EXKURZE Organizace exkurze do firem pro žáky a studenty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí.
Morfologie savců a ptáků Karolína Rezková. T-exkurze jsou skvělou příležitostí pro středoškoláky, kteří si chtějí vyzkoušet něco nad rámec školní výuky.
Workshop - internetové poradenství. Vzdělávání v oblasti IP Nová oblast Nová oblast  Pro nás  Obecně Do současné doby se kurzům IP věnovaly zejména.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Životopis shrnutí poznatků.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Management a rozvoj obcí
Aktivizující prvky při výuce F na ZŠ
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Jak se postavit na vlastní nohy Brožurka jako pomocník při startu do života Brožurka jako přehled zajímavých informací a užitečných rad o bydlení, hledání.
Personální činnosti (periodické) autor: Ing. Bohdan Čuhel Skalský dvůr
Jak na pracovní pohovor?
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tématická oblastOdborné předměty – Dopisy a tabulky podle ČSN.
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ - v březnu 2010 začala být realizována příprava týmu psychologů se v Hradci Králové uskutečnilo.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Úvod do managementu 1. seminář
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
První zaměstnání Petr Machala.
Naďa Martincová Úřad práce v Rychnově nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou, Besedy k volbě povolání.
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Absolventská práce.
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
EXKURZE TOS Kuřim. Organizační pokyny Termín exkurze: pátek Místo: Kuřim - doprava vlakem (viz. IDOS). Sraz před vrátnice TOS Kuřim,
Purkyňovo gymnázium Strážnice
Ze školy odpovědně na trh práce. Nositel projektu: Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Spolupracující subjekty: Úřad práce Karlovy Vary, ZČU.
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
Strategie města v oblasti podpory lázeňství a cestovního ruchu Úvodní setkání, Projekt Zvýšení kvality řízení města Františkovy Lázně, reg.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Knihovnické systémy. Knihovnické systémy Kombinovaná forma výuky PhDr. Miloslava Faitová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni tel.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
ROČNÍKOVÁ PRÁCE je určena pro žáky 9. tříd Hlavním cílem je naučit se využívat získané poznatky v praxi, vhodně doplnit učivo základní školy a ověřit získané.
Aktivity na podporu středního odborného školství v JMK
„Okna technickým oborům dokořán“
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
elektrotechnických měření
Škola jako partner firmy
Implementační projekt KAP
Zkušenosti a poznatky o praxích a výuce ve zdravotnických oborech Zdeněk Hon
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Samostatná odborná práce H/02 Včelař
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Centrum kolegiální podpory CKP
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
CENTRUM PEDAGOGICKÉ PRAXE PF UJEP
Katalog sociálních služeb BENCHMARKING v katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich.
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Volba povolání / střední školy
Transkript prezentace:

EXKURZE Organizace exkurze do firem pro žáky a studenty

1. VÝBĚR FIRMY Vlastní dobré zkušenosti Doporučení známých Rodiče žáků Brožury Prezentace firem hospodářské komory KHK – projekt Volba povolání Projekt RMZD

2. KONTAKT Osobní domluva Telefon Internet ==== TERMÍN EXKURZE

3. NÁPLŇ EXKURZE Aby exkurze splnila očeká- vání návštěvníků, je bez- podmínečně nutné osobně předjednat průběh celé exkurze – stačí v bodech

a) Základní údaje o firmě Stručné seznámení se základními údaji na úvod exkurze – vstupní hala, vrátnice apod. Prezentace firmy ve speciální místnosti k tomu určené – např. DVD (větší zavedené firmy) Existence firmy, provozy, výrobky

b) Zaměření na profese Výběr 3 – 4 profesí, na které se zaměříme -teoretické informace ve škole nebo na úvod exkurze -v provozu sledujeme především vybrané profese a) pracovní místo b) pracovní činnost, náplň c) pomůcky, přístroje, nářadí,… d) výrobky

c) Prohlídka provozu Nejdůležitější části provozu – výroba od počátku do konce – co se týká dané firmy („projít cestu výrobku“) – opakující se místa vynecháme – pro žáky je nezajímavé, unavující

d) Interaktivní část V případě možnosti určité zapojení se do výroby (ne vždy to lze): -materiál, nářadí, náčiní, prac.pomůcky = obléci se do ochranných částí pracov- ního oděvu -vyzkoušet si pracovní úkon - vyzkoušet finální výrobek

e) Délka prohlídky NĚKDY MÉNĚ ZNAMENÁ VÍCE (příliš dlouhá prohlídka unavuje !!!) DOPORUČENÁ DÉLKA TRVÁNÍ: 30 – 45 minut

f) Dotazy, diskuze Závěr exkurze Konkrétní dotazy pro průvodce firmou

4. Shrnutí, závěry Závěr exkurze přímo ve firmě Shrnutí závěrů a poznatků – ve škole – je potřeba se k exkurzi vrátit, odpovědět žákům na dotazy, ujasnit, vytvořit jakýsi závěr a převést na ně samotné (výběr povolání, práce rodičů apod.) – zpracovat výsledek

5. Prezentace žáků Slohová cvičení – článek do novin, na web školy, nástěnky, děkovný dopis do firmy Prezentace – foto, Power point apod. Výtvarné práce

Děkujeme! Mgr. Radka Polívková ZŠ Rychnov n. Kn., Masarykova 563