Skupina UNIPETROL Člen skupiny PKN Orlen Martin Růžička Úsek výzkumu a vývoje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Národní technologická platforma pro udržitelnou chemii
Kdo jsme Zpracovatelé odpadu, dodavatelé surovin a energie Aktivní v celém odpadovém řetězci Roční obrat €1.2 miliardy V osmi zemích Mezi Top 5-ti hráči.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
Doprava Ropy.
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
Aktualizace státní energetické koncepce a její dopady na MS kraj
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Chemický průmysl Opakování Kontrola úkolů na zkoušení
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, chemický,
Použití CNG v dopravě Svaz dopravy 5. března 2009 Ing. Jan Zaplatílek.
Tisková konference: „Ministr bude jednat o přerušení dodávky surové ropy z Ruska“ Martin Říman - ministr průmyslu a obchodu Pavel Švarc – generální ředitel.
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
Management jakosti jako úhelný kámen provozu klinické laboratoře
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
patentový a známkový zástupce
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Zdroje organických sloučenin
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Pracovní skupina pro udržitelnou spotřebu a výrobu (USV) Informace pro VH CBCSD 24. červen Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel EMPRESS, o.p.s.
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Page 1 Energetická závislost EU - Možná řešení - Daniela Štoková.
Strana 1 Půl století českých ropovodů Zajištění strategického zásobování státu ropou Praha PETROLSUMMIT 15.
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice Ján Milčák
ENERGO-PRO GROUP Working in compliance with nature.
G7, a.s. Litvínov Váš spolehlivý dodavatel pohonných hmot!
Bezpečnost IT v rámci strategie infrastruktury Pavel Král, CIO Česká rafinérská, a.s.
Nové oděvní materiály Další možnosti vývoje materiálů.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
Čerpání evropských dotací
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Chemický průmysl ČR Určeno pro: žáky 2.ročník středních škol
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
EURATOM: základ evropské spolupráce
Společnost Spolana Neratovice a její působení na životní prostředí
Ropné hmotné rezervy očima laika , PETROLsummit, PRAHA
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Ahoj Skupina Unipetrol Lidé • Růst • Dokonalost.
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Prezentace výzkumné potřeby pro účely jednání TAČR
Recyklace vozovek za horka
… KRÁČÍ VSTŘÍC ROKU
Moderní postupy využití škváry ze ZEVO
Transkript prezentace:

Skupina UNIPETROL Člen skupiny PKN Orlen Martin Růžička Úsek výzkumu a vývoje

2 Skupina UNIPETROL Člen skupiny PKN Orlen Unipetrol je vedoucí skupinou v oblasti zpracování ropy a petrochemie v České republice a je jedním z hlavních hráčů ve střední a východní Evropě. V roce 2005 se stal součástí největší rafinérské a petrochemické skupiny ve střední Evropě - PKN Orlen.

3 Skupina UNIPETROL Člen skupiny PKN Orlen Základní informace Skupina UNIPETROL Rafinérie s celkovou roční kapacitou 8,7 miliónů tun a navazující petrochemické výroby Více než 330 čerpacích stanic Cca zaměstnanců Člen skupiny PKN Orlen od roku 2005 Skupina PKN Orlen Rafinérie v Polsku, České republice a Litvě s celkovou roční kapacitou okolo 32 miliónů tun čerpacích stanic v Polsku, České republice, Německu a Litvě Více než zaměstnanců

4 Rafinérský „Core Business“ Skupiny Unipetrol Produkce elektřiny a páry pro vlastní spotřebu Maloobchod LogistikaMaziva & asfalty Petchem & Agro Core

5 CHEMPARK Záluží

6 Program Responsible Care Program Responsible Care je dobrovolná a celosvětově uznávaná a rozvíjená iniciativa v chemickém průmyslu zaměřená na podporu udržitelného rozvoje, zvýšení bezpečnosti provozovaných zařízení, transportu produktů, zlepšení ochrany zdraví zaměstnanců a životního prostředí. Hodnotící kritéria jsou shodné s požadavky Evropským svazem chemického průmyslu (CEFIC). Od roku 1996, UNIPETROL RPA obhajuje v pravidelných intervalech certifikát spojený se splněním požadavků programu Responsible Care. Uděluje: Svaz. chemického průmyslu ČR Poprvé uděleno: 1996 Současný certifikát udělen: 25. září 2014 Platný do:říjen 2017

7 Unipetrol RPA IKL ropovod Družba ropovod EtB dálkovodEtylen dálkovod Polsko Slovensko Rakousko Německo Chempark Záluží Slovnaft Bratislava Kaučuk Kralupy n. Vlt. Spolana Neratovice Dow-BSL Böhlen C4 frakce dálkovod

8 Spolupráce s výzkumnými organizacemi a univerzitami V rámci skupiny: Unipetrol výzkumně vzdělávací centrum, a.s. (VÚAnCh) Polymer Institute Brno (PIB) Mimo skupinu: Ústav chemických procesů AV ČR Statní výzkumný ústav ochrany materiálů University: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze České vysoké učení technické v Praze Vysoké učení technické v Brně

9 Projekt podpořený Inovačními vouchery Ústeckého kraje Výzkumná organizace: Centrum materiálového výzkumu, Fakulta chemická Vysokého učení technického v Brně Proč VÚT Brno: Dlouhodobé zkušenosti s dobrými službami centra Velmi dobrá znalost portfolia služeb, které jsou centrem nabízeny Témata: 1.Posouzení míry koroze (poškození) mulitových vyzdívek reaktorů pro výrobu syntézního plynu na jednotce Parciální oxidace 2.Testování mulitové vyzdívky, její odolnost proti zvýšenému obsahu sodíku a predikce životnosti. Důvod zadání projektu: Měnící se kvalita suroviny pro jednotku parciální oxidaci jako výsledek maximalizace výtěžku produktů s vyšší přidanou hodnotou (tzv. světlé podíly – benzín, LPG) v předcházející technologii. Toto vede ke zvyšování viskozity a současnému navýšení koncentrace kovů v surovině, což má negativní vliv na stav a životnost vyzdívky parciálně-oxidačních reaktorů. Cíl a přínos projektu: Zajištění spolehlivého provozu vyzdívek v parciálně–oxidačních reaktorech Predikce životnosti vyzdívky při zpracování suroviny s vysokým obsahem sodíku (Na).

UNIPETROL, a.s. Na Pankráci Praha 4 T: Děkujeme za pozornost