel na místě uloženo.
B E Z P E Č N O S T n a ž e l e z n i c i
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za rok 2009 a porovnání s rokem plk. Mgr. Petr SEHNOUTKA ředitel.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Trestná činnost páchaná na seniorech Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy.
Prezentace úseku vnější služby Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje za rok 2015.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Činnost Policie ČR za I. pololetí r.2010 v dohledu nad sil. provozem plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek Policejní prezidium ČR Praha 19. července 2010.
Policie České republiky Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Odbor cizinecké policie.
Senior – oběť trestné činnosti v ČR Policejní prezidium ČR Úřad služby kriminální policie a vyšetřování Odbor obecné kriminality.
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Činnost služby dopravní policie v I. čtvrtletí r.2010 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. dubna 2010.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
KŘP Středočeského kraje prezentace vnější služby Praha,
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje Policejní bezpečnostní opatření na 1. květen 2015 V Brně dne 27. ledna 2018.
BILANČNÍ TISKOVÁ KONFERENCE ZA ROK 2014
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE
Kybernetická kriminalita
Analýza činnosti služby pořádkové policie „Léto 2014“
KŘP Středočeského kraje Kriminalita a trestní řízení 2011
10 pilířů reformy Policie ČR
Krajské ředitelství policie Středočeského kraje Služba kriminální policie a vyšetřování Odbor obecné kriminality LOUPEŽE ZLATNICTVÍ.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
Vyhodnocení bezpečnostních opatření PČR na úseku požívání alkoholických nápojů nezletilými a mladistvými osobami „MLÁDEŽ - LÉTO 2010“
plk. JUDr. Jaromír TKADLEČEK
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Časová osa opatření Analýza bezpečnostních rizik
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za 1
Hazard Alkohol a Děti 2018.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor cizinecké policie
Michaela Borovanská, Jana Malíková
Program spolupráce SN – CZ
Odbor cizinecké policie Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje v roce 2013 Pro orientaci počet legálně pobývajících cizinců (údaje.
Transkript prezentace:

Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF 2015

Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF Mistrovství světa 1. – 17. května města (Praha a Ostrava) 16 týmů 64 utkání 300 dnů příprav 130 TV-stanic více než 700 tis. návštěvníků Bezpečnostní opatření Policie ČR

Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF Odpovědnost pořadatele IIHF (bezpečnost v soukromém sektoru) Bezpečnost na stadionech a ve Fan zónách Bezpečnost v hotelích, kde byli ubytováni hráči a rozhodčí a na tréninkových hřištích Odpovědnost Policie ČR (bezpečnost ve veřejném sektoru) Bezpečnost na veřejných prostranstvích BESIP Terorismus a extremismus Nástražný výbušný systém Jiné mimořádné události

Ochrana veřejného pořádku a bezpečnosti v souvislosti s konáním hokejových utkání a v místech doprovodných akcí Bezpečnost na letišti Václava Havla v Praze a letišti Leoše Janáčka v Ostravě Bezpečnost na přepravních trasách hokejových týmů a rozhodčích Zabezpečení veřejného pořádku na území hl. města Prahy i krajského města Ostravy Pyrotechnické prohlídky stadionů a prostor konání doprovodných akcí Zvýšení akceschopnosti příslušníků služby kriminální policie a vyšetřování kvůli možným mimořádným událostem Dopravní opatření Prevence kriminality Zajištění standardního komfortu rezidentů Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF Úkoly Policie České republiky

Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF Rozložení sil a prostředků Policie ČR  Počet policistů Praha Ø 1den/450 Ostrava Ø 1den/270 PP, ÚCP, KŘP Ø 1 den/ 70 Celkem Ø 1 den/790  Náklady – mzdové, provozní

Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF Spolupráce a součinnost s partnery BO MSLH IIHF 2015 Vynikající spolupráce všech zúčastněných partnerů participujících na přípravě k zajištění bezpečnostního opatření mistrovství světa (10 měsíců, 300 dnů) Excelentní součinnost nasazených složek IZS v průběhu konání mistrovství světa Nadstandardní spolupráce s pořadatelskou organizací IIHF, ČSLH Nadstandardní spolupráce se zástupci magistrátu hlavního města Prahy, městské části Praha 9, Moravskoslezského kraje, města Ostravy

Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF Úkoly INTERPOLU Interpol Major Events Support Teams Urgentní zabezpečení výměny informací mezi pořádající zemí a zbylými 190 členskými zeměmi této mezinárodní organizace kriminální policie. Prověrka uchazečů o víza, jejichž pobyt v ČR se překrýval s termínem mistrovství světa v ledním hokeji udělených víz, ubytovaných hostů a dalších osob prověrek cestovních dokladů speciálně vytvořený tým určený k přípravě, koordinaci a realizaci bezpečnostních opatření souvisejících se společenskými, sportovními událostmi velkého rozsahu.

Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF Informace o fanoušcích, jejich chování, způsobu dopravy Oficiální žádost zúčastněným zemím 2 měsíce před šampionátem Situační zpráva (vyhodnocení) Předzápasový formulář (aktuální informace ) Karty národních týmů Národní fotbalový informační bod Úkoly NFIP České republiky Koordinace a usnadňování výměny policejních informací v souvislosti se soutěžemi mezinárodního rozměru

Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF Policií řešené případy PRAHA V průběhu celého mistrovství byly prováděny akce proti možným překupníkům vstupenek, při kterých bylo kontrolováno 102 osob, z toho 72 cizích státních příslušníků a 30 občanů České republiky. V žádném z těchto případů nebyly zajištěny falešné vstupenky Utkání Švédsko x Německo Vyvedeno 5 osob Švédska, které se dopustily drobné výtržnosti Vyvedeni 2 občané Německa, vhodili na ledovou plochu kelímek s pivem Dopravní opatření Kontroly řidičů – 3 x řízení pod vlivem návykových látek Ofocená akreditace dvě osoby zakoupily před O2 Arénou od neznámého muže ofocené akreditační karty (jednu za 800,- Kč), šetří SKPV

Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF V rámci opatření pro nelegálním prodejcům bylo kontrolováno 105 osob 11 různých národností podezřelých z neoprávněného prodeje vstupenek Ve dvou případech došlo k nákupu a vytištění vstupenek na odcizenou platební kartu; SKPV se podařilo občana bulharského a finského státního občanství majícího u sebe takto nakoupené vstupenky na zápas Norsko- Finsko, případ je prověřován pro trestný čin podvodu Nepovolené přistání vrtulníku v blízkosti ČEZ arény – na základě této události bylo Úřadem pro civilní letectví na období od 5.5 – vyhlášena nad ČEZ arénou bezletová zóna Užití dálkově ovládaného bezpilotního prostředku a narušení vyhlášené bezletové zóny; 2 pachatelé zajištěni i s bezpilotním prostředkem OSTRAVA

Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF Bezpečnostní opatření v číslech Celkem Poř. č.Obsah hlášeníPočetZ toho cizinců 1.Předvedeno osob celkem z toho podle zákona o PČR podle trestního řádu52 - podle jiných předpisů00 2.Zajištěno osob Zatčeno osob (podle § 69 trestního řádu)103 4.Zadrženo osob (podle § 76/1 trestního řádu) Vypátráno osob (PATROS, SIS, ENO) Umístěno v PAZS254 7.Přestupky celkem Trestné činy celkem Použití donucovacích prostředků celkem Použití zbraně celkem00 11.Útoky na policisty celkem00 12.Zjištěné případy padělaných vstupenek00 13.Zjištěné případy přeprodávání vstupenek Anonymní výhrůžné telefonáty a jiná obdobná podání00

Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF Dopady na veřejný pořádek a trestnou činnost Praha- snížení trestné činnosti na území hl. m. Prahy o 18% - nedošlo k oznámení občanů na tísňové linky v souvislosti s rušením nočního klidu v okolí O2 Arény - na drobné výjimky nedocházelo k porušování dopravních omezení Ostrava - snížení trestné činnosti o více jak pětinu - nedošlo k nárůstu počtu oznámení občanů na tísňové linky - nedošlo k nárůstu oznámení na rušení nočního klidu - profesionální činností dopravních policistů nedocházelo k nerespektování dopravních omezení Nebyla evidována žádná hrozba – terorismus, extremismus, NVS Průběh bez mimořádných událostí

Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF Objektivní vyhodnocení nápadu trestné činnosti Větší počet policistů na veřejnosti Klesající nápad trestné činnosti

Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF Praha – plk. Mgr. Bc. Luděk Procházka, ředitel KŘP hl. m. Prahy, - zástupce velitele bezpečnostního opatření - specifické informace k dění na území hl. m. Prahy a O2 Arény Ostrava – plk. Mgr. Tomáš Kužel, ředitel KŘP Moravskoslezského kraje, zástupce velitele bezpečnostního opatření specifické informace k dění na území Ostravy a ČEZ Arény Vyhodnocení BO MSLH IIHF 2015 Praha, Ostrava

Vyhodnocení bezpečnostního opatření MSLH IIHF Děkujeme za pozornost brig. gen. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý - policejní prezident plk. Mgr. Martin Vondrášek - velitel bezpečnostního opatření (BO) plk. Mgr. Bc. Luděk Procházka - zástupce velitele BO Praha plk. Mgr. Tomáš Kužel - zástupce velitele BO Ostrava „Štěstí přeje připraveným“