PERSONALISTIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
Advertisements

Digitální učební materiál
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Žádost o místo K písemnostem, které vznikají při organizaci a řízení společnosti v oblasti personální, patří doklady o průběhu a ukončení pracovního poměru.
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Personální informační systém
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_221.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PERSONALISTIKA Všechno v mém životě souvisí AC Education.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Ing. René Kuchár  Zakládající člen od roku 2001  Člen Výboru APA od roku 2011.
PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
jdu na … pohovor, ÚP, do zaměstnán
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 5. května 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Jak na pracovní pohovor?
Získávání a výběr zaměstnanců
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
Pracovní skupina ČAS Soudní znalci
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
Systém hodnocení zaměstnanců Trenkwalder KAPPA people a.s.
Personální procesy.
Návrh struktury personálního spisu
Odkud stát získává peníze.  Přímé : platí daňový poplatník (občan odvádějící tuto daň) přímo státu, prostřednictvím finančního úřadu  Nepřímé : platí.
První zaměstnání Petr Machala.
Personální mamagement
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Personální plánování.
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
Eva Dufková, Jan Matyáš VSRR, 3.ročník
Návrh struktury personálního spisu
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
Personální systém na MF ČR
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Personální plán pro podnikatelský plán
Vypracovaly: Vendula Hrstková Petra Skaláková Jana Knapešová
Personální strategie mezinárodní firmy
Směny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.04 Ročník2. ročník.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
MENSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
DOMINANCE PRAVÉ A LEVÉ HEMISFÉRY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Personální řízení Ročník / obor studia:IV.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Cacio Otázky z personalistiky pro IT Manažery: Jak vybrat vhodné pracovníky.
Přednáška Okruhy 1. charakteristiky současného trhu práce v ČR 2. agenturní zaměstnávání 3. zahraniční pracovníci v ČR 4. úkoly personálního.
Získávání a výběr zaměstnanců. Význam lidí ti, kteří vyrábějí ti, kteří rozhodují ti, kteří kradou.
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Přijímání zaměstnanců
Kombinační číslo 6. října 2013 VY_42_INOVACE_190206
Nábor a výběr zaměstnanců
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

PERSONALISTIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál byl vytvořen v rámci OP VK 1.5 – EU peníze středním školám. VY_52_INOVACE_ ledna 2014

P ERSONALISTIKA  personalistika - je proces zařazování pracovníka do pracovního procesu  personalistika zajišťuje:  identifikaci a strategické plánování požadavků na pracovní sílu  plánování kariérního postupu a povyšování  vybírání, najímání, umisťování lidí  ohodnocování pracovníků  vzdělávání a školení

N ÁBOR PRACOVNÍKŮ - ZDROJE  Vnitřní  pracovníci, kteří jsou v organizaci již zaměstnaní  Vnější  získávání pracovníků náborem  realizuje se na trhu práce

V NITŘNÍ ( INTERNÍ ) NÁBOR  vnitřní zdroje představují pracovníci zaměstnaní v organizaci na stálý nebo dočasný pracovní poměr  na nabízené místo jsou pracovníci umístěni:  povýšením  přeřazením  na základě interního výběrového řízení

V NĚJŠÍ ( EXTERNÍ ) NÁBOR  volné pracovní síly na trhu práce  absolventi škol a učilišť  executive search (cílené oslovení) - jedná se o osoby, které jsou zaměstnanci v organizací a chtějí změnit zaměstnání nebo je naše nabídka k tomuto přivede  ženy v domácnosti  důchodci  studenti  pracovní síla v zahraničí

D ISKRIMINACE NA TRHU PRÁCE  Přímá diskriminace – zacházeno méně uctivě, týkající se:  problémem s pohlavím  manželským stavem  rasou či rasovým původem  Nepřímá diskriminace- zacházení nespravedlivě z důvodů:  požadavky mohou nepřiměřeně vylučovat skupiny, k nimž tato osoba patří  pronásledování (zacházení méně ohleduplně než s druhými proto, že si  tato osoba stěžovala nebo naznačila záměr podat stížnost)

M ETODY VÝBĚRU  Metody výběru zaměstnanců:  personální anamnéza, zkoumání referencí  přijímací pohovor  dotazníky  testy pracovní způsobilosti  Výběr pracovníků:  předvýběr  vlastní výběr  rozhodnutí o přijetí

J AK SE PŘIPRAVIT NA POHOVOR ?  zjistěte si co nejvíce informací o firmě…  připravte se na časté otázky:  1. Proč opouštíte stávající zaměstnání?  2. Jaké jsou vaše silné a slabé stránky?  3. Jaký si představujete plat?  4. Proč bychom si ze všech uchazečů měli vybrat právě vás?  5. Máte děti? Jakého jste vyznání? Jste členem politické strany?  vezměte si s sebou dokumenty (životopis..), slušné oblečení  usmívejte se a buďte zdvořilí  nechte personalistu, ať rozhovor vede a když vás bude něco zajímat, ptejte se

P ŘI NÁSTUPU DO ZAMĚSTNÁNÍ MUSÍ ZAMĚSTNANEC PŘEDLOŽIT :  Zápočtový list od posledního zaměstnavatele.  Potvrzení úřadu práce.  Potvrzení o vstupní lékařské prohlídce.  Prohlášení poplatníka daně  Výpis z trestního rejstříku.  Kopii dokladu o nejvyšším dosaženém vzdělání.  Číslo bankovního účtu.  Potravinářský průkaz.

PRAMENY  ŠIKÝŘ, Martin. Personalistika pro manažery a personalisty. 1. vyd. Praha: Grada, Management (Grada). ISBN  Jak se připravit na pohovor. In: Prace.cz [online]. [cit ]. Dostupné z: rady/detail/article/jak-se-pripravit-na-pohovor/