28.9.2016 Spoje potrubí-rozvod plynu-zákl. info.1 VY_32_INOVACE_474.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ocel – složení, vlastnosti
Advertisements

Integrovaná střední škola, Slaný
Tato prezentace byla vytvořena
Kovové výrobky z oceli Střední odborná škola Otrokovice
Kovové výrobky – z litiny, mědi, hliníku
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: LIBOR VOSÁHLO Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_MATERIÁL.
Naše práce PREZENTACE.
Spoje pájené Střední odborná škola Otrokovice
Materiál potrubí vnitřního vodovodu
SVAŘOVÁNÍ.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada15 AnotacePájení.
Lisované spojení Autor: Vojtěch Rozsíval Lisované spojení Lisované spojení je možné použít na měkké, polotvrdé a tvrdé měděné trubky. K dispozici je.
Spoje potrubí-svařování potrubí z plastů1 VY_32_INOVACE_464.
Přehled materiálů pro vodovodní potrubí vnitřních vodovodů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Šmíd. Dostupné z Metodického.
Spoje potrubí-rozvod vody1 VY_32_INOVACE_472.
Vytápění Materiály potrubí ve vytápění. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Spoje potrubí-lisované spoje1 VY_32_INOVACE_467.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 17 Anotace.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 16 Anotace.
ŘEZÁNÍ A NAHŘÍVÁNÍ KYSLÍKEM 9. Svařování plamenem doprava - vzad OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U
Izolace-tep. izolace v domov. rozvodech1 VY_32_INOVACE_478.
Spoje potrubí-rozvod plynu-závitové spoje1 VY_32_INOVACE_475.
Přehled materiálů pro kanalizační potrubí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Šmíd. Dostupné z Metodického portálu
Vnitřní plynovod Plynovodní přípojka -Pokud možno je vedena kolmo k řadu v minimální hloubce 600mm a ve sklonu 0,5% k plynovodu. Jinak musí mít možnost.
Spoje potrub-hrdlové spoje kamenin. a beton trub1 VY_32_INOVACE_444.
Spoje lisované Jde o poměrně novou instalační metodu potrubních nerozebíratelných spojů. V dnešní instalatérské praxi hojně využívanou. Autorem materiálu.
Spoje potrubí-rozvod plynu-spoje u rozvodů z mědi1 VY_32_INOVACE_476.
Spoje potrubí-spojky a přechodky1 VY_32_INOVACE_469.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Spoje potrubí-kanalizace1 VY_32_INOVACE_473.
Spoje potrubí-svařované spoje- zákl. informace1 VY_32_INOVACE_461.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 18 Anotace.
Spoje závitové vypracoval: Pavel Šmíd Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Spoje potrubí-hrdlové spoje litin. a ocel. trub1 VY_32_INOVACE_447.
Přehled materiálů pro plynovodní potrubí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Šmíd. Dostupné z Metodického portálu
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Název školyStřední škola hotelová Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Bc. Pavel Sedlák Název šablonyVY_32_INOVACE SAZ Název DUMuSAZ U.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 AnotaceFyzikální.
Spoje potrubí-hrdlové spoje plastových trub1 VY_32_INOVACE_448.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
VY_32_INOVACE_451 Spoje potrubí-přírubové spoje litin., ocel. a plast. trub
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
VY_32_INOVACE_ Izolace-tep.izolace venkovních sítí.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
VY_32_INOVACE_ Izolace-zákl. informace.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Stroje a zařízení - spoje
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Spoje pájené pájení mědi
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Svařování plamenem 4 VY_32_INOVACE_22_437
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: LIBOR VOSÁHLO Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_VNITŘNÍ.
Stroje a zařízení - spoje
Transkript prezentace:

Spoje potrubí-rozvod plynu-zákl. info.1 VY_32_INOVACE_474

Spoje potrubí-rozvod plynu-zákl. info.2 Anotace: Materiál je vytvořen pro žáky 1. ročníku středního odborného vzdělávání s výučním listem oboru H/01 Instalatér. Materiál přehledně popisuje materiály, postupy zhotovení jednotlivých spojů, které se nejčastěji používají u rozvodů plynu. Datum: – Autor:Vladimír Piskalla Jazyk:čeština Vzdělávací cíl:naučit se spoje,které se používají u rozvodů plynu Speciální vzdělávací potřeby:žádné Druh učebního materiálu:prezentace Vazby na ostatní materiály:

ROZVOD PLYNU Úvodní informace

 Plynovody se přednostně spojují svařováním.  Potrubí do tloušťky stěny 5 mm a do DN 150 se svařuje obvykle plamenem, potrubí větších světlostí a větších tlouštěk stěn se svařuje elektrickým obloukem.  Svařovat mohou pouze pracovníci, kteří mají zvláštní oprávnění Spoje potrubí-rozvod plynu-zákl. info.

 Závitové spoje je možno použít nejvýše do DN 50, kromě závitů pro montáž armatur.  Závitové spoje a jejich těsnící prostředky musí odpovídat požadavkům ČSN.  Těsnící materiály musí splňovat tyto požadavky: ◦ snadná montáž, ◦ odolnost proti působení topného plynu, ◦ neagresivnost vůči materiálu plynovodu, ◦ rozebíratelnost vytvořených spojů Spoje potrubí-rozvod plynu-zákl. info.

 Pro spojování závitových trubek se používají tvarovky podle příslušných norem.  Používají se tvarovky z temperované litiny a z oceli, upřednostňují se ocelové tvarovky Spoje potrubí-rozvod plynu-zákl. info.

 Trubky z mědi a slitin mědi se spojují pájením mezi sebou natvrdo nebo tvarovkami.  Veškeré svařované materiály musí mít zaručenou svařitelnost Spoje potrubí-rozvod plynu-zákl. info.

 1. Jaký způsob spojování potrubí se upřednostňuje u plynovodů?  2. Lze u plynovodů používat závitové spoje?  3. Používají se pro plynovody potrubí z mědi a pokud ano, jak se spojují? Spoje potrubí-rozvod plynu-zákl. info.

Buchta, J., Burišin, M.: Plynová zařízení v budovách v otázkách a odpovědích. Praha: Agentura ČSTZ Spoje potrubí-rozvod plynu-zákl. info.