TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – odkazy (obsah, rejstřík) Typ:
Advertisements

Formátování diplomové práce
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP workshop Olomouc, 29. května 2006.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Textový procesor (MS Word)
MATURITNÍ OKRUH Č. 15 TEXTOVÝ EDITOR
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Informační a komunikační technologie Diplomovaný oční technik dálkové studium 2005/2006.
Referát č. 15. Hledání textu  Čím delší a obsáhlejší je textový dokument, tím je v něm orientace obtížnější. V takových situacích přijde vhod funkce.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
(další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – č tení a tvorba)
VY_32_INOVACE_09_ICT_492_Mys
Jak vytvořit prezentaci
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Textový procesor (MS Word)
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
TEXTOVÝ EDITOR.
Word – Struktura dokumentu
EDITOR ROVNIC Mgr. Alena Tichá.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Maturitní okruh č. 15, K. Záchová, VIII.A zaměřeno na MS WORD 2007.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Power Point– sestavujeme prezentaci
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
MS OFFICE - WORD TEXTOVÉ EDITORY Ing. Petr Hanáček
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Textový editor Maturitní téma č.12 (prostředí textového editoru, nastavení zobrazení dokumentu, zásady pořizování textu v počítači)
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
Informatika – Textový procesor Word 2010 Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření leden 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Číslo v digitálním archivu školy
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
Portable Document Format
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová

Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití tučného písma, kurzívy nebo různých druhů písem. Formát.txt se používá například v programu Poznámkový blok.

Textový procesor je software, který dokáže zpracovat text podle požadavků uživatele, včetně formátování. Používají složitější procesory (dokážou vkládat obrázky, zvuky, tabulky, grafy, vývojové diagramy a výsledný text ukládat do různých formátů jako například DOCX, ODT, DOC, RTF, případně exportovat do PDF, HTML nebo TXT.) Word nejčastěji používá.docx a poznámkový blok.txt

MS Word Nejrozšířenějším nástrojem pro tvorbu textů na profesionální úrovni je textový editor MS Word. Je součást balíku programů Microsoft Office. Na počítačích se můžeme setkat s mnoha verzemi, které však mají podobné ovládání a v nich vytvořené dokumenty jsou vzájemně přenositelné. Verzemi jsou MS Word 97, MS Word 2000, MS Word XP a MS Word 2003, MS Word 2007 a v září MS Word 2010 Tvorba rejstříku je umožněna označením křížových objektů v dokumentu a jejich seřazením podle sebe.

Vkládání symbolů a speciálních znaků Kdekoliv do dokumentu lze vložit některý ze symbolů, které Word nabízí. Nejjednodušší způsob výběru a vložení symbolu je prostřednictvím okna Symbol. Klepněte na položku Vložit v hlavní nabídce Wordu. V otevřené podnabídce klepněte na položku Symbol – Word zobrazí okno se dvěma záložkami. Uprostřed okna se obrazí čtverečky se symboly. Po klepnutí ne symbol levým tlačítkem myši bude zobrazen zvětšený, po kliknutí bude vložen do dokumentu.

Kontrola pravopisu Menu  Revize  Kontrola pravopisu Automatická kontrola pravopisu v průběhu psaní, slovo, které není v databázi, je podtrhnuto červenou vlnovkou

Hledání v textu rychlé nalezení požadovaného textu menu  úpravy  najít Nahrazování menu  úpravy  nahradit

Označení, import a export dat Do dokumentu můžeme vkládat obrázky, texty, citace, grafy – potřeba povolit úpravy v dokumentu Postup: Domů – vložit, Pravé tlačítko – možnosti vložení Text označit myší nebo klávesnicí – CTRL C, CTRL V Slovník synonym Menu  Revize  Tezaurus Zobrazí synonyma k označenému slovu

Rejstřík a obsah Rejstřík Lepší orientace, vyhledávání klíčových pojmů Odkazy  Označit položku  Vytvořit rejstřík  při změnách Aktualizovat rejstřík Obsah podmínky pro vytvoření obsahu – stejné nadpisy a podnadpisy, číslování stránek Menu  odkazy  obsah

PDF - Portable document format Souborový formát vyvinutý firmou Adobe pro ukládání dokumentů nezávisle na softwaru i hardwaru, na kterém byly pořízeny. Soubor typu PDF může obsahovat text i obrázky, přičemž tento formát zajišťuje, že se libovolný dokument na všech zařízeních zobrazí stejně. Vytvářet PDF dokumenty lze jak v komerčním softwaru Acrobat od Adobe, tak v dalších programech. PDF Creator - Jedná se o nástroj, který vám umožní vytvářet PDF dokumenty a také dokumenty v PostScriptu, EPS či různých obrázkových formátech (JPEG, PNG).

TXT - pro uchování prostého elektronického textu ODT - určený pro ukládání a výměnu dokumentů vytvořených kancelářskými aplikacemi RTF - Rich Text Format pokus o univerzální formát, který by s sebou oproti formátu txt nesl také informace o formátování. DOC - přípona formátu aplikace MS Word nese všechny informace o formátování dokumentu a jeho relativní rozšířenost DOCX - formát souborů aplikace Word 2007 není možné upravovat a ukládat v předchozích verzích aplikace Word