VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_429, 22. sada, Prvouka
Advertisements

ZAJÍMAVÉ SNÍMKY z BRNA Rok 2014.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Brno - hlavní město našeho regionu
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
Procházka městem Brnem
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Jihomoravský kraj.
Brno Krajské město Jihomoravského kraje. Více než 400 tisíc obyvatel.
Panoramatický pohled na Brno s dominantním Chrámem sv. Petra a Pavla
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
znak vlajka Ročníková práce
Brno.
Opava.
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
Vypracoval: David Šuman 5. ročník INFORMACE O KRAJI  Krajské město…………….….………Brno  Hejtman kraje…………….. Michal Hašek  Počet obyvatel…………………
Praha Andy Poláková.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Město Brno.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Jihomoravský kraj.
VY_32_INOVACE_03_Jihomoravský kraj. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 4. Období vytvoření: srpen 2011 Téma: Jihomoravský kraj Anotace: Učivo je podáno formou.
1. ÚKOLY: Najdi, kde leží Jihomoravský kraj. Vyjmenuj kraje se kterými sousedí. Vyhledej, se kterým krajem má nejmenší hranici. 2.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_23_Liberec Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
Jihomoravský kraj. Základní údaje Území kraje patří k nejteplejším oblastem ČR. Severní část vyplňuje Drahanská vrchovina, jejíž součástí je CHKO Moravský.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Jihomoravského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Česká republika Jihomoravský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Jihomoravským krajem.
Zajímavé fotografie Brno- leden 2016 melodie Pohled na náměstí-Zelný trh z horní části, od sousoší sv. Trojice.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_26_Český_ráj Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
VELKÁ MĚSTA ČR Školní projekt 2015/2016. BRNO · 2. Největší město v ČR · obyvatel · Soutok Svratky a Svitavy · Centrum soudní moci · Kulturní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NESOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT VY_32_INOVACE_06_BRNO.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_11_Brno_kh1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Kateřina.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ZEMĚPIS Téma: Jihomoravský kraj Ročník: 9.
MELODIE.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Česká republika - Plzeň
Exkurze 11 . května 2017 Silvie Mikitová
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
Dějiny ČR – románský sloh
PUTUJEME PO JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Česká republika - Brněnské pověsti
Pardubický kraj.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Česká republika – České Budějovice
Česká republika - Kutná Hora
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Česká republika - Pardubice
VY_32_INOVACE_16_Brno brno.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Velká města České republiky.
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_14 Domov, vlast
Město Brno Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
VÁNOCE v BRNĚ 2017.
Dějiny ČR Marie Terezie - osvícená panovnice
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_49_Povrch krychle a kvádru
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_27_Brno

 Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných výstav a veletrhů Pavilon Brněnského výstaviště

 Brno je sídlem Ústavního soudu a Nejvyššího soudu České republiky. Bývalá Zemská sněmovna, dnes sídlo Ústavního soudu ČR Budova Nejvyššího soudu ČR Nový zemský dům, dnes sídlo krajského úřadu Jihomoravského kraje

 Dějiny Brna svázány s dějinami Moravy.  Město vzniklo již v 9. století.  Bývalé moravské hlavní město.  Hrad Špilberk byl založen v druhé polovině 13. století jako přední královský hrad na Moravě.  Byl sídlem moravských vládců.

Hrad Veveří nad Brněnskou přehradou Katedrála sv. Petra a Pavla na vršku Petrov Bazilika Nanebevzetí Panny Marie – místo posledního odpočinku královny Elišky Rejčky

Chrám sv. Jakuba Kostel sv. Michala Nová radnice Budova Staré radnice Pod náměstím a chrámem sv. Jakuba se nachází brněnská kostnice - druhá největší kostnice v Evropě.

Starobrněnská ulice Mahenovo divadlo Kašna Parnas a Dietrichsteinský palác Moravská galerie Divadlo Husa na provázku

Vila Tugendhat byla zapsána mezi světové dědictví UNESCO. V Brně v roce 1869 poprvé na našem území vyjela do ulic města tramvaj, tehdy tažená koňmi. zajímavosti Brněnská parní tramvaj

Mezinárodní letiště Tuřany v Brně Vaňkovka – jedno z nejoblíbenějších nákupních center Moravská zemská knihovna Kancelářské budovy

 Brno je každoročně dějištěm mnoha velkých motoristických závodů na Masarykově okruhu.  Nejprestižnější je závod Grand Prix České republiky – součást mistrovství světa silničních motocyklů. Virtuální procházka Brnem na: cz/brno.html

             _moderni_stylova_zabrana_v_kostnici_pod_kostelem_sv._Jakuba_vyrobena_umeleckym_kovarem.jpg _moderni_stylova_zabrana_v_kostnici_pod_kostelem_sv._Jakuba_vyrobena_umeleckym_kovarem.jpg                        

 Vytvořeno jako DUM do předmětu vlastivěda na ZŠ Mladá Boleslav 17. listopadu 1325 pro čtvrtý a pátý ročník základní školy.  Materiál slouží jako doplněk učiva o městech v rámci tématu Česká republika.  Materiál doporučuji prezentovat pomocí dataprojektoru nebo na monitorech žáků.  Materiál byl vytvořen a pilotován v 1. pololetí školního roku 2011/2012.